Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki lakhat a lakásban?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki lakhat a lakásban?

Figyelt kérdés

Válunk. Feleségem kérte a a kizárólagos lakáshasználatot. A lakás fele-fele arányban van a nevünkön,azonban a szüleim a haszonélvezők.

A szüleim nem engedik neki hogy ott éljen,azt akarják én lakjak benne ha már igy alakult. Annak idején ők adták a pénzt,ezért lettek haszonélvezők.

Összezavarodtam,a feleségem ügyvédje szerint ez nem jelent semmit,ha a biróság megadja akkor maradhat. Az én ügyvédem azt mondja a haszonélvezet erősebb.

Netto 220 ezret keresek. 3 gyerekünk van,a fél fizetésem viszi a gyt. A feleségem azt mondja,adjak neki majd csak 90 ezret,mivel a lakáshasználati miatt neki kb 30 ezret kéne adnia.

Ha megkapja a lakáshasználatit,nekem a maradék 140 ezerből kell albit fizetnem,ami kb rezsivel együtt 90-100.000 FT. Nem tehetem meg,hogy csak egy szobát béreljek,ugyanis szeretném ha a gyerekeim néha ott aludnának.

Feleségem tudna hova menni ha neki kell költöznie,ebben a városban laknak az ő szülei.

Nekem nincsenek rokonaim ebben a városban,a munkám meg ide köt.

2015. jan. 21. 11:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
87%

az h mi az oka a válásnak az teljesen mindegy

ha tudjátok igazolni, akkor már érdemes az ügyvéddel is ezt megbeszélni !

2015. jan. 21. 12:33
 12/25 anonim ***** válasza:
67%
Még az ajándék visszakövetelésére is van lehetőség, ha az a feltevés melyre tekintettel az ajándékot adták, véglegesen meghiúsul. A szüleid azzal a feltevéssel adták a pénzt, hogy házasságban fogtok élni a feleségeddel. Ez a válással meghiúsul. De lehet, hogy ehhez ajándékozási szerződést kellett volna kötni. Kérdezd meg az ügyvédedet. A feleséged nem kicsit pofátlan.
2015. jan. 21. 13:04
 13/25 anonim ***** válasza:
82%

Az lakhat a lakásban, akinek a szüleid megengedik.

A haszonélvezet erősebb, mint a tulajdonjog.

2015. jan. 21. 13:14
 14/25 anonim ***** válasza:
65%

"a haszonélvező bérbe is adhatja az ingatlant a tulajdonos hozzájárulásával ! "

EZ így igaz, csak nem kell a tulajdonos hozzájárulása.

[link]

2015. jan. 21. 13:16
 15/25 anonim ***** válasza:
19%

köszi a kiigazítást :-)

nem voltam biztos benne h hogy van ez !

2015. jan. 21. 13:37
 16/25 anonim ***** válasza:
55%

"Ellenérték fejében a haszonélvezeti jog gyakorlását csak akkor lehet átengedni, ha a tulajdonos – azonos feltételek mellett – a dolog használatára nem tart igényt. A tulajdonosnak ezt a nyilatkozatát mindenképpen érdemes okiratban rögzíteni."

bár ez alapján mindenképpen kell a tulaj belegyezése is ...

2015. jan. 21. 13:40
 17/25 anonim ***** válasza:
37%
16: A haszonélvezeti jog átruházása nem egyenlő az ingatlan bérbeadásával. A bérbeadás a haszonélvező kizárólagos joga.
2015. jan. 21. 13:42
 18/25 anonim ***** válasza:
65%

Első körben a te javadra gondolnám hogy dönt a bíróság.

De újra olvasva itt nem csak férj és feleség vitájáról szól a dolog.

Arra gondoltál hogy mi lesz a három gyerekeddel? A bíróság lehet hogy a három gyerek biztonságát és kényelmét fogja nézni.

Képes lennél a három gyermekedet bezsúfolni az anyósodékhoz ?

2015. jan. 21. 16:16
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
#16: A bérlő nem haszonélvezeti jogot szerez az ingatlanra, hanem birtokjogot. A kettő nem ugyanaz.
2015. jan. 21. 16:19
 20/25 anonim ***** válasza:
Ajándék csak nagyon macerásan, és 5 éven belül követelhető vissza.
2015. jan. 21. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!