Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi lesz a tartásdíj? A...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi lesz a tartásdíj? A párom nettó jövedelme 75. 000 ft. Most jelenleg 15. 000-et fizet ( fix). Az ex emelést kér 25. 000-ra.

Figyelt kérdés
2014. okt. 28. 13:14
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
az értelmes válaszokat köszönjük.....
2014. okt. 28. 20:26
 22/34 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen! Te a saját jövedelmedre vállaltál gyereket, így továbbra is csak azt lehet tanácsolni, ne a párodét akard megrövidíteni.
2014. okt. 29. 09:00
 23/34 anonim ***** válasza:
49%

Nem akarja megroviditeni: nem o ker csokkentest, hanem az ex akar emelest.

Ahhoz meg senkinek semmi koze hogy a kerdezonek mekkora a jovedelme, hadd ne neki kelljen mar mas gyereket eltartani.

2014. okt. 29. 09:07
 24/34 A kérdező kommentje:
nem is szándékozzuk csökkenteni, de mivel az anyuka elmondta hogy sok mindentől elesett, a páromtól kér emelést, hogy neki a fizetése az megmaradjon. Nem sajnáljuk a pénzt, de az anyukát ne mi húzzuk már ki a szarból. ha rendesen megkapja atartásdíjat, és ő is hozzájárul ugyan annyival, plusz még a családi, ahogy az egyik válaszoló írta, akkor az legyen elég.
2014. okt. 29. 11:55
 25/34 anonim ***** válasza:
60%
Arra a 15 000ft alamizsnára gondolsz? Mert az bárminek nevezhető, de nem tartásdíjnak! Az a baj, hogy sok ember tényleg nagyon nem tud gondolkodni. Ne azt számold csak ki, hogy hány szelet parizert lehet venni abból a gyereknek 1 napra, és akkor az elég egész hónapra. Sőt, ha az anyja is tesz hozzá ennyit, akkor tud venni neki 1 pár cipőt, meg 1-2 db pulóvert is, de ha még a csp is hozzájön, akkor az már fedezi a mosást rá, és a fürdést is, lehet, hogy még pár szelet csokit is kaphat. De, a lakhatása költségei még nincsenek fedezve, felöltöztetve nincs rendesen, iskolára, vagy ovira nulla marad, vízen kívül inni mást nem kapott, el nem vitték sehova, stb. Ez miért csak az egyik szülő, jelen esetben az anya kötelezettsége lenne?! Számszerűsítek neked kicsit jó, csak, hogy értsd. Én élek egy nyamvadt 72 nm-es panelben, a 2 gyerekemmel. Ennek a közös költsége havonta 45 000 ft. Vagyis, fejenként a kk 15 000 ft. Számlák: t-home (tv-net): 11 000, villany: 9 000, gáz: 1 500, tel számlát még nem írok, mert nincs telefonjuk. Ez 21 500, vagyis fejenként kerekítve 7200 ft. Összesen a lakhatás 1 gyerekre 22 200ft. Havonta élelmiszerre, tisztítószerekre, tisztálkodószerekre, használati dolgokra mint wc papír, papírtörlő..stb, hagyok ott kb 100-120 000 ft-ot. Ez akkor fejenként 30-40 000 ft között van. Iskolai étkezés, osztálypénz, állandóan kell valami, összesen kb a suli egy gyerekre havi 12-15 000 ft körül van. Ja, el még nem vittem, az nincs benne. Ezek a hétköznapok, és a megélhetés kiadásai, add össze, ezt rád bízom. Ebből még nem vittem őket sehova, nem vettem egy játékot, semmit nekik. Ismét csak azt tudom kérdezni, miért vállal valaki felelőtlenül gyereket, ha a későbbiekben büdös gondoskodni róla?!
2014. okt. 29. 13:42
 26/34 anonim ***** válasza:
64%
Annyiban igaza van a kérdezőnek, hogy egy normális, érett gondolkodású, felelősségteljes, karakán férfi (nem, nem a minimálbéres Jóskád...) valóban 15 ezer Ft tartásdíjat fizet - hetente!
2014. okt. 29. 14:22
 27/34 A kérdező kommentje:
ja, értem, akkor tehát ha albérletben lennének még nekünk kéne fizetni a bérleti díjukat is.... vagy ha nem a barát házában hanem egy hiteles házban akkor nekünk kéne fizetni a törlesztőrészletet is , meg a rezsit is... meg mindent? azért nem kell elszállni nagyon, nem éhezik , rendesen fel van öltözve, fedél van a fejük felett , stb, ( csak halkan megjegyzem hogy a párom ott hagyta nekik a házat, eladta az ex, minden pénzt elb..szott se ház se ingó dolog, az anyjához költöztek, ott éltek ezidáig még oda nem költözött a faszihoz. )
2014. okt. 29. 17:16
 28/34 anonim ***** válasza:
85%

Ja, a normális, érett gondolkodású, felelősségteljes, karakán férfi 60ezret jattol le gyerekenként, akkor ehhez 2 gyerekkel 240 nettó fizetés kell. Magyarország tele van ilyen fizetésű emberekkel. Vicces. Egyetemi diplomával, 8 év munka után nem érem el ezt a fizetést. Tudom, bennem van a hiba.

amúgy ha minkét szülő 75-ezret keres, és van két gyerek, akkor a háztartás bevétele 175ezer forint, CSP-vel. ha ezt elosztom 4 felé, fejenként cirka 44ezer forint jön ki, ami kb annyi, mint a 15+15+CSP modell. Azt elhiszem, hogy ez kevés, nehéz kijönni belőle, meg nem jut sokmindenre, de az alapvető ellátásra elég. Én tudnék venni a gyerekeimek sokmindent, de nem kapnak. Nem kell állandóan cukros löttyöket vedelni,csapvizet iszom én is, még élek, a gyerekeim is túlélik. nem veszünk párizsit sem, de azért, mert a tápérték/ár aránya rossz (egy árban van a csirkemellel... szal akinek párizsira jut, csirkemellre is jut), nem kap ájfont, meg galaksziesshatszázat, flancos, drága ruhát. nem attól leszek jó szülő, hogy kinyalom a gyerekem seggét.

2014. okt. 29. 17:19
 29/34 A kérdező kommentje:
az egyik válaszoló, azt írta ha anya is tesz hozzá ennyit akkor már tud venni egy 1 cipőt neki!! Hát tudjátok nem kell 30.000 ft cipőre!!!!!!! sok gyerek 3.000 ft-os cipőt visel, meg használtat, lehet hogy aki a válszt írta és ecsetelte a dolgokat részletesen, annak nagon jól megy a sora, és még sohasem volt szegény!!!!!!!!!!!!!!!!! vagy még nem esett nagyot a magas lóról!!!!
2014. okt. 29. 17:24
 30/34 anonim ***** válasza:
71%
28-asnál a pont!
2014. nov. 1. 01:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!