Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki lakhat a lakásban?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki lakhat a lakásban?

Figyelt kérdés

Válunk. Feleségem kérte a a kizárólagos lakáshasználatot. A lakás fele-fele arányban van a nevünkön,azonban a szüleim a haszonélvezők.

A szüleim nem engedik neki hogy ott éljen,azt akarják én lakjak benne ha már igy alakult. Annak idején ők adták a pénzt,ezért lettek haszonélvezők.

Összezavarodtam,a feleségem ügyvédje szerint ez nem jelent semmit,ha a biróság megadja akkor maradhat. Az én ügyvédem azt mondja a haszonélvezet erősebb.

Netto 220 ezret keresek. 3 gyerekünk van,a fél fizetésem viszi a gyt. A feleségem azt mondja,adjak neki majd csak 90 ezret,mivel a lakáshasználati miatt neki kb 30 ezret kéne adnia.

Ha megkapja a lakáshasználatit,nekem a maradék 140 ezerből kell albit fizetnem,ami kb rezsivel együtt 90-100.000 FT. Nem tehetem meg,hogy csak egy szobát béreljek,ugyanis szeretném ha a gyerekeim néha ott aludnának.

Feleségem tudna hova menni ha neki kell költöznie,ebben a városban laknak az ő szülei.

Nekem nincsenek rokonaim ebben a városban,a munkám meg ide köt.

2015. jan. 21. 11:43
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
92%
Teljesen egyértelmű, ne hagyd magad. Ha már így alakult akkor maradj a lakásban és küld el az asszonyt. A haszonélvezettel és egy jó ügyvéddel sima ügy lesz. Erre szánj egy kis pénzt és tied a lakás.
2015. jan. 21. 11:49
 2/25 anonim ***** válasza:
95%

Ha a szüleid haszonélvezete az egész ingatlanra kiterjed, akkor bizony ők döntik el, ki használhatja az ingatlant.

A haszonélvező , amennyiben kizárólagos haszonélvezete van az ingatlanra, a tulajdonost is kitilthatja.

Szóval a feleségednek cumi van... a gyerekeket miért nem nálad helyezik el?

2015. jan. 21. 11:52
 3/25 anonim ***** válasza:
77%
Az rendben van, hogy a haszonélvezők, jelen esetben a szülők dönthetik el, hogy ki lakhat a lakásban, vagy ki nem, esetleg ők maguk is beköltözhetnek..viszont. 3 gyerekkel nem rakhatják ki az anyukát a törvények szerint, legalább addig nem, ameddig nincs lakhatás megoldva neki.
2015. jan. 21. 11:54
 4/25 A kérdező kommentje:

Az egész házra haszonélvezetük van. Mivel annak idején ők adták a pénzt rá,kérték a haszonélvezetet.

Én müszakba dolgozom,és nem tudom megoldani az ovit,és iskolát. Feleségem csak 8-16-ig dolgozik mindig

2015. jan. 21. 11:54
 5/25 A kérdező kommentje:

Feleségemnem ebbe a városba laknak a szülei(nagy családi házuk van,el is férnének),de ő nem akar oda költözni mert az anyja mindenbe beleszólna.

Továbbá neki is van munkája, 90 ezret keres átlagba. Én fizetem neki a 110 ezer ft gyt-t,vmint ha én maradok a lakásban gondolom nekem kell azt a kb 30at kifizetnem neki.

2015. jan. 21. 11:57
 6/25 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ha te maradsz a lakásban, nem kell az exednek lakáshasználati díjat fizetned. A szüleid ajándéka az ingatlanotok, ők az ajándékozás feltételeként haszonélvezetet raktak a lakásra. Ők döntik el, ki lakjon ott, és mivel ők a haszonélvezők, nem kell lakáshasználatért fizetniük.
2015. jan. 21. 12:09
 7/25 anonim ***** válasza:
10%

Egy apa, egy anya, 3 gyerek, ház.

Mindenetek megvan, ahhoz, amit az Isten elrendelt és mégis szétmentek.

Szörnyű.

Mi az oka?

2015. jan. 21. 12:13
 8/25 anonim ***** válasza:
21%

hmm esetleg azt tudod bizonyítani h a lakásra a pénzt a szüleidtől kaptátok?

mert ha igen akkor a feleség kvázi ajándékba kaptak az 50% tulajdonjogot tekintettel arra h a feleséged

ez ha jól tudom meg lehet támadni !

és vissza lehet követelni az ajándékot ha az ajándékozott érdemtelenné vált

de javítsatok ki ha tévednék !

am : haszonélvezői jog erősebb mint a tulajdonjog ! ezekben az ügyekben !

2015. jan. 21. 12:16
 9/25 anonim ***** válasza:
21%

még egy apróság, bár nem éppen szép

a haszonélvező bérbe is adhatja az ingatlant a tulajdonos hozzájárulásával !

ha teszem azt a te részedre a szüleid rendes albérleti szerződés kötnek az exel olyan magas bérleti díjjal amit ők gondolnak

tehát a lakás 50% csak akkor használhatják ha a haszonélvező felé kifizeti a bérleti díjat !

kvázi el lehet lehetetleníteni az exet úgy is h ott lakik !

2015. jan. 21. 12:20
 10/25 A kérdező kommentje:

Banki papirokkal tudják igazolni szüleim hogy tőlük származik a pénz.

Feleségem szerint én túl sokat dolgoztam ezért ismerkedett másokkal

2015. jan. 21. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!