Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ilyenkor a teendő?
Én a gyerek vagyok.
Anyámmal és nevelő apámmal élek és már nagyon rossz köztük a helyzet, el fognak válni.
A ház nevelő apám nevén van, még nincsenek 5 éve házasok, de azt mondta egy ügyvéd, hogy jár a fele mindennek, mert a felújítás(egy egész házrész ki lett cserélve nagyobb lett és így többet is ér) együtt történt és így jár.
Még a válási papír nincs beadva meg semmi, és most nevelő apám azt mondta 8 napunk van elmenni különben lecseréli a zárat és többet ne jöhetünk be.
Tehát szépen elküldött minket, hogy takarodjunk.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Nagyon félek, megteheti ezt velünk??
De beszélt Anyukám egy ügyvéddel és valaki más is kérdezősködött és biztosan jár a fele mindennek.
A házat cseréltük, az nevelő apámé volt, az a pénz neki vissza jár amennyit ért a régi ház, de azon kívül mindennek a fele!
Jól írtad. Nem a fele jár, hanem a nevelőapád különvagyonával csökkentett érték fele jár édesanyádnak. Tehát kitenni nem tehet ÉS NE IS HAGYJÁTOK magatokat.
Én a ti helyetekben AZONNAL elindítanám a vagyonjogi pert, ha nincs egyezség a nevelőapáddal, ugyanis ha nevelőapád egyedüli tulajdonos akár el is adhatja az ingatlant, és utána már a részeteket kivenni belőle elég körülményes. Azonban, ha elindul a tulajdonjogra vonatkozó per, akkor az ingatlan tulajdoni lapja perfeljegyezhető, így nem fogja tudni "gyorsban" eladni.
Ez tényleg fontos lépés, hiszen ezzel véditek a tulajdonotokat, még ha az még "nem is a tiétek". Emellett NE hagyjátok el az ingatlant. Ugyanis amíg ingatlanon BELÜL vagytok, addig sokkal jobb a helyzetetek, mint ha már kintről akartok újra tulajdont szerezni.
Szia,
itt inkább arról lehet szó, hogy valószínű a ház fele nem illeti meg az anyukádat de igényt tarthat a lakáshasználati jog ellenértékére, amiért a bíróság valószínű őt fogja a ház elhagyására kötelezni, nehogy kiköltözzetek, semmi esetre se!!!
Az pedig hogy a ház fele jár-e, végülis nem lehetetlen jó ügyvéd kell :), el tudom képzelni mondjuk abban az esetben ha a házat közös elhatározással a közös élet céljából vették, és esetleg úgy egyeztek meg hogy a nevelőapa kifizeti és cserébe a felújítást, hozzáépítést anyukád fizeti.De ha a ház már jóval korábban megvolt és odaköltöztetek, hát akkor nem nagyon illeti meg a fele, maximum tényleg a beruházások megtérítését lehet kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!