Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki mennyi gyerektartást fizet? Mi a reális összeg egy 13
éves kamasz után?
ha nagyon kapálózik a kedves ex akkor vedd vissza a gyt a hivatalosan megállapítottra...
vagyis 27 000.- re
vagy említsd meg neki h ha bíróságra mész a gyt miatt, tekintettel a 3. gyerekedre akkor még kevesebbet fog kapni !
akkor hivatalosan csak 16% fog kapni
az h mennyibe kerül egy gyerek az egy dolog..
abból kell gazdálkodni ami van
ha dolgozik az ex és mellette kapja a gyt + csp is akkor annak elégnek kell lennie a gyerek költségeire is
2015. jan. 21. 12:06
Apukám 150.000 Ft gyerektartást adott 2 gyerek után. (Hivatalosan kevesebbet kellett volna, de még a kevesebb is egész magas összeg volt)
Szóval tényleg az apa fizetésétől függ.
2015. jan. 21. 12:07
50-et adok egy gyerekre,plusz akkor hozom el amikor csak tudom,ruhát cipőt,nyaralást,bármit,amit én veszek nem számolom bele.Születése óta fizetek egy lakás kasszát,havi 10e.220 körül keresek.
2015. jan. 21. 17:23
Nálunk is apám fizetésének 20%-át állapította meg a bíróság, azaz 90 ezer forintot.
2015. jan. 21. 19:56
Minimum 50-et kellene, de ha ennyi a fizetésed... (kb 30000 kaja, 10000 ruha, sport, különóra, vagy egy buszbérlet a maradék. Anya meg állja az egyéb iskolai befizetéseket, rezsit, szórakozást, gyógyszert pl.
2015. jan. 21. 21:35
16/20 anonim válasza:
Érdekes, hogy a kérdező megállapítja magának, hogy a gyerekeire max. 50%-ot költ. Ez csak akkor lehetne, ha mindháromtól "elvált".
2015. jan. 25. 11:04
17/20 anonim válasza:
Változott a Csjt, már nem a fizetésed %-os arányát veszik figyelembe, fix összeget kell megadni a bíróságon, hogy mennyit akarsz fizetni. A bíró sok-sok körülményt figyelembe véve dönt majd. Az, hogy kinek mennyi az elég, mindenki maga dönti el. Egy 13 éves, továbbtanulni készülő gyereknek életkoránál fogva nagyobbak a igényei, mint egy 2-3-5-6 stb. évesnek. Egyedül nevelni gyereket sokkal nehezebb, mint ha a rezsi stb 2 ember keresetéből oszlik el. 30 ezer ft sztem nem sok. EGy kamasz fiú pl annyit eszik, mint egy felnőtt ffi, sőt. Egy pár cipő 20 ezer ft, és 3 havonta nő a lába stb. Egy jó apa gondolom, nem számolgatja, hogy melyik gyerekére mennyit költött, hiszen annak adok, akinek épp nagyobb szüksége van rá.
2015. jan. 25. 15:00
"Ez csak akkor lehetne, ha mindháromtól "elvált"."
Nem, a kérdező helyesen számol. Minden gyereket figyelembe kell venni.
"Egy jó apa gondolom, nem számolgatja, hogy melyik gyerekére mennyit költött"
Dehogynem, mert azt a pénzt a neki is elő kell teremtenie és még magáról és a párjáról is gondoskodnia kell. Nem azért számolgatja, mert sajnálja, hanem mert számolatlanul nem lehet költeni.
2015. jan. 27. 09:19
19/20 anonim válasza:
Hát kedveseim nekem 16 éves az unokám. Már van egy kislány akinek udvarol. 10. osztályos.
Írom a költségeket Napi 700.-Ft hétköznap, sz-v. 3000.-Ft
26000.-Ft Matek-Fizika korrepetálás heti 2 alkalom 24000.-Ft, bérlet 3400.-Ft, sampon,spray, sajnos cigi 6000.-Ft, Eddig 60000.-Ft. Ehhez jön még a ruházkodás, ennivaló /üdítő,édesség stb./ Tessék kalkulálni !
2015. jan. 27. 14:22
Utolsó,ne viccelj már,hogy egy ilyen nevetséges dolgot hogy CIGI majd a gyerektartásba belevesznek! 16 évesnek szerintem nem kellene cigiznie. Eleve hogy jut hozzá? A törvény tiltja hogy kiszolgálják!
2015. febr. 11. 20:14
Kapcsolódó kérdések: