Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Holnap lesz a válóperem első...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Holnap lesz a válóperem első tárgyalása. Van esély?

Figyelt kérdés
4 éve élünk külön,a gyerekeket én nevelem,ebben nem is volt köztünk vita.Van esély arra,hogy ezen az első tárgyaláson kimondják a válást?Utána lesz gondolom a gyerektartás,vagyonmegosztás stb.Vagy már az elsőn is tárgyalják a gyerektartást,meg a vagyonmegosztást?

2015. jan. 15. 09:10
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
55%
ha már ennyi ideje külön éltek és ezt be is írtátok a kérvénybe akkor el fognak választani titeket, ha közös megegyezéssel váltok, minden le van írva hogy hogy osztoztok meg, kié a gyerekfelügyelet nincs vita semmiben köztetek, akkor igen mindent aláírnak és kész (mi is így váltunk, hogy 3 éve külön éltünk már és nem volt békítő tárgyalás, simán lezárták)
2015. jan. 15. 09:13
 2/25 A kérdező kommentje:
A férjem adta be a válást,mert 350 km-re lakunk egymástól,és így itt lesz a válóper az mi lakhelyünkön.Egy közös kölcsönünk van,viszont a gyerektartás összegét kevésnek találom(eddig nem fizetett semmit)én tartok tőle,hogy ezen vita lesz .A többi kérdésben nem.
2015. jan. 15. 09:17
 3/25 anonim ***** válasza:
53%

Ez bíroja válogatja, de ha minden papír rendben, mindenben megegyeztetek akkor külön választanak már most, nem lesz több tárgyalás.

Nekem a válásnál mondta az ügyvéd(aki ismerösünk volt), hogy ha ügyvéd adja be a papírt, és mindenben teljes megegyezés van a párok között, akkor még gyerek esetén is külön választanak.

Ha valami hiányzik a megegyezésböl, vagy ott valaki nem együntetüen akar válni, vagy más dolgokban vita merül fel, akkor jön ßujabb tárgyalás.

2015. jan. 15. 09:18
 4/25 anonim ***** válasza:
53%
szerencsére a gyerektartás pont az ami %-ba meg van adva hogy mennyit KELL fizetnie minimum, így abba nem tud beleszólni, hitelt közösen fizetitek továbbra is? vagy ő fizeti és így adja a gyerektartás? mert akkor ezt is le kell papírozni meddig megy ez így, annyit mondanék neked, hogy kérd a fizetéséből a levonást és ebből ne engedj! mert ha eddig se fizetett, ezután se fog máshogy...
2015. jan. 15. 09:21
 5/25 anonim ***** válasza:
74%
Előttem szólók rosszul tudják, mivel van kiskorú gyermek, mindenképpen legalább két tárgyalás lesz. Minimum! Tehát semmi esély arra hogy az első tárgyaláson válás legyen.
2015. jan. 15. 09:22
 6/25 A kérdező kommentje:

Igen mindenképpen azt szeretném,ha a munkáltatója utalná a gyerektartást.Tavaly változott a törvény,fix összeget ítélnek meg.Én nem is tudnék fix összeget mondani,mert nem tudom mennyit keres,csak százalékban tudom majd kérni...fogalmam nincs,hogy zajlik ez :S

A kölcsönt közösen fizetjük.

Én is azt hallottam,hogy az elsőn,csak a válást tárgyalják,és a következőn a gyerekeket,de attól még elválaszthatnak az elsőn?

2015. jan. 15. 09:27
 7/25 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem ezt,mert tartok tőle,hogy a többi tárgyalásra el sem fog jönni,és akkor még maga a válás(a vagyonmegosztási,gyerektartási tárgyaláson kívűl)is sokáig elhúzódik.
2015. jan. 15. 09:29
 8/25 anonim ***** válasza:
80%
akkor lehet változott a törvény ugyanis nekünk is kiskorú volt a gyerek, mégis elválasztottak minket, de ez 7 éve volt :) mi eleve úgy adtuk be a papírt, hogy mindent lepapíroztunk, volt közös lakás is, arról is, gyerektartásról is, gyermekfelügyeleti jogról is, így nekünk akkor nem volt 2. tárgyalás
2015. jan. 15. 09:32
 9/25 A kérdező kommentje:
Nekünk annyi van leírva papíron,hogy a gyerekeket én nevelem,a közös ház eladás alatt van,a közös hitelt meg fizetjük közösen,meg,hoyg mennyi gyerektartást akar fizetni.
2015. jan. 15. 09:33
 10/25 anonim ***** válasza:
Akkor a férjed a felperes. Ha nem megy el, még tárgyalás sem lesz, menhogy válás!
2015. jan. 15. 09:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!