Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miket kell átadni láthatáskor?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miket kell átadni láthatáskor?

Figyelt kérdés
Nem célom az apa szidása, szivatása, csupán egy pár gyakorlati kérdésem lenne. 3éve váltunk, a gyerekeket nálam helyezték el. Folyamatosak a problémák a láthatással. Hivatalosan a bìròság szombat 9 òrátòl vasárnap 15 òráig határozta meg a láthatást. Sajnos szinte ez sosem ìgy történik. Van, hogy késik néhány òrát, vagy egyáltalán nem is jön a gyerekekért. Ezekről engem természetesen nem értesìt. Újabban a hazahozatal is elég változatos, akár több òrával hamarabb hozza haza a gyereket. Ezzel semmi baj, mert én szìvesen vagyok a gyerekekkel abban az időszakban is, mikor az apa nem él a láthatási jogával. Mindig van terv, program ezeken a napokon is , ha apuka nem jön. De tényleg ebben az időszakban, otthon kell ülnöm, mert bármikor jöhet értük, vagy hozhatja őket? A másik, hogy 1,5évig én pakoltam szépen ruhát, pizsamát, játékot. De ezeknek nagyon nagy része nem került vissza, vagy használhatatlan állapotban. Nem kicsinyeskedni akarok , ezek a cuccok a gyerekeké, ìgy semmi gond azzal, ha itthonròl vinnék még a fogkefét is. De ezt apuka megteheti, hogy nem adja vissza a dolgokat? Folyamatosan fenyeget, hogy feljelent, ha nem pakolok nekik. Merthogy pár hònapja az időjárásnak megfelelő ruhában adom át őket. Semmi egyéb.igen tudom, hogy a gyerekek érdekét kell nézni. De a gyerekeknek nem érdeke, hogy nem kapják vissza a holmiaikat. Mivel nem pakolok nekik, ìgy is az elmaradt sapkák stb pòtlása épp elég. Légyszi ne vádoljatok, hogy biztos féltékeny, irìgy stb vagyok. Mert nem apuka szivatása a cél. Jelenleg beszélni nem tudok vele erről, mert csak az élettársán keresztül ìr. Milyen szabályok vannak ilyen esezekben?
2014. nov. 5. 18:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nehéz ez a helyzet nagyon. De nem a családsegítőben tudnak segíteni, hanem a gyámhivatalban, mert ez az ő hatáskörük. A gyámhatóságról szóló törvényben van leírva az is, hogy a gyereket milyen felszereléssel kell átadni láthatáskor. Próbálkozz velük szerintem. Talán ha Apa nem tőled hallja ezeket, hanem egy hivatalos embertől, akkor jobban elfogadja. Kitartás.
2014. nov. 5. 21:56
 12/14 anonim ***** válasza:

Sosem értettem ezeket az idő által nagyon behatárolt láthatásokat. Már maga a kifejezés is idétlen, láthatás a börtönben van szerintem.

Nálunk úgy van, hogy péntek délután elviszi a gyereket, vasárnap valamikor hozza, az idő, hogy hánykor az mindig attól függ, hogy egymás között mit beszélünk meg.Teljesen jól működik.

2014. nov. 6. 06:11
 13/14 anonim ***** válasza:
A helyedben a gyámhatóságtól kérnék tanácsot. Márciustól hozzájuk tartoznak a kapcsolattartási problémák. Ők elmondják mit tégy úgy, hogy jogilag ne tudjon esetleg betámadni, ha elgurul a gyogyszere.
2014. nov. 6. 13:14
 14/14 anonim ***** válasza:

12-es: de itt arról van szó, hogy az apa nem tartja magát a megbeszéltekhez és még le is nyúlja a saját gyerekei ruháit (mondjuk arra kíváncsi lennék mit csinál velük).

A ti esetetekben megbeszéltek valamit és úgy történnek a dolgok, ez teljesen jó, de itt az apa nem kommunikál.

2014. nov. 6. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!