Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? Mi lenne a legjobb megoldás?
talán azt kellene megértetni vele, hogy te már nem akarsz vissza menni hozzá, de a gyermekednek szüksége van rá, és ha öngyilkos lesz azzal a gyermek éltét pecsételi meg. Kérdezd meg hogy szerinte egy alkoholista emberre tud-e büszke lenni majd a gyermeke? egy gyereknek példaképp kell, de egy gyerek sem akar egy önygilkosággal fenyegetö alkoholisat embert példaképpnek. Szeretné azt mikor a gyereknek majd az iskolában arról kell beszámolnia, hogy a család akkor majd azt mondja hogy apám öngyilkos lett mert full alkoholista volt, vagy azt hogy még él apám de annyira alkoholista hogy már agya sincs.
talán a gyerek fenyegetése hatna rá ha ennyire szereti a gyerekét.
egyébként én is azt hiszem kutyából nem lesz szalonna.
Hát te nagyon rendes vagy. Csak egy a gond: azon nem lehet segíteni aki nem akarja, hogy segítsenek rajta.
Nyavajogni tud , tönkretenni más életét az tud, zsarolni tud. Megváltozni nem. A megváltozáshoz elsősorban a saját hite és akarata kell.
A másik nagyon fontos: ne te vidd a gyereket a láthatásra. Törvénybe van leírva, hogy mindíg és minden körülmények között az apának kell elmenni a láthatás helyére. Mivel ilyen pici a gyerek én nem is vinném sehova . Ráadásul hidd el, hogy a gyermeked már most is tapasztalja és magába szívja azt, amit az apja közvetít.
Ráadásul így a gyermek is azt fogja megtanulni, hogy te zsarolható vagy. NE LEGYÉL ÁLDOZAT!
Hááát, a vélményünket kérted, íme:
Én nem vinném a gyereket, egy 4 hónapos gyereket az otthonában látogasson a párod, ha akar. Nem neked kell vinned. Ha ennyire nem képes a láthatásért, akkor nem kell neki a láthatás se.
Nem vagy felelős érte és a tetteiért.
Én a helyedben megszakítanék vele minden kapcsolatot, láthatásra majd jön, ha akar, egyébként a telefont se venném fel. Nektek nem kell tartani a kapcsolatot, ha neked az nem jó. Nem kell hallgatnod a sirámjait, semmit se. Majd SMS-ben jelezze, mikor jön a gyerekhez, akkor ott lesz a gyerek. Egyéb beszélnivaló nincs.
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem alkoholista volt apám, egy gyereknek NINCS SZÜKSÉGE alkoholista szülőre. Ezért én a találkozásokat se erőltetném a helyedben. Hátha az is elmarad. Akkor jártok a legjobban.
Ha ő nem látja be a dolgot (alkoholizmus), nem fog változni a helyzet, akkor se, ha te nagyon szeretnéd. Ebben nem tudsz segíteni neki, én már ezt egyszer láttam teljes folyamatában (végül belehalás az alkoholizmusba).
Örülj neki, hogy nem agresszív, amikor ittas... Mert lehetne rosszabb is.
Úgyhogy bátran elmondhatod neki a véleményedet, miszerint hiába "küzd" (ő mellesleg nem küzd...), ne aggódj, csaknem kizárt, hogy öngyilkos legyen. Ha mégis, annak se te vagy az oka!
A visszamenést meg sürgősen felejtsd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!