Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást kellene most fizetnie? Ha az apa hosszabb ideig táppénzen van akkor ugye elég, ha csak a minimumot utaljuk?
Apukát az exe perrel fenyegeti, mert csak a minimumot utalom már 5. hónapja, mióta az apuka táppénzen van, azaz 2*10000Ft-ot. Tudom, hogy ez nagyon kevés, de még így is magasabb mint a %-os összeg lenne.
Azért én utalok, mert neki nem mindig van lehetősége ezzel foglalkozni, így én lettem a "pénzügyminiszter". Ugye ilyen esetben nem fogják megbüntetni? Nem szeretném, ha még ebből is baja lenne, elég neki az, ami van.
És abból a 77 ezer ft-ból fizessen apuka albit,meg éljen meg.
Oké, apura jut 77 ezer.
Anyu minimálbéres, két gyerekre családi kedvezménnyel, az 100ezer, két csp, az 30ezer (kerekítgessünk) és 20ezer gyt. Az összesen 150, egy főre 50 ezer. Jé, hogy apára több jut, mégis őt sajnálod???
Abban meg kell védenem a kérdezőt, hogy a legtöbb határozatban így szerepel, hogy x százalék, de minimum valamennyi.
Igen, én a volt felesége vagyok, tehát szintén egy ex. Apukának nem jut 77000Ft magára, mert 5*10000Ft gyerektatást fizet, azaz a legjobb hónapban is csak 47000Ft-ja maradt, de mivel az utóbbi időben többet van kórházban, mint itthon, még kevesebb. Van egy 15000Ft-os lakáshitele is, ez az exével közös lakásra.
Albérletet nem fizet, mert szinte nincs is kórházon kívül, ha mégis, akkor sem lehet egyedül, mert nem tudná magát ellátni, ezért ilyenkor nálunk van.
Azt, hogy nincs lehetősége, úgy értem, hogy a fájdalomcsillapítók miatt nincs mindig magánál, illetve ha magánál van, akkor sincs mindig teljesen képben.
Most mondhatnam , hogy mekkora felelőtlenség két nőtől öt gyerek, majd mindkettovel szét menni.. de mindegy.., szegény gyerekek!!!!
Ez esetben apuka tényleg nehéz helyzetben van. Azon gondolkozom, hogy apuka nehéz helyzetére hivatkozva nincs e olyan lehetőség, hogy az állam pótolja a tartásdíjat átmenetileg vagy nem lehet e az önkormányzattól kérni vmi gyors segélyt, gyermekvedelmi támogatást, vagy hogy hívják ezt. Jarjatok utána.
Ez nagyon sajnálatos. De ez a férfi amikor elvált, és vállalt újabb 3 gyereket egy másik nővel, akkor neki milliós fizetése volt? Mert ha akkor is ennyi, úgy, hogy mert akár még 1 gyereket is bevállalni, nemhogy 3-at? És ki volt az a nemnormális nő, akivel ezt össze tudta hozni? Ha a 2 gyerek anyja is azt mondja, hogy ő sem tud gyerekenként 10 000dt-nál többet szánni a gyerekekre akkor azok nem esznek, nem fűt nekik, nem mos rájuk,stb?
Gondolom az ember felelősségteljesen vállal gyerekeket, mondjon le a másik nő a 3 gyerek utáni tartásdíjtól, hiszen ő a másik kettő tudatában vállalta őket. Így kicsivel több jut nekik. Gondolom ő van olyan anyagi helyzetben, hogy megteheti, mert ha nem lenne, nem szült volna egy minimálbéres pasinak 3 gyereket.
Mivel folyamatos volt a munkaviszonya, 1 évig jár neki a tp. Nem balesete volt, hanem hasnyálmirigyrákot találtak nála. Természetes, hogy gondoskodok róla. Nem haragban váltunk el és az az együtt töltött 15 év sem múlik el nyomtalanul.
Utolsó válaszadó!
Ezek szerint az exének kellene még nálam is megértőbbnek lennie, hiszen ő volt az aki bevállalta a gyereket annak tudatában, hogy már van neki 3. Egy babát akart, de ikrek lettek. Erről senki sem tehet.
Egyébként nem minimálbéres volt, de a táppénz csak a fizujának a fele, mert kórházban van. Amíg rendes fizetése volt, 20000Ft-ot fizetett a gyerekek után. Csak azóta van ez a huzavona, mióta nem dolgozik.
Ezek szerint a pénzt utalhatom tovább az eddigiek szerint és megmondhatom az exnek, hogy pereljen, ha akar, de nem úgy van, ahogyan ő gondolta.
Köszönöm mindenkinek a segítőkész válaszokat!
Rendes tőled, hogy gondját viseled az exednek, sajnálatos, hogy ilyen betegsége van.
De engem akkor is mindig felháborít, amikor a közösen vállalt gyerekek terhei válás után csak az egyik szülő, általában a velük élő nyakába rolódnak. mert ugye a különélő fél megteheti, hogy nem gondoskodik megfelelően róluk, fizet 10-20 000ft-okat, ami szűken sem elég a gyerek fele kiadásaira, a 20 sem, nem a 10, de aki velük él, az nem mondhatja nekik, hogy gyerekem hó közepétől nincs vacsora, mert apátok/anyátok nem fizet rendesen. És meg nem értem, hogy aki a meglévőkről sem tud érdemben gondoskodni válás után, az, hogy mert még azután akár 1-et is bevállalni. Most ez egy lehetetlen helyzet, mert hát szegény apuka ebben a helyzetben van, így még rosszabb, mint amúgy volt, és nem lehet mit tenni, csakhogy ettől a gyerekek költségei nem csökkennek. Itt már a férfit is sajnálja az ember, de a gyerekeket is, akik esetleg a szüleik felelőtlensége miatt nélkülöznek.
Ja, és nem anya vállalta a gyerekeket, hanem közösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!