Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyire megfontoltan döntenek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire megfontoltan döntenek a házaspárok, mikor kimondják hogy válunk?

Figyelt kérdés
Sajnos egyre többen vannak akik válás után csak sodródnak egyik kapcsolatból a másikba. Amiről azt hitték, hogy a rét zöldje, arról kiderül hogy békalencse a mocsár tetején. De ők már ugrottak. Ezeket az ugrásokat a gyerekek sínylik meg a legjobban. Bár már több ilyen elválttól is hallottam hogy mit nem adnának, ha visszacsinálhatnának mindent. Biztos hogy bölcs dolog sok éves házasságokat úgy eldobni, mint egy kifogyott elemet?

2014. dec. 2. 13:39
 1/6 anonim ***** válasza:
66%

Jo kerdes

Szerintem az a problema hogy mint minden ember mikor veszekszik alltalaban azt meg kellene beszelni es nem az a megoldas ok akkor elkoltozok toled.

hazassagnal ugyanezz valami nem mukodik nem hozznak kozos megoldast inkabb elvannak, minthogy a hazasagot mentenek meg. Es a legelso elet pofona utan sirnak jajj miert valtam el.

gyakarin is lattok nagyon sok olyan velemenyt amikor mindig azt javasoljak valj el! Ez akkora butasag a valas nem mindent old meg!

2014. dec. 2. 13:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a sodródás nem amiatt van, mert válik az ember. A válás sok esetben sokkal megfontoltabb döntés, mint a házasság. Aki viszont úgy ment bele egy házasságba, hogy nem tudta, mit akar, az utána sem fogja egyből megtalálni egy másik kapcsolatban. Ha egy kicsit több időt szánnak önmaguk és az igényeik megismerésére házasság előtt, vagy hozzá sem mennek a párjukhoz, csak egy jobban megválasztott következőhöz, vagy pedig jobban értékelik a jó házasságot, és nem akarnak válni apróságokért.
2014. dec. 2. 13:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Én gyermek nélkül váltam el és életem legjobb döntése volt.(még mielőtt terveztünk volna)

Most megtaláltam az igazit akivel nagyon boldog vagyok és van egy csodás kisfiúnk is. Igaz 4 évig én is sodródtam, kerestem.

2014. dec. 2. 14:17
 4/6 A kérdező kommentje:
3-as. Örülök, hogy megtaláltad a boldogságodat.
2014. dec. 2. 15:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Akik válás után sodrodnak, azok általában már a házasság előtt és alatt is ezt tették. Csak idővel kevésbé erősek a negatív emlékek.
2014. dec. 2. 15:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Általában nem a válás az elhamarkodott döntés, hanem maga a házasság, meg a gyerekvállalás. Hála égnek mára már gyengült egy kicsit a családalapítás feltétlen szükségességére vonatkozó társadalmi konvenció, de még mindig nagyon erősen és pofátlanul nyomják a képünkbe azt a paradigmát, hogy a teljes boldog élethez párkapcsolat KELL. Emiatt aztán rengetegen nem akkor vagy amellett állapodnak meg, mint kéne, és ennek később isszák meg a levét. A gyerekvállalás ugyan ennek a folytatása: "A párom nem adta meg azt a beteljesülést, amit vártam, de nem baj, csináljunk egy gyereket, akkor majd értelmesebbnek érzem az életemet." Egy frászt.

Ami a gyerekeket illeti, nem hiszem, hogy a szülők válását sínylenék meg, inkább az azt megelőző időt, a veszekedést, vagy a feszültséget, amit akkor is érezni, amikor épp "béke van". Sokszor inkább azzal ártanak a szülők, hogy nem mernek időben, elég korán válni (általában épp a gyerekre hivatkozva, valójában meg inkább a változástól, az egyedülléttől félve), és megvárják, amíg már teljesen elmérgesedik a kapcsolatuk és a gyerek két tűz közé szorul.

Az én szüleim tíz éves koromban váltak (18 vagyok), mára már teljesen harmonikus, baráti kapcsolatban vannak. Anyámmal élek, apám külföldön dolgozik, de mikor itthon van, mindig sok közös programunk van, akár hármasban is. Gondolom mondanom sem kell, hogy miután megszoktuk az új helyzetet, mennyivel jobb volt ez mindenkinek, mint amikor még együtt voltak a teljesen működésképtelenné vált kapcsolatukban.

2014. dec. 23. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!