Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van, aki elvált a párja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van, aki elvált a párja gyereke miatt? Mitévő legyek?

Figyelt kérdés

Minősíthetetlen magatartású fiúról van szó, nagyon koszos, igénytelen (amikről inkább az őt nevelő anyja és annak férje tehet), s a viselkedése is nagyon neurotikus. Igyekeztem jó mostoha lenni, de még a saját apai nagyszüleivel sem tud normálisan viselkedni. Babát szerettünk volna és úgy stresszeltem a párom gyereke miatt, hogy majdnem elment a babánk. A párom nem tudta biztosítani a nyugalmat, hogy legalább kihordjam, vérzés után ab. lett a vége.

Belátta, hogy nem tudja megnevelni a fiát, de rá is hagyja a dolgokat, mert fél, hogy "elveszíti".

Nincs tekintélye előtte, 9 éves a gyerek. Mi pedig képtelenek vagyunk új életet kezdeni.

Rettegek a találkozástól, mert süt belőle a gyűlölet..., fifikás gyerek én viszont szabályosan szorongok, ha találkoznom kell vele.

Párom pedig szinte semmit nem tesz, hogy legalább a házasságunkat megmentse, merthogy az is tönkre ment a tehetetlenség miatt.

Hogyan lehetne helyrerakni a gyereket?

2010. febr. 12. 10:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem akkor bánsz vele a legjobban, ha úgy viselkedsz vele, ahogy éppen kedved tartja, és nem érdekel hogy mi lesz a következménye, meg hogy mi lesz ha a férjednek nem tetszik vagy a gyerek megútál. Ennél rosszabb nem lehet.

Ha beszól az ételre, akkor vedd el tőle, nem kap mást. Vagy menjen vegyen magának. Ha megsért, sértsd vissza. Ha máson nyámmog, meg lehet mondani, hogy mikor mész már haza, unom a képedet. valószínűleg abba fogja hagyni.

Mondjuk engem az idegesítene jobban, hogy a férjem ilyen tutyimutyi, hogy nem bírja helyretenni. Szerintem ez rosszabb, mint önmagában a gyerek.

Szóval csak keményen, és pontosan olyan útálattal, ahogy ő viselkedik. A megértés nyilván nem jött be eddig.

2010. febr. 12. 11:12
 12/15 A kérdező kommentje:

Annyira köszönöm a válaszokat, egyik oldalt is és másikat is.

Nem vagyok semmi jónak elrontója. A pszichológus kivitelezhetetlen családjogi dolgok miatt. Másrészt többnyire társasoznak egy-egy foglalkozáson, stb.-stb. ami tényleg nem változtat a körülményeken.

Környezetéből nem tud kiszakadni, számonkérni az anyját nem lehet, mert egyszerűen finoman szólva "harap". A gyerek pedig mindentől függetlenül így is isteníti őt, hiába jár koszos, lyukas farmerba stb., hiába van magára hagyva otthon egyedül stb., amit anyu mond az úgy van, mi pedig csak maradjunk csendben...

2010. febr. 12. 12:36
 13/15 anonim ***** válasza:
82%
keményíts be. ha az apja nem meri megtenni, mert fél, hogy elveszíti, akkor csináld te. nem a tiéd, igy elveszíteni sem tudod. eddig sem bánt veled jól, maximum ezután sem fog.
2010. febr. 12. 14:03
 14/15 anonim válasza:
84%

Mond meg a párodnak , nem tudok tiedé a ház , vagy közös vagy a párodé de mond meg ha a tiéd : Hogy költözzön el , mert te nem bírod már tovább a fiát, ha nem neveli meg legyen vége mindennek , mert te így tovább élni nem tudsz !

Vagy valami hasonlóval próbáld a férjed rávezetni arra hogy TE IS VAGY nem csak a fia ... nevelje meg , mert ennek rossz vége lesz !

2010. febr. 12. 14:39
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ugyan ez a helyzet,annyi különbséggel hogy nálunk 13 éves kamasz lány van.

Pár éve még az anyjának tekintett tök jóba voltunk aztán anyuci külföldre költözött vele 1,5 évig nem is láthattuk.Közben saját kisfiunk született és most a karácsonyt nálunk töltötte.Hát...kb.360 C-os fordulatot vett.A kistesóra hihetetlen mennyire féltékeny,szemtelen,durcás....szóval pont olyan mint amiket te is írtál.Szerintem ezeknél a gyerekeknél a lelki világuk nincs rendben,és épp mondtam ha a közelünkben lakna én biztos keresnék egy gyerekpszihologust aki kijárna hozzánk és nem kellene azt a gyereknek tudni hogy ő kicsoda.Csak sajna nálunk ez a nagy távolság miatt képtelenség.Én annyiból vagyok szerencsésebb hogy a párom jobban mellettem áll.Szerintem a pároddal kezd a beszélgetést,amennyiben ő is és te is akarod ezt a kapcsolatot!

2010. febr. 12. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!