Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik válásukhoz "jónevű" ügyvédet keresnek, tudják
miért fizetnek?
Igen , lehet okulni. De az ügyvédek abból élnek. Persze hogy úgy csinálják. Én régen hallottam azt hogy egy faluba, 1 ügyvéd nem él meg. De 2 már nagyon jól meg él.
2015. jan. 4. 08:13
Ahol gyűlölet van, ott egy kiskanálon sem tudnak megegyezni, nemhogy nagyobb vagyonról. Nálunk is volt ügyvéd mert írásban akartuk rögzíteni az összes témát, de megegyezés az volt. Így került az egész ötvenezerbe. Képzeld mennyi lehet akkor, ha mindent szakértőknek kell felbecsültetni és hosszú órákon, napokon át dönteni arról, ki melyik tányért, tévét, szőnyeget kapja és ki miért fizet ellenértéket. És nem is ez a legnehezebb, a gyerekelhelyezés tényleg évekig tarthat, és talán még utána sincs vége. Egy ismerős 10 éve harcol a gyerekéért, mert az anyja tiltja tőle, ellene neveli, az impotens hatóságok pedig tehetetlenek.
Viszont minden egyes ügyvédi résztvevő nagyon jól jár, egy zsíros ügyből akár egy nyaralót is felépíthet. Érdemes csodálkozni akkor, amikor ezek a "jólelkű" ügyvédek politikusok lesznek? Tökéletes a lelkiviláguk a posztra. A mi ügyvédünk is az lett...
2015. jan. 4. 08:19
3/8 A kérdező kommentje:
Aki képesek egy 3000.-Ft-os hajszárító megszerzéséért ennek tízszeresét fizetni és utána elégedetten hátradőlni, azokat nem nevezném felnőtt embereknek. Gyereket meg legszívesebben egyikőjükre sem bíznék.
A jó nevű ügyvédet a végén mindig a vesztes félnek kell kifizetni. Tehát a feleséged valószínűleg azt érezte, hogy nem jöhet ki nyertesen az ügyből, azért választotta a megegyezést. Aki tudja, hogy nem veszíthet, nyugodtan választhat drága ügyvédet is, mert a költségeket a vesztes félnek kell kifizetnie. Sajnos van az az eset, amikor az egyik fél semmi képpen nem akar megegyezni és nem lehet vele értelmesen beszélni. Ilyenkor az az illető megérdemli, hogy fizessen.
2015. jan. 4. 08:39
5/8 A kérdező kommentje:
4-es, ezt azért nagyon rosszul tudod. Hiába fogadsz te több százezres ügyvédet a vesztes félnek csak a szokásos ügyvédi díjat kell megtérítenie. Hogy te mennyit fizetsz az ügyvédednek valójában, az a Bíróságot nem érdekli. Gondolj bele ha neked lenne igazad, milyen helyzetek állhatnának elő. Szóval amit te mondasz, az csak urban legend.
Hát konkrétan nálunk annyit kellett fizetnie a férjemnek, amennyi ügyvédi költséget az ügyvédem a bírónak mondott. Ezen felül még a tárgyalások díját. Én hajlandó voltam megegyezni, ő nem és nem az anyagiakon ment a vita, mert milliókat hagytam ott neki, hogy ne bántson, hanem a gyerekeket akarta elvenni tőlem csakis bosszúból. (Mivel végül a gyerekek hozzám kerültek de azóta le se sz-ja őket, ez ebből derült ki utólag.)
2015. jan. 4. 09:01
Az ügyvédi munkadíj, mint a perköltség része
"A bíróság a képviselet ellátásával felmerült munkadíj mértékét igazságügy-miniszteri rendelet szerint határozza meg."
2015. jan. 4. 09:05
8/8 A kérdező kommentje:
6-os, neked, mint sok másnak az volt a szerencséd, hogy a volt férjed a jogban tájékozatlan, jogaival tisztában nem lévő ember. Másképp megtámadta volna a határozatot aránytalanságra hivatkozva. Ez esetben hiába mondott a te ügyvéded 500.000.-Ft-ot mondjuk, végül csak a bíróság által reálisnak tartott összeget kellett volna a volt férjednek megfizetnie. De ez már nem a kérdéshez tartozik!
Kapcsolódó kérdések: