Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvált apukák, ti mit csinálnátok, ha megtudnátok, hogy
a volt feleségetek félreteszi a gyerektartást egy külön
számlára?
#8: drága, egy elvált nőnek nem lehet megtakarítása? Ha félre tesz valamilyen céllal, akkor már nem jogosult szerinted a gyerektartásar?? Hogy gondolod ezt? Azért, mert megtud élni a saját keresetéből, nem jelenti azt, hogy nem kell gyt-ét fizetni. Az apa ugyanúgy szülője a gyereknek, és részt kell vállalnia a költségekből. A gyt nem arra való, hogy ne haljon éhen a család.
2015. jan. 21. 13:51
8-as te melyik országban élsz? A gyerektartás nem rászorultsági alapon járó szociális juttatás. Ha anyuka jól keres és van félretehető pénze, akkor nagyon is jól teszi, ha takarékoskodik a gyerek javára. Ha pont annyit, amennyit az apuka fizet, akkor pont annyit, ehhez is joga van. A lényeg, hogy a gyerek megfelelő ellátást kap, ruházza, eteti, iskolázza, képességeinek megfelelően akár szakkörre járatja. Ha ezek mind teljesülnek, a megmaradt pénzt akár el is kaszinózhatná, ahhoz sincs senkinek semmi köze. Az, hogy a gyereknek teszi félre, a lehető legjobb megoldás.
2015. jan. 21. 13:53
A 8-as egetrengető ostobaságokat írt, hagyd figyelmen kívül.
2015. jan. 21. 14:02
1. a barátnő vagy a későbbi feleségnek nincs beleszólási joga !
2. én örülnék neki h gondol a gyerekek jövőjére is
am meg van olyan h rokon tartás !
az a gyerek kérheti ha elmúlt 18 de még nappalin tanul !
2015. jan. 21. 14:04
1. Ez esetben apuka azért fizet a kiskorú gyermek után tartásdíjat, mert Ő CSINÁLTA. Bizony ám. Nem én, nem a postás, hanem apuka.
2. Ha a gyermek megfelelően el van látva (van hol laknia, fűtenek rá, tisztálkodhat, ételt kap, vesznek neki tankönyveket, ruházzák), akkor nem igazán érthető, miért is kellene az gyermeket természetben ellátó szülőnek bármivel is elszámolnia.
3. A gyerektartás valóban 18 éves korig jár, utána rokontartássá alakul (bizonyos feltételekkel)
4. Apaként örülnék, hogy a gyermekem jövője biztosítva van.
2015. jan. 21. 14:17
és még egy fontos dolog
ami elfelejtenek sokan !
a gyerektartás a gyereknek jár ! csak a szülő kapja!
ha a gyt összegét pl egyetemi tanulmányokra fordítják akkor is a gyerek kapja meg nem ???? max később
2015. jan. 21. 14:20
Szerintem semmi rossz nincs ebben, sőt. Én nem hiszem, hogy egy anyuka, aki ilyen felelősség teljes nem a gyerekeire költené. Amúgy meg olyan mindegy, mert akár mondhatjuk azt is, hogy nem a konkrét gyerektartást rakja félre, hanem egy azzal megegyező összeget. Amúgy sem tudom miért feltételezi minden új barátnő azt, hogy az ex magára költi a gyt.-t. Igen, elvált anyuka vagyok és nem, nem kapok gyerektartást, mert ugyan annyit van kb. a gyerek az exnél mint nálam. Felesben állunk mindent. Azt sem gondolom, hogy a nappali tagozaton tanuló gyereket ne kéne apukának támogatni, csak mert nagykorú. Ha nem vállnak el, akkor evidens lenne, hogy apuka pénzéből is él a gyerek.
2015. jan. 21. 14:21
En ebben a helyzetben rovid tavon dobnam a baratnomet
2015. jan. 21. 14:21
Aki ebben bármiféle gondot lát az talán jobban örülne ha a volt felesége a gyerekeivel együtt nyomorogna.
Szerintem nagyon is okos dolog,hogy félreteszi,ha tudja.
2015. jan. 21. 14:47
8-as olyan buta vagy mint a sár. Szerinted az ügyvéd nem röhögne ki? És ha az anyuka azt mondja, hogy konrkétan azt a pénzt amit kap az apukától(legyen akár pont az a sorszámű bankjegy) és a saját fizetéséből rak félre. SZerinted mi a külömbség?
Ha az apa 100.000-ret keres az anya 800.000-et, AKKOR IS JÁR A GYEREKTARTÁS. Ennyi ésszel szabadlábon....
2015. jan. 21. 14:51
Kapcsolódó kérdések: