Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehetek akkor, ha egy kis...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetek akkor, ha egy kis összegű elvesztett per után (a volt feleségemmel szemben) én mint alperes megtudom, hogy két közeli rokona is azon a bíróságon dolgozik?

Figyelt kérdés
Kérhetek-e perújrafelvételt, vagy hasonlót úgy, hogy más városi bíróságra kerüljön? Mert ha csak fellebbezek akkor az megyei szintre kerül aminek nagy költségei vannak, ráadásul ugyan az a bíróság járna el!
2010. febr. 4. 14:45
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja... és az ítélet megszületett de még nem kaptam kézhez!
2010. febr. 4. 14:46
 2/13 anonim ***** válasza:
80%
Ha a rokonai "részt vettek" a perben akkor kérhetsz perújra felvételt, de csak azért mert abíróságon dolgoznak felesleges
2010. febr. 4. 14:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Feltétlen! Jól látod. Jelents be a elfogultságot a mostani bíróság ellen elfogulstágot és kérd ügyed áthelyezését másik /közeli/ megyébe.
2010. febr. 4. 14:50
 4/13 anonim válasza:
Szerintem csak fellebbezésre van lehetőséged, mivel úgy tudom, hogy ugyanazon ügyet két bíróságon nem tárgyalhatnak, de én nem vagyok jogász, úgyhogy ezt csak az ismereteimre alapozva írom. Gondolom van ügyvéded. Ő mit tanácsolt?
2010. febr. 4. 14:53
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha van ügyvédje akkor jó nagy butaság itt kérdezősködni
2010. febr. 4. 14:54
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a feleségednek nem az a bíró a rokona, aki az ítéletet hozta, akkor nem kérhetsz elfogultság címén perújrafelvételt. Ha csak azért kéred, mert a bíróságon dolgozó tisztviselők között dolgoznak a rokonok, akkor bizonyítanod kell, hogy a bíró szubjektíven ítélt, és ez nem túl egyszerű.
2010. febr. 4. 15:09
 7/13 anonim ***** válasza:
16%
A Magyar Bíróság független, igazságos, demokratikus, megvesztegethetetlen, tévedhetetlen. No, hirtelen ennyi. Gondold el, hogy ennek a bíróságnak a jogelődje ítélte kötélre Nagy Imrét. és társait. Szintén jogosan, és igazságosan. Azt a bírót most tüntették ki, a HM-ben. És te mit kaptál? Alig kell fizess pár fillért, az asszonynak. Pedig pallos is lehetett volna.
2010. febr. 4. 15:36
 8/13 anonim ***** válasza:
Ne vigyünk már mindenbe politikát :S
2010. febr. 4. 15:40
 9/13 anonim ***** válasza:

Őszintén.

Örülj,hogy kis összeggel megúsztad.

2010. febr. 4. 15:50
 10/13 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy a bíróságnak vagy egyes embereknek 100000 ft kis összeg de lehet, hogy valakinek ez rengeteg pénz!
2010. febr. 4. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!