Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek, mit tehetnék egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, mit tehetnék egy ilyen helyzetben? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
A sztori, talán sikerül röviden leírnom. 14 hetes terhes vagyok. Amíg még el lehetett volna venni a babát, a baba apukája hozzám sem szólt. Mikor már betöltöttem a 12. hetet utána kezdett el kapálózni, hogy vetessem el. Én persze ezt előtte sem akartam volna, pláne nem már ilyenkor. Aztán volt már itt minden, hogy ő dns tesztet akar, mert csak akkor fog fizetni, sőt látni sem akarja a gyerekét soha. Aztán napról napra változnak a dolgok, gondolom ahogy a családja befolyásolja. Nem fogják fel, hogy egy kismamának nyugalomra lenne szüksége. Én szerettem volna ha együtt leszünk, de már erre szerintem semmi esély, vállaltam egyedül is. Már azzal is fenyegetőznek, hogy ha megszületik elveszik tőlem. Ugye ilyet nem lehet tenni a magyar törvények szerint? Sokszor már az is eszembe jut, hogy inkább ne is ismerje el, hogy ő az apa, persze így gyerektartást sem fizethet, csak hogy ne is lássa. Ezek után mi jöhet még? Lehet-e kérni, ha nem fog normalizálódni a helyzet, hogy csak a jelenlétemben találkozhasson a gyerekkel, már ha később ezt akarni fogja. Mert ugye jelen pillanatban az egyik nap nem kell neki, a másik nap abortuszra akar küldeni, a harmadik nap már ő akarja nevelni. Ja ez egy 3 és fél éves kapcsolat volt (nem laktunk együtt soha) már azt is megkaptam, hogy nem szeret és csak a szexért volt velem. Sms-ekben pocskondiáz és e-mailekben, mert felhívni nem hív, és nem is találkozunk. A legutóbbi levelét így zárta "na pá te nőnek látszó tárgy." Hogy szerethettem én ezt az embert eddig?
2010. jan. 30. 09:04
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
:( összeszorult a szívem, miközben olvastam a soraidat, mert én is anya vagyok...Ez az ember egy galád tetű, nehogy akarj még tőle valamit, sose lesz belőle jó apa. Van egy nagyon jó mondás: "egy apa úgy tudja legjobban kimutatni, hogy szereti a gyermekét; ha tiszteli az édesanyját" Olyan nincs, hogy valaki szereti a gyerekét , az anyjára meg kigyó-békát mond!! Aki valóban szeretni akarja majd azt a kis csöppséget, az édesanyjával is legalább beszélőviszonyt alakít ki; ha más kapcsolat már nem is lehet közöttük....A jog Téged véd. Ha nem vagy szenvedélybeteg, nem állsz pszichiátriai kezelés alatt, beszámítható vagy, akkor TE vagy az elsőszámú jogosult a gyermek nevelésére!! Ilyen pasival én megszakítanék minden kapcsolatot, még a pénze se kellene, (a láthatást meg szabályosan megtiltanám neki!) mert akkor majd jön a lököttje a követeléseivel. Szedje össze magát, viselkedjen, aztán meglátod hosszú évek "bizonyítása" után. Esetleg.
2010. jan. 30. 09:16
 2/10 anonim ***** válasza:
66%
Na igen persze szeretőnek jó voltál, de nem vetted észre hogy ebből a kapcsolatból soha nem lesz normális együttélés.Persze most betojt, mert először nem akarta, aztán akarta, aztán most meg elakarja venni majd tőled, hogy ne kelljen neki fizetni a gyerektartást. Á látod milyen labilis jellem. Nem hogy higgadtam megbeszélte volna veled a helyzetet. De te is ludas vagy minek akartál egy ilyen embertől gyereket, azt hitted ezzel magadhoz láncolod. Most már mindegy a pici meg fog születni, és legyen egészséges. A nagysúr, pedig nehogy azt higgye csak úgy elveheti tőled a gyereket, nagyon nagy indoknak kell ahhoz lenni, ha egy anyától elvegyék a gyereket. Nem tán ő akarja szoptatni, pelenkázni meg nevelni. Ezzel csak zsarol.Mond meg neki legalább hagyjon békén, mit rinyál, ha eddig sem törődött veled.Becsületesebb lenne ha te nem kellesz neki fizeti a gyerektartást , látogatja majd a gyermekét, és kész.
2010. jan. 30. 09:23
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem férfi az ilyen!

Amúgy tenni nem igen tud ellenetek, zaklatásom kívül persze. De egyáltalán miért vállaltál ilyen gerinctelen alaktól gyereket??? Véletlenül jött össze, mert ha nem akkor valahol te is hibás vagy a kialakult helyzetért.

2010. jan. 30. 09:29
 4/10 anonim ***** válasza:

Én a helyedben minden kapcsolatot megszakítanék vele. Nem éri meg idegesíteni magad miatt.A kisbabád legfontosabb, és neki ez a cécó nem tesz jót. Gondolj rá, helyezed őt az előtérbe. Aztán később majd gondolkodj azon, hogy akarod e egyáltalán, hogy elismerje az apaságot.

Ő most azért ilyen zavart , azért dumál össze-vissza, mert tudja jól, hogy a te kezedben van a döntés és az iránítás.

Használd ki, a gyereked javára!

2010. jan. 30. 09:47
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

A gyerek születése után rögtön perelni az apaságra és a gyerektartásra.

El nem veheti tőled és 3 éves koráig CSAK a jelenlétedben, nálad láthatja, el nem viheti. A családját nem vagy köteles beengedni, így ők nem láthatják, ha te nem akarod. Esetleg ha nagyon akarják, perelnek majd téged a láthatásért és akkor majd beengeded őket is. Addig ne tedd, hiszen a családja miatt alakult ki ez a helyzet (részben), ha jól értem.

Telefont, ha hívna, nem felvenni, e-mailre, sms-re nem reagálni. Az az igazság, hogy a legjobb lenne, ha ezeket el se olvasnád, hiszen SEMMIRE nem mész velük, reménykedned teljesen felesleges, akkor meg minek, azért, hogy jól felidegesítsed magad??? Szóval próbáld ki, hogy SEMMIT nem olvasol el, amit küld, hanem rögtön törlöd, MINDEN kapcsolatot szakíts meg vele.

Ha a gyerek megszületett, akkor a per és ha akarja, nálad láthatja, de előre rögzítsd, hogy csak a láthatásról vagy hajlandó beszélni, ha BÁRMILYEN kommentet fűz hozzáa telefonban, vagy a levelében, akkor azonnal leteszed a telefont, törlöd a levelet és nem reagálsz.

Így lehet a legnyugodtabb a terhességed és a pici gyerek élete és ez a legfontosabb. APát, meg mint embert felejtsd el, a babának apja, CSAK ENNYIRE kommunikálj vele, semmi másról. Míg nincs meg a baba, addig nincs miről.

2010. jan. 30. 09:54
 6/10 anonim ***** válasza:

Figyelj, szerintem egyelőre ne beszélj vele. Ha hív, mond meg hogy nyugira van szükséged, nem az hisztijére, majd ha lehiggadt, beszéljetek. Nem szabad végighallgatni a baromságait!

Egyébként meg az a véleményem, mivel nem vagytok együtt, ha későbbiekben úgy ítéled meg, hogy jobb nélküle, mert tényleg hibbanta pali, akkor ne állj vele szóba. Ha apa akar lenni, neki kell jogi lépéseket tennie, addig meg úgysem fog elmenni, mert az macera, ez a pasi meg nem a kitartásáról híres. Úgyhogy szépen kerüld ki. Szerintem nem éri meg azért a havi 10-20 ezer forintért elviselni ezt a hisztériát.

Tényleg ne hagyd hogy terrorizáljon. Le lehet rázni minden hapsit, én is megtettem. És légy nyugodt, minden jól fog alakulni, gyerekkel is találhatsz olyan pasit aki szeret és nem hibbant, persze csak ha akarod :)

Nyugodj meg, és sok sikert, és foglald el a gondolataidat mással, ne csak az exeden járjon az agyad hogy miért ilyen hülye.

2010. jan. 30. 10:32
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a véleményét, a baba véletlen sikerült, nem szándékosan, nekem nem volt szívem megölni. Majd meglátom, hogyan alakul a kapcsolatunk az elkövetkezendő időkben. Remélem sikerül jól döntenem, bár még szeretem, de lehet, hogy tényleg jobb lesz nélküle. Azt nem szeretném ha a családja később kapcsolatba kerülne a gyerekkel és ellenem hangolnák. Egyébként már azt is írta, hogy még addig lehetek alkoholista és gyógyszerfüggő is. Na ehhez már no komment.
2010. jan. 30. 13:14
 8/10 anonim válasza:
Saját tapasztalatból mondom, ne akarj tőle semmit. Ha lehet kerüld el az apaság jogi rendezését is. Előfordulhat, hogy ellened fordítja a dolgot, és nem tudod vele megszakítani a kapcsolatot, mí a gyerek nagykorú nem lesz.
2010. febr. 2. 19:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia

Sajnos vannak ilyen nők( mielőtt le pontoznának én is nő vagyok és feleség)Csak van ilyen téren tapasztalatom az egyik barátnőm sem akar válni pedig csalja a férjét és már le is bukott azt a kapcsolatot befejezte de kezdett egy másikat. Tudod miért nem akar válni mert a férjéé minden és fél hogy ha elválik a férje akkor ő neki nem marad semmi. Nem tudom nálatok mi a helyzet de szerintem ha biztosítod arról hogy mindent meg kap akkor bele megy. De kitudja mi hajtja a kedvesed.....

2010. febr. 4. 22:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok bocsi nem neked szántam a választ. ne haragudj félre nyomtam az ablakot :-( Mégegyszer bocsi!!!
2010. febr. 4. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!