Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Jogos elvárás a "gyerek"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos elvárás a "gyerek" részéről, hogy ha elválik akkor a szülei őt támogassák és ne a másik felet?

Figyelt kérdés
2015. febr. 26. 14:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
79%
naa, nem 2 emberen múlik...ha az egyik fél félrekefél akkor ne legyen már a másik is hibás, mert lehet hogy imádja szereti a párját, de a párja meg egy tuskó és bedől minden jöttmentnek aki szétteszi a lábát..
2015. febr. 26. 14:22
 12/21 anonim ***** válasza:
91%
Ha a gyerekem hibájának látom a válást, akkor azt a tudtára is adnám, és nem lennék hajlandó segíteni neki utálkozni a menyemre/vőmre. Ha vele amúgy is jó volt a kapcsolatom, akkor a válás sem befolyásolná ezt, még akkor sem, ha a gyerekemnek ez nem tetszik. Természetesen megpróbálnám lelkileg,, anyagilag őt támogatni, ahogy tőlem telik, de ez nem jelenti azt, hogy a hibáival, rossz döntéseivel egyet kellene értenem, és az exe ellen fordulnom nekem is. Én magamról tudom, hogy milyen érzés az, amikor a házastársad becsap, elárul, hazudik évekig, nagyon sok kárt okoz, és akkor még a ro hadék szülei is a vétlen felet támadják, gyártanak a szemét gyerekük védelmére hazugságokat. Én ezt soha nem tenném, nem alacsonyodnék eddig.
2015. febr. 26. 14:25
 13/21 anonim ***** válasza:
33%
Nem ismerem a szituációt, de az én szüleimnek jellemzően mindenki más gyereke jó rajtam kívül. A fejem tetejére is állhatok, akkor se tudom ezt megváltoztatni. Már párszor mondtam nekik, hogy ha ez vagy az nekik jobban megfelel, fogadják örökbe... Ha a kérdésben szereplő szülők is ilyenek, akkor részvétem, mert az ilyeneknek akkor se leszel jó, ha tökéletes vagy, és más szülők pont miattad irigykednek a te szüleidre.
2015. febr. 26. 14:27
 14/21 anonim ***** válasza:
89%

Hát ha a szülők is a gyerekük volt házastársának adnak igazat, akkor az illető sürgősen gondolkozzon el arról, mit és hogyan rontott el abban a kapcsolatban!

Nem, nem jogos elvárás, hogy azt hazudják neked, hogy igazad van, mikor meg vannak győződve róla, hogy te vagy a hibás! Pláne nem jogos, ha a volt párod szapulását várod tőlük és ebben ők nem partnerek!

2015. febr. 26. 14:28
 15/21 anonim ***** válasza:
44%

Nem két emberen múlik a megcsalás. Még a kapcsolat szétesése is gyakran csak az egyik fél hibája, a félrelépés viszont egyértelmű döntés arról, hogy te már ugyan nem szereted a másikat, de azért szívesen kihasználod még egy ideig. Ha valakivel nem tudsz/akarsz együtt lenni, szabad a pálya, elhagyhatod. Ezért senki nem fog gerinctelennek tartani.

A kérdésre válaszolva: nem jogos. Ha elhidegülnek, akkor természetesen a gyerekemet támogatom, mert arról senki sem tehet. Bármi az oka a válásnak (pl. az egyik fél beleszeret másba), ha korrekt módon vetnek véget a házasságnak, akkor egyiket sem tartom érte hibásnak. Persze mivel az én családomhoz a gyerekem tartozik, mellette állok, a másik félnek ott van a saját családja. Ha az egyik viszont aljas módon bánt el a házastársával, azt elítélem. Akár az én gyerekem, akár másé. Persze ettől még a gyerekem marad, de az nem változtat azon, amit tett.

2015. febr. 26. 14:31
 16/21 anonim ***** válasza:
85%

nem jogos

hiszen nem tudjuk mi volt az oka a válásnak

de nem egyszer van olyan ok amikor bizony a szülő nem a saját gyerekét támogatja

2015. febr. 26. 16:19
 17/21 anonim ***** válasza:
87%

Tehát ha jól értem, mellészeretkeztél, és most azt szeretnéd, hogy a szüleid megsimogassák a kis buksid, hogy igazából ez két fél, sőt valójában a másik hibája.

Sajnos én is csak azt tudom mondani, hogy ha ilyen volumenű kérdésben a saját szüleid nem melletted állnak ki, akkor érdemes lenne egy kicsit leszállni a magas lóról és önvizsgálatot tartani - ki tudja, talán kiderül, hogy mégse mindenki más megy szembe az autópályán.

2015. febr. 26. 19:33
 18/21 id. Géber Péter ***** válasza:
53%
Véleményem szerint ha váláskor a szülő a másik félnek ad igazat, akkor benned a hiba, de nagy!
2015. márc. 4. 11:13
 19/21 anonim ***** válasza:
84%
Ha én lennék a szülő, egyikőtök pártjára se állnék. Egy kapcsolaton dolgozni kell, hogy működjön, mindkét félnek. Nem akarok döntőbíró lenni felnőtt emberek között.
2015. márc. 4. 11:24
 20/21 anonim ***** válasza:
45%
Nem, nem jogos. Engem is támogatott és segített a volt anyósom a fiával szemben. Hagy döntse már el a szülő ő maga, hogy kit támogat.
2015. márc. 7. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!