Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyenkor van bármi teendő?
Nálunk ez úgy volt, hogy anyuka nem engedte nálam lévő gyerek másik iskolába iratását. Én megtettem, ő feljelentett gyámhivatalon.
Az átiratással párhuzamossan beadtam egy beadványt a bíróságra. Úgynevezett "nemperes eljárásban történő iskolaváltás engedélyezése" címmel. Ez illetékmentes és tulképp egy levél a bíróságnak, hogy a szülők közötti nemegyetértés miatt kérem az iskolaváltás engedélyezését.
Gyámhívatal anyukát elhalytotta. Bíróság kiküldte beadványomat neki h reagáljon rá. Van ügyvédje és nem reagált. Bíróság így aszonta h mivel alperes nem reagált így kérésem elfogadott.
Ha válaszolt volna, akkor a bíróság (tárgyalás tartása nélkül!) az előadottak alapján eldönri, hogy az iskolaváltás sérti-e a gyerek érdekeit. Tehát nem azt nézi hogy indokolt vagy ilyesmi, hanem a gyerekre káros vagy sem. Ha nem káros, akkor - hivatkozással arra, hogy a szűlői felügyeletet gyakorló szülőnek kell a kötelezettségeket is vállalni, így az ő döntése a mérvadó, feltéve ha ez nem ellentétes a gyermek érdekeivel - jóváhagyja az iskolaváltást.
Ez vontkozik minden gyerekkel kapcsolatos kérdésre, kivéve a kapcsolattartás és a gyerektartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!