Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás utáni gyerekfelügyelet: ti mit gondoltok arról, ha a szülők továbbra is megosztják a gyerekfelügyeletet? Ez tényleg rossz a gyerekeknek?
A férjem 3 hónapja költözött el. A közelben lakik, kötetlen a munkaideje. Heti 2-3x ő megy a gyerekekért oviba és iskolába, én pedig hozzá megyek értük.
Beszélgettem erről barátnőkkel, munkatársakkal, szerintük ez nagyon furcsa és nem jó a gyerekeknek. A gyerekeknek állandóság kell, nem véletlenül van kitalálva a minden 2. hétvége. Az elvált barátnőim is ezt mondják.
Szerintük így sosem fogunk újra normális kapcsolatot találni sem én, sem a férjem.
Nektek mi a véleményetek? Ez tényleg rossz mindenkinek hosszú távon?
5 ös válaszolónak teljesen igaza van!
Jajj hogy az elvált barátnőid azt mondták hogy nem jó a gyerekeknek ...istenem de sok a féltékeny, irigy ember.
Attól mert ők keresztbe tesznek egymásnak az exükkel, akkor már nektek meg a gyerekeiteknek se legyen jó ?
Ha ti normális felnőtt ember módjára meg tudjátok ezt beszélni a volt férjeddel, és nem a civakodás megy köztetek, akkor a legjobb úton jártok afelé hogy a gyerekeitek kiegyensúlyozott életet élhetnek.
Minél többször van velük az apjuk annál jobb, jobban kötődni fognak egymáshoz.
Azért mert valaki kitalálta ezt a minden 2. hétvége dolgot attól még egy nagy baromság....
Ha a gyerek igényli az apját akkor mért ne láthatná olyan gyakran amilyen gyakran csak lehet?
Válófélben lévő apuka vagyok.
A feleségem tele van "jobbnál jobb", "tanácsadó" barátnőkkel. Jelenleg heti két napot vannak velem a gyerekek (én hozom el őket óvodából-iskolából), és két hetente egy hétvégét (péntektől hétfőig), ugyanez igaz a feleségemre is, a másik két nap vele vannak és a másik hétvége az övé. Aludni viszont hétközben a feleségemnél alszanak - arra hivatkozva nem engedett ebből, hogy a gyerekeknek kell az állandóság (a hétvégén nálam alszanak).
És most erre a heti két éjszakára hivatkozik (a barátnői tanácsára), miszerint nála vannak a gyerekek, én csak a "láthatást" gyakorlom. A családi pótlékot nem hajlandó megosztani, sőt: gyerektartást követel.
Hallottam már hasonlóról, de soha nem hittem, hogy ez velem megtörténhet. Hová ment a nők esze? Eldobta az agyuk az ékszíjat? Tisztelet a kivételnek.
A gyerekekről azt tudom, hogy nagyon rossz lenne nekik, ha kevesebbet látnának. Így is hol az egyik, hol a másik sír, hogy "de nem akarunk anyához menni!"
Ha teheted, egyezz meg a férjeddel. Korrekt alapon. A felosztás (hogy milyen időközönként hol vannak) majdnem mindegy. Ha többet vannak veled/több költdéged van velük, egy normális apa ezt el fogja ismerni, és valamilyen módon kárpótol. De a legjobb, ha meg tudjátok osztani a gyerekekkel töltött időt is és az anyagiakat is 1:1 arányban, és akkor nincs vita.
Nálunk ez nem megy, a feleségem a továbbiakban belőlem szeretne megélni gyerektartás címén... és bizony a konfliktus nagyon rossz a gyerekeknek. Szóval nektek sok sikert kívánok, a viták elkerülése és gyors válás elsősorban a gyerekeitek érdeke, másodsorban (és ez sem mindegy!) pedig a tiétek.
A megérzéseidre hallgass, ne az okoskodókra. Ha nektek ez így bevált, akkor miért kellene változtatnod rajta mások kedvéért? A gyereknek nem állandóság kell, hanem két értelmes szülő és rugalmas rendszer.
Úgy néz ki, eddig emberi módon mindent meg tudtatok beszélni az exeddel. Ha szükségetek lesz több szabadidőre, akkor remélhetőleg azt is meg tudjátok majd beszélni. Nagyon sok az elkeseredett, megcsömörlött "jóakaró", ne ülj fel nekik!
#15-nek
#14 vagyok, ha jól sejtem, nekem írtad.
Mivel is ütök mit? A feleségem veszi igénybe a családi pótlékot és az adókedvezményt. Ez havi több, mint 100 ezer Ft (3 gyerek van). Mindezt heti 2 éjszakáért, csak mert ott alszanak a gyerekek, amúgy minden költségen megosztozunk valahogy. Mennyibe kerül szerinted három gyerek havi 8 éjszakai ALVÁSA? Mennyi "extra" költsége van ezzel a feleségemnek, ha az államtól kapott plusszokon felül még sok 10 ezer Ft gyerektartást is kér??? Mennyit kéne még fizetnem szerinted???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!