Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a legjobb megoldás a következő helyzetben?
A probléma abból adódik, hogy a nejem válik. Oka nincs rá, csak. A valódi gond az, hogy kimenekült a házasságunkból. Több éves felelőtlen viselkedése, konfliktushelyzetek. A felelőtlen viselkedése mint anyagiakban és erkölcsi téren van. Anyagiakban eléggé szép összeg. Ami nem lehet közös hitel, mert nem az életközösségünkhöz kellett és tőlem függetlenül vette föl. Az erkölcsi téren a megcsalás és abból született gyermek a probléma. Sajnos a nagy adóssága miatt bajba is kerülhet. A szüleire akar támaszkodni, akik nagyon idősek és betegek. Tulajdonképp az a gond ha apaságit csináltatok és kiderül, hogy nem én vagyok az apa, akkor magára is maradhat. Ugyan is akinek csak egy röpke eset volt, annak csak arra kellett. De másra nem. Így ha nem én vagyok az apa, akkor a vérszerinti apára kerül a gyermek, aki le is mondat és le is fog mondani róla, csak fizet utánna. De , ha a nejem szülei meghalnak és nem talál megfelelő párt. Márpedig az kemény dió két gyeremkkel, akkor magára marad pár millió adóssággal és ét gyermekkel. De ha vele is esetleg történne valami, akkor tulajdonképp a gyermek sorsa meg van pecsételődve.
Szóval, vagy apaságit csináltatok s nekem sem jó akkor, de legalább nem tud bántani, ha nem csináltatok, akkor vissza tud élni a a gyermekkel. Már pedig egy gyermek nem tehet arról ha világra jött. De azért egy felelőtlen tuskó ne rontsa el az életét.Sanos ez esetben két gyeremkről van szó.
1. Ha a nejed válni akar, akkor te ezt semmilyen módin nem tudod megakadályozni.
2. Ha a házasság fennállása ALATT vett fel kölcsönt, az közös, függetlenül attól, hogy MIRE vette fel.
3. Apasági vizsgálatot csak akkor érdemes csináltatni, ha nem akarsz gyerektartást fizetni. Ha csináltatsz, akkor vagy kiderül, hogy te vagy az apa, akkor a vizsgálat költségét neked kell teljes egészében kifizetni, vagy kiderül, hogy más az apa - és akkor neked semmi jogod többé a gyerekre.
4. Ha a nejed nem üzletszerüen lép félre, akkor az, hogy megcsal(t), akár többször is, nem ok arra, hogy elvegyék töle a gyereket. Arra jóformán semmi esélyed, hogy a gyereket nálad helyezzék el (feltéve, hogy te vagy az apa)
5. Ha ennyire a sziveden viseled a feleséged sorsát, akkor jogodban áll a megitélt gyerektartáson felül (ami a nettó jövedelmed 20%-a általában) még több pénzzel támogatni.
Ebben az a gond, hogy egy 7 és 2 éves gyeremkről van szó.
A nejem sorsa addig érdekelt, amig velem élt, most már ne. A gyermekek sorsa érdekel. Szóval , semmilyen esetben sem gyermekjáték. Hallottam már olyat, hogy a gyermek nem a férjtől volt és a bíróságon a nő kijelentette, hogy nem kér gyeremktartást. Így rendben van. A gyeremk marad a férj nevén, de nem teszi tönkre a nő a férjet. Ez olyan dolog ami ellen a házasságunk alatt nem tehettem semmit sem.
Szia!
Nem vagyok jogász, de attól, hogy bebizonyosodik, hogy nem a tiéd a gyerek, attól még tudtommal nem kell lemondanod arról, hogy az apja vagy. Szóval nevelheted. Miért kellene lemondani egyúttal róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!