Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Holnap lesz a válóperem első...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Holnap lesz a válóperem első tárgyalása. Van esély?

Figyelt kérdés
4 éve élünk külön,a gyerekeket én nevelem,ebben nem is volt köztünk vita.Van esély arra,hogy ezen az első tárgyaláson kimondják a válást?Utána lesz gondolom a gyerektartás,vagyonmegosztás stb.Vagy már az elsőn is tárgyalják a gyerektartást,meg a vagyonmegosztást?

2015. jan. 15. 09:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
66%

ma 09:22

Te is tévedésben vagy, Mivel évek óta külön élnek, és a gyerek helyzete is évek óta rendezve van, nem mindig szokott a bíró még egy tárgyalást kitűzni.

Kedves kérdező. Mi amikor elváltunk a férjemmel már 2 éve külön éltünk. A 8 éves közös kiskorú gyermekünk közös megegyezéssel velem élt. Mi amikor mentünk a bíróságra már a közös ingatlanunkat is eladtuk, vagyonunkat elosztottuk. Mindent bele írtunk a válóperi papírba. A gyerek elhelyezését, a vagyon elosztását, hogy külön élünk évek óta, és közösen- békésen válni szeretnénk.

A bíró feltett pár kérdést, majd közölte, hogy mivel évek óta nem élünk közös háztartásban, minden rendezve van, ő nem lát esélyt a békülésre. Megkérdezte a volt férjemet, hogy van-e bármi kifogása a gyermek elhelyezésével kapcsolatban. Nem volt. Így a bíró ki is mondta a válást. 1 tárgyalás volt és az egész fél óráig sem tartott. Nem kellett még egy tárgyalásra menni vagy békítőre, pedig van kiskorú gyermekünk.

Szóval kedves kérdező.

Írjátok le, hogy ti már évek óta külön háztartásban éltek, és ti már mindenben megegyeztetek mint vagyon elosztás, gyermekelhelyezés. Nem lesz 2 tárgyalás.

2015. jan. 15. 09:35
 12/25 anonim ***** válasza:
jah meg nekünk volt gyámügyről papírunk hogy enyém a gyerekfelügyeleti jog, miután szétköltöztünk bementünk, hogy egyedülállónak számítsak, lehet ezért nem volt 2. tárgyalás? ezt nem tudom...
2015. jan. 15. 09:35
 13/25 anonim ***** válasza:
11-es. Hiába írsz fél oldalt! A butaságod attól még butaság marad. A férj a felperes, kérdező írja, hogy az sem biztos hogy elmegy, stb. stb. De ha te tolod a sületlenségeket, engem nem zavarsz vele. De a kérdezőt nagyon félrevezeted.
2015. jan. 15. 09:39
 14/25 A kérdező kommentje:

Igen tudom,hogyha nem jön el akkor megszüntetik a pert sajnos.Nagyon bízok abban,hogy legalább erre az elsőre eljön,ha már sikerült elérni azt,hogy beadja a papírokat.

Mivel holnap van a tárgyalás,már nem tudok leírni semmit,max ott nyilatkozni,ha van ilyen lehetőség.

2015. jan. 15. 09:39
 15/25 anonim ***** válasza:
53%
igen lesz lehetőséged nyilatkozni, mindent meg fog kérdezni a bíró (-nő)
2015. jan. 15. 09:40
 16/25 anonim ***** válasza:
59%

ma 09:39

Te is ostoba vagy, mert az fel sem merül benned, hogy még nem írta a le a kérdező, hogy a férje felperes, meg, hogy voltaképpen nem igazán egyeztek meg mindenben, míg én leírtam, hogy váltam el?? De látom csak te vagy olyan baromi okos, hogy reggel pocskondiáz másokat.. Nem baj, nem haragszom rád, inkább sajnállak, hogy olyan sekélyes a lelki világod, hogy ilyenben leled az örömöd..

2015. jan. 15. 09:43
 17/25 anonim ***** válasza:
most komolyan szerintetek nem lehet nyilatkozni ott a tárgyaláson? nálunk végigvett minden pontot a bírónő és igenis nyilatkoznunk kellett, hogy így gondoljuk-e vagy valamelyikünknek van-e kifogása a leírtak ellen...
2015. jan. 15. 10:05
 18/25 anonim ***** válasza:

11: "Te is tévedésben vagy, Mivel évek óta külön élnek, és a gyerek helyzete is évek óta rendezve van, nem mindig szokott a bíró még egy tárgyalást kitűzni. "

Mi is külön éltünk már, mindenben megegyeztünk, semmin sem ment a vita, a bíró nem is próbált békéltetni, de azt mondta, hogy a gyerekek miatt kötelező a második forduló.

2015. jan. 15. 13:14
 19/25 anonim ***** válasza:
A gyerek miatt több kör lesz. Így nem lehet tanácsot adni, attól is függ, kiskorú v.nagykorú-e a gyerek (csak tanul), van-e egyezség stb.
2015. jan. 15. 16:07
 20/25 A kérdező kommentje:
Én nevelem őket,Ő nem akarja,ezen nincs vita.A gyerektartás mértéke ami vitás lesz.
2015. jan. 15. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!