Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne ebben az esetben a legjobb megoldás? Egyezzen meg a barátnőjével vagy inkább a bíróságra bízza az ügyet.
Egy nagyon jó barátom került ebbe a helyzetbe. Tőlem kért tanácsot, de nem tudom, mit mondhatnék neki. Ötletem az van, de félek, hogy rosszat tanácsolnék.
Egy rövid, pár hetes ismeretség után a barátnője terhes lett "véletlenül". A barátom nem igazán örült neki, de úgy döntött, a kicsi miatt belemegy, hogy megpróbálják közösen. Elég hamar kiderült, hogy a hölgy csak pénzforrást és menekülési lehetőséget (alkoholisták a szülei) látott a párjában.
Csapnivaló anyának bizonyult. A kicsiről a barátom gondoskodik, bölcsibe is ő viszi, ő hozza haza, otthon is ő látja el... Mostanra érett meg a barátomban, hogy lépnie kell és próbált beszélni az élettársával, aki erre azt mondta, hogy ha a barátom nem akarja tovább folytatni a kapcsolatukat, akkor választhat, hogy vagy holtig tartó haszonélvezetet jegyeztetnek be a barátom lakására, aminek ő lesz a kedvezményezettje, ebben az esetben önként lemond a gyerekről vagy a gyerekkel együtt visszamegy a szüleihez és a barátom majd örülhet, ha havi 2 alkalommal láthatja a fiát.
A lakáson hitel van, még 4 év míg lejár. A kisfiú 8 hónapos.
A barátod gondolom nagyon szereté a gyereket, ezért nagyon okosnak kell lennie:
- tanúkat kell szerezni, hogy ő látja el a picit (orvos, védőnő, szomszéd)
- meg kell írni egy szerződést az anyukával, hogy ha a barátod lemond a házáról, övé lesz a pici - aztán NEM kell lemondani a házról, csak a bíróságon lobogtatni a szerződést hogy anyuka ilyen könnyen adná a gyereket
- szerezni kell egy jó, ilyen kérdésekben jártas ügyvédet
De a barátodnak azt is végig kell gondolnia, hogy miből fognak élni, ha neki ítélik a gyereket, mert egy ilyen kisbabának 0-24 felügyelet kell, otthon tud vele maradni a barátod?
Szerintem egy zsarolás ez a haszonélvezet. Nincs alapja, és nem összehasonlítható a láthatással. Egyezzenek meg elfogadható tartásdíjban, láthatásban, a nő pedig a gyerekével mehet az ő szüleihez.
Amúgy nem nagyon értem az utóbbi időkben sokasodó "barátom, testvérem, barátnőm, ismerősöm hozzám fordult" kezdetű kérdéseket. Ez egy anonim oldal, nyugodtan felteheti bárki a kérdését.
Ügyvéd nélkül semmilyen szerződést alá ne írjon!! Pláne azt, hogy ráruházza a lakás haszonélvezeti jogát. Bírót egyáltalán nem fogja érdekelni az ok. Nálunk se érdekelte, hogy x összegért lemondott az apuka a közös felügyeleti jogról.
Keressen egy jó ügyvédet, hogy kirakhassa a nőt a baba nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!