Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Holnap lesz a válóperem első tárgyalása. Van esély?
ha már ennyi ideje külön éltek és ezt be is írtátok a kérvénybe akkor el fognak választani titeket, ha közös megegyezéssel váltok, minden le van írva hogy hogy osztoztok meg, kié a gyerekfelügyelet nincs vita semmiben köztetek, akkor igen mindent aláírnak és kész (mi is így váltunk, hogy 3 éve külön éltünk már és nem volt békítő tárgyalás, simán lezárták)
2015. jan. 15. 09:13
2/25 A kérdező kommentje:
A férjem adta be a válást,mert 350 km-re lakunk egymástól,és így itt lesz a válóper az mi lakhelyünkön.Egy közös kölcsönünk van,viszont a gyerektartás összegét kevésnek találom(eddig nem fizetett semmit)én tartok tőle,hogy ezen vita lesz .A többi kérdésben nem.
Ez bíroja válogatja, de ha minden papír rendben, mindenben megegyeztetek akkor külön választanak már most, nem lesz több tárgyalás.
Nekem a válásnál mondta az ügyvéd(aki ismerösünk volt), hogy ha ügyvéd adja be a papírt, és mindenben teljes megegyezés van a párok között, akkor még gyerek esetén is külön választanak.
Ha valami hiányzik a megegyezésböl, vagy ott valaki nem együntetüen akar válni, vagy más dolgokban vita merül fel, akkor jön ßujabb tárgyalás.
2015. jan. 15. 09:18
szerencsére a gyerektartás pont az ami %-ba meg van adva hogy mennyit KELL fizetnie minimum, így abba nem tud beleszólni, hitelt közösen fizetitek továbbra is? vagy ő fizeti és így adja a gyerektartás? mert akkor ezt is le kell papírozni meddig megy ez így, annyit mondanék neked, hogy kérd a fizetéséből a levonást és ebből ne engedj! mert ha eddig se fizetett, ezután se fog máshogy...
2015. jan. 15. 09:21
Előttem szólók rosszul tudják, mivel van kiskorú gyermek, mindenképpen legalább két tárgyalás lesz. Minimum! Tehát semmi esély arra hogy az első tárgyaláson válás legyen.
2015. jan. 15. 09:22
6/25 A kérdező kommentje:
Igen mindenképpen azt szeretném,ha a munkáltatója utalná a gyerektartást.Tavaly változott a törvény,fix összeget ítélnek meg.Én nem is tudnék fix összeget mondani,mert nem tudom mennyit keres,csak százalékban tudom majd kérni...fogalmam nincs,hogy zajlik ez :S
A kölcsönt közösen fizetjük.
Én is azt hallottam,hogy az elsőn,csak a válást tárgyalják,és a következőn a gyerekeket,de attól még elválaszthatnak az elsőn?
7/25 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem ezt,mert tartok tőle,hogy a többi tárgyalásra el sem fog jönni,és akkor még maga a válás(a vagyonmegosztási,gyerektartási tárgyaláson kívűl)is sokáig elhúzódik.
akkor lehet változott a törvény ugyanis nekünk is kiskorú volt a gyerek, mégis elválasztottak minket, de ez 7 éve volt :) mi eleve úgy adtuk be a papírt, hogy mindent lepapíroztunk, volt közös lakás is, arról is, gyerektartásról is, gyermekfelügyeleti jogról is, így nekünk akkor nem volt 2. tárgyalás
2015. jan. 15. 09:32
9/25 A kérdező kommentje:
Nekünk annyi van leírva papíron,hogy a gyerekeket én nevelem,a közös ház eladás alatt van,a közös hitelt meg fizetjük közösen,meg,hoyg mennyi gyerektartást akar fizetni.
Akkor a férjed a felperes. Ha nem megy el, még tárgyalás sem lesz, menhogy válás!
2015. jan. 15. 09:33
Kapcsolódó kérdések: