Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált apukák, ti mit csinálná...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált apukák, ti mit csinálnátok, ha megtudnátok, hogy a volt feleségetek félreteszi a gyerektartást egy külön számlára?

Figyelt kérdés
Azt a magyarázatot adja, hogy jó lesz, ha a gyerekek egyetemre mennek, lehet belőle finanszírozni a kollégiumot/albérletet.
2015. jan. 21. 13:24
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:

az aktuális barátnönek mi köze a te és az ex pénztárcájához,

az ilyen nötől menekülni kel

2015. jan. 21. 22:36
 32/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megerősítést. A barátnőm már lassan belém beszélte, hogy én vagyok a hülye, amiért "eltűröm ezt".
2015. jan. 21. 22:50
 33/50 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy te a férfi vagy a történetben.... dobd a csajt, ez önző.
2015. jan. 22. 01:42
 34/50 anonim ***** válasza:
Én még annyival egészíteném ki a többieket, hogy igazából a volt férjnek sincs köze az exfeleség megtakarításához. Teljesen mindegy, hogy azt milyen pénzből - saját vagy gyerektartás - teszi félre, válás után megszünik a közös kassza. De ha megis van az a bizalom a volt házastársak között, hogy a pénzügyeikről is beszámoljanak egymásnak, az új párkapcsolatra ez akkor sem tartozik.
2015. jan. 22. 20:25
 35/50 Singham válasza:
4%

Látom ,itt sokan az életben még nem találkoztak semmilyen jogi esettel, gyerektartásival meg főleg nem. :D

Nem kell a süket szöveg, hogy volt már sok jogi esetetek, mivel baromi látszik, hogy soha az életben nem volt bármilyen jogi ügyetek. Miből tudom? Abból, hogy jogilag nem tudtok gondolkozni. :D Az ilyen kérdés az még alapszintű jogi gondolkozás tekintetében. :)

Az meg vicces, hogy sokan itt azt hiszik alanyi jogon jár a gyermeket nevelő félnek a gyerektartási. :) Azt a váláskor a bíróság dönti el, hogy köteles-e a másik fél fizetni, illetve mennyit kell majd neki. Nem úgy van az, hogy a másik fél fizessen, csak azért, mert ő is gyerek szülője. Pont emiatt nem csinálhatja meg ezt az anyuka a gyerektartásival.

Ha ez nem gyerektartási lenne, akkor megcsinálhatná. Gyerektartásival viszont ilyet nem csinálhat! Itt jön ki az, hogy sokan itt nem tudnak jogilag gondolkozni. Miért is? Elmondom mi játszódik le jogilag:

Apuka utalja a gyerektartásit, aminél legalább rájöttetek, hogy ezt a gyerekre kell költeni. Igen ám, csak a drága anyuka ezt nem erre használja fel, hanem SAJÁT számlára tovább küldi egyből, azalatt a címszó alatt, hogy majd a gyerek később megkapja. Igen ám, csak hol van erről a bizonyíték? Hogy azt valaha a gyerek meg is kapja? A sok Harvardos jogászt kérem linkelje be a közvetlen bizonyítékot hozzá. :) Sok sikert majd hozzá. ;)

Leírom megint nektek, hátha megértitek: ILYET NEM CSINÁLHAT! Ha nem hivatalosan gyerektartási lenne, hanem megbeszélték volna a szülők, hogy az apuka minden hónapban küld pénzt, akkor úgy oké. Viszont ezt GYEREKTARTÁSI! Ilyet ezzel nem lehet. Azt se lehet, mint amit írtok, hogy az anyuka a saját pénzéből elvesz annyit és azt küldi tovább a folyószámlára. Ilyet se csinálhat jogilag.

Bíróságot meg nem érdeklik az egyszerű szavak, hogy ,,jaj, majd azt megkapja a gyerek, ha egyetemre megy". Van rá bármilyen bizonyíték, hogy megkapja? Max még ez úgy lenne megoldható, ha a gyereknek nyitnak egy számlát, ahova küldi az apuka a gyerektartásit, és erről míg a gyerek 18 éves nem lesz nem vehet le senki se pénzt.

Önkényesen az anyuka meg ezt nem csinálhatja, hogy fogja és tovább küldi egy másik számlára az utalt gyerektartásit. Azt meg lényegében bármire költheti a kedves anyuka, úgy, hogy arra se a bíróságnak nincs rálátása, se az apukának. Ilyet, meg kihangsúlyozom még egyszer nektek drága nagy ,,jogászok": NEM LEHET CSINÁLNI!

Még mielőtt elkezdenétek: nem kellenek a kamu szövegek, hogy ,,jaj, mi jobban értünk hozzá", stb. Jogilag bizonyítsátok be akkor, hogy ti jobban értetek hozzá. Érthetően levezettem jogilag, hogy MIÉRT NEM CSINÁLHAT ilyet az anyuka a gyerek tartásaival, ti meg írjátok le JOGILAG, HOGY MIÉRT CSINÁLHAT ilyet az anyuka. :)

2015. jan. 22. 21:33
 36/50 anonim ***** válasza:
86%

Kedves utolsó!

Te meg JOGILAG fogd már fel végre, hogy az anya gondoskodik a gyerekekről és az összes bevételéből különít el egy összeget a gyerekek számára!

Te most komolyan el is hiszed, amit írsz? Egy elvált szülő szerinted nem tehet félre pénzt??????

Nem mindegy, hogy mire teszi félre? Jobb lenne, ha azonnal elköltené?

Ja és nem az a megnevezése, hogy gyerektartásI, hanem gyerektartás!

JOGILAG!!!!!!!

2015. jan. 22. 22:11
 37/50 anonim ***** válasza:
100%
Nem vezettél le te semmit sem értelmese, olyan sok butaságot hordtál össze. Igenis, gyerektartásI kötelezettség van. Semmi jogi levezetés nem volt benne, de az ég világon semmi. Hablaty. Az anyánál van elhelyezve a gyerek, ezért (ha csak nem közös felügyelet van), akkor köteles x ezer forintot fizetni. Akkor is, ha nem akarta a gyereket. Akkor is, ha az anyuka 10X jobban keres. Akkor is, ha az apának 100 másik hitele van. Hidd el, elmész egy bíróságra, és azt mondod, hogy "figyeljen már Bíró úr, a feleségem havi 20 ezret félre rak én így nem vagyok hajlandó fizetni" csak körbe fognak röhögni. Sajnálom, hogy sem a joghoz, sem az élethez semmi eszed sincs. De majd az idő megtanít mindenre.
2015. jan. 22. 22:15
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

35: Teljesen el vagy tévedve. Akinél nincs elhelyezve a gyerek, annak fizetnie kell. Tök mindegy, hogy mennyiről beszélünk, se akkor is kötelessége a gyereke ellátásához hozzájárulni.

Az, hogy az anya félrerakja a pénzt vagy egyből a gyerekre fordítja, az lényegtelen. Azt is megteheti, hogy azt mondja, igen, a gyerektartásból vettem a gyerek nadrágját és befizettem az iskolai étkezését, de a saját pénzemből félreraktam egy számlára. Ez ellen nem lehet senkinek sem kifogása.

2015. jan. 23. 00:05
 39/50 anonim ***** válasza:
100%

"Azt se lehet, mint amit írtok, hogy az anyuka a saját pénzéből elvesz annyit és azt küldi tovább a folyószámlára. Ilyet se csinálhat jogilag."

Na oszt' miért nem?

2015. jan. 23. 00:28
 40/50 anonim ***** válasza:
100%

"Na oszt' miért nem?"

Hát mert ő azt mondta és kész, pont. Neki JOGI GONDOLKODÁSA VAN (ezen röhögök azóta is), mindenki más hülye.

2015. jan. 23. 01:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!