Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehetek, ha az exnejem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetek, ha az exnejem szakadt, koszos ruhában járatja a gyereket?

Figyelt kérdés

Pedig elég korrekt gyerektartást fizetek neki, havonta 100 ezer forintot.

De ő inkább arra költi ezt a pénzt, hogy a hatéves lányunknak minden sz@rt megvegyen ész nélkül, amit csak a gyerek meglát. Múltkor megszámoltam, 279 darab plüssállata van a gyereknek.

És rendszeresen úgy küldi hozzám a lányomat, hogy a csomagolt ruhák nagy része szét van szakadva, vagy kajafoltos, vagy filctollas, stb. Anyukám, sőt már az óvónő is szóvá tette, hogy a gyerek koszosan, szakadtan jár.

Amikor beszéltem erről az exemmel, azt válaszolta, hogy "ugyan kit érdekel, hogy a gyerek ruhája szakadt, mert hát úgyis kinövi, az a lényeg hogy mindent megkapjon, amit csak akar".

Egy ideig próbálkoztam azzal, hogy vettem ruhákat a gyereknek, de mindig kikönyörögte, hogy hadd vigye haza az anyjához. Ott meg két hét alatt ugyanúgy elszakadtak, tönkrementek vagy össze firkálta/leette őket menthetetlenül.

Mit tehetnék még? Nem bírom elviselni a gondolatot, hogy a lányom ilyen szakadtan, rongyosan jár, holott bőven lenne miből akár havonta is lecserélni a teljes ruhatárát.

2015. jan. 29. 11:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%
Beszélj még egyszer az exeddel. Értesd meg vele, h az igaz, h kinövi, de addig se járhat így. Ha ezen spórolni akar, legalább normálisan tegyen, lehet akár pénz nélkül is tiszta, rendes ruhája a gyereknek. Plusz értesd meg vele, hogyha elkényezteti pl. a sok plüssel azzal a gyereknek árt a legtöbbet. Mindezt ne veszekedve, mert annak nem lesz eredménye. Ha így se változtat, akkor irány a gyámügy.
2015. jan. 29. 12:25
 12/26 anonim ***** válasza:
17%

6-os vagyok és 7-esnek írom:

Miért nevezel kötekedőnek? Te havonta cseréled a gyerek ruhatárát? Én nem, mert az nem megoldás.

És ha feltűnt, a plüssállatok számáról is írtam, hogy az sem oké, így azt benézted.

Fenntartom, hogy ez a két szülő közötti játszma, ami a gyereknél csapódik le.

2015. jan. 29. 12:29
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig 6-os, és ezt lehet, hogy már kötekedésnek lehet venni.

Volt már valamelyikőtöknek dolga a Gyámüggyel? Képben vagytok vele, hogy milyen ügyekkel foglalkoznak?

Mert ha igen, akkor tudnotok kell, hogy ennél komolyabbakra sincs kapacitásuk.

2015. jan. 29. 12:32
 14/26 anonim ***** válasza:
53%
Gondolom már beszéltél anyukával erről, ha nem, tedd meg. Ha nem hajlandó odafigyelni rá, hogy a kislány tiszta, normális ruhákba járjon, akkor ne add oda az egész tartásdíjat, hanem menj el vele ruhát venni neki. Ha nem hatásos, koszos, szakadt lesz, akkor lépj a gyámügy felé, esetleg kérd a nálad való elhelyezését a gyereknek. Ha annyira elhanyagolja, hogy már az óvodában szemet szúr, akkor az nem túlzás. És az sem mindegy, hogy a gyerekben kialakul az igénytelenség, ha így van kezelve.
2015. jan. 29. 12:34
 15/26 anonim ***** válasza:
11es vagyok. 13asnak írom. Igen, valóban ennél komolyabb ügyekre sincs kapacitásuk, idejük, de további tanácsot kaphat a kérdező ott is, de a családsegítőktől is.
2015. jan. 29. 12:34
 16/26 anonim ***** válasza:
91%

Apuka írta az egyik kommentjében, hogy ha vesz valami ruhát a gyereknek, és a kislány hazaviszi, az 2 hét múlva(!) már szakadt, stb....

Most komolyan, a ti gyereketek is 2 hét alatt hazavágja az új cuccait?

Nem Gyámügy kell ide, hanem egy nagy beszélgetés a szülők között, hogy mit is művelnek ezzel a kislánnyal, a 100 ezerből meg nem havonta új ruhatár, hanem gyermekpszichológus, mert az ilyen kisgyerekkel nincs minden rendben, és ez az, amiről apuka és anyuka is tehet.

2015. jan. 29. 12:40
 17/26 anonim ***** válasza:
59%
16. Ebben is van igazság. Én sem veszek minden hónapba a lányaimnak új ruhát, csak amikor szükség van rá, de a kicsire lenő a nagylány ruhájának nagy része. Nagyon ritka, amelyik tönkremegy, olyan meg nincs is, hogy pár hét alatt. Pedig nem csak márkás cuccokat veszünk.
2015. jan. 29. 12:50
 18/26 Költőnő? ***** válasza:
69%
rendben van h egy ovis nyúzza a ruháit de két hét alatt hazavágni... Mit csinál benne, fűrésztelepen vágja a fát v mit?
2015. jan. 29. 14:46
 19/26 Bence_ ***** válasza:
100%

Mindent eleve nem kaphat meg.

De minden nap tiszta ruha nem nagy elvárás.

2015. jan. 29. 17:51
 20/26 anonim ***** válasza:
42%
kamu
2015. jan. 29. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!