Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki lakhat a lakásban?
Válunk. Feleségem kérte a a kizárólagos lakáshasználatot. A lakás fele-fele arányban van a nevünkön,azonban a szüleim a haszonélvezők.
A szüleim nem engedik neki hogy ott éljen,azt akarják én lakjak benne ha már igy alakult. Annak idején ők adták a pénzt,ezért lettek haszonélvezők.
Összezavarodtam,a feleségem ügyvédje szerint ez nem jelent semmit,ha a biróság megadja akkor maradhat. Az én ügyvédem azt mondja a haszonélvezet erősebb.
Netto 220 ezret keresek. 3 gyerekünk van,a fél fizetésem viszi a gyt. A feleségem azt mondja,adjak neki majd csak 90 ezret,mivel a lakáshasználati miatt neki kb 30 ezret kéne adnia.
Ha megkapja a lakáshasználatit,nekem a maradék 140 ezerből kell albit fizetnem,ami kb rezsivel együtt 90-100.000 FT. Nem tehetem meg,hogy csak egy szobát béreljek,ugyanis szeretném ha a gyerekeim néha ott aludnának.
Feleségem tudna hova menni ha neki kell költöznie,ebben a városban laknak az ő szülei.
Nekem nincsenek rokonaim ebben a városban,a munkám meg ide köt.
Ha a szüleid haszonélvezete az egész ingatlanra kiterjed, akkor bizony ők döntik el, ki használhatja az ingatlant.
A haszonélvező , amennyiben kizárólagos haszonélvezete van az ingatlanra, a tulajdonost is kitilthatja.
Szóval a feleségednek cumi van... a gyerekeket miért nem nálad helyezik el?
Az egész házra haszonélvezetük van. Mivel annak idején ők adták a pénzt rá,kérték a haszonélvezetet.
Én müszakba dolgozom,és nem tudom megoldani az ovit,és iskolát. Feleségem csak 8-16-ig dolgozik mindig
Feleségemnem ebbe a városba laknak a szülei(nagy családi házuk van,el is férnének),de ő nem akar oda költözni mert az anyja mindenbe beleszólna.
Továbbá neki is van munkája, 90 ezret keres átlagba. Én fizetem neki a 110 ezer ft gyt-t,vmint ha én maradok a lakásban gondolom nekem kell azt a kb 30at kifizetnem neki.
Egy apa, egy anya, 3 gyerek, ház.
Mindenetek megvan, ahhoz, amit az Isten elrendelt és mégis szétmentek.
Szörnyű.
Mi az oka?
hmm esetleg azt tudod bizonyítani h a lakásra a pénzt a szüleidtől kaptátok?
mert ha igen akkor a feleség kvázi ajándékba kaptak az 50% tulajdonjogot tekintettel arra h a feleséged
ez ha jól tudom meg lehet támadni !
és vissza lehet követelni az ajándékot ha az ajándékozott érdemtelenné vált
de javítsatok ki ha tévednék !
am : haszonélvezői jog erősebb mint a tulajdonjog ! ezekben az ügyekben !
még egy apróság, bár nem éppen szép
a haszonélvező bérbe is adhatja az ingatlant a tulajdonos hozzájárulásával !
ha teszem azt a te részedre a szüleid rendes albérleti szerződés kötnek az exel olyan magas bérleti díjjal amit ők gondolnak
tehát a lakás 50% csak akkor használhatják ha a haszonélvező felé kifizeti a bérleti díjat !
kvázi el lehet lehetetleníteni az exet úgy is h ott lakik !
Banki papirokkal tudják igazolni szüleim hogy tőlük származik a pénz.
Feleségem szerint én túl sokat dolgoztam ezért ismerkedett másokkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!