Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén hogy alakul a gyerektartás?
70ezer osztva hárommal - ennyi jár gyerekenként. Ha ezt kifizette, akkor a maradékból törleszthet, ha akar vagy tud.
Viszont a közösen felvett hitel (akkor is, ha csak az egyik házastárs nevén van) közös, a felét a volt feleségnek kell fizetnie.
Nálunk 2 gyerek van, a gyerektartás a fizetése 40%-a. A házasság alatt felvett hiteleket pedig felesben kell fizetnünk, kivéve az autót, mert azt ő használja kizárólagosan, így ő is fizeti.
De nálunk a bíróság felajánlotta, hogy a volt férjem fizesse a hiteleket, de amíg nem járnak le, nincs gyerektartás.
Én komolyan nem értem az embereket, mennyire felelőtlenek.
Mi a búbánatért csinál még valaki újabb gyereket, ha már 2 után tartásdíjat fizet, és tele van adóssággal?! De most komolyan, normális az ilyen ember? Mindezt 140 ezres fizetésre. Ehhez csak gratulálni lehet!
A kérdéshez: Eddig %-os arányban állapították meg a gyt, ilyen esetben 17-17-16%. Ez tavaly változott, és most megint változtatást terveznek. Úgy változott, hogy most a gyerek valós költségeit nézi a bíróság, nem szűk tartáson, így elvileg nem lehet kiszúrni a szemét 20 ezres alamizsnával. De ilyen esetekben szerintem nem tudnak jobbat kihozni a helyzetből. Szerencsétlen gyerekek....
Gyereket csinálni minden h*lye tud, jól keresni már csak kevesen.
Ez van, ennyi az annyi, ennyiből kell osztani-szorozni. 20-22 ezernél többre ne számíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!