Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek? Hagyjak egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? Hagyjak egy levelet a páromnak és lépjek le?

Figyelt kérdés
Jelenleg a párommal és a lányával élek együtt. Anyám nemrég meghalt és rengeteg hitelt vett fel úgy, hogy én vagyok az adóstárs. Halála után ezeket mind nekem kell fizetnem. A fizetésem nagy része erre fog elmenni. Szóval nem akarok a páromék terhére lenni ezért arra gondoltam, hogy elhagyom őket. Egyszerűen nincs más választásom. A kérdés már csak az, hogy mit mondjak nekik. Vagy csak írjak egy levelet?
2014. okt. 22. 20:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

1. Akkor hagyd el a párod, ha már nem szereted, nem akarsz vele élni.

2. Ha a párod terhére lennél, szólna. Szerintem ne előlegezd meg neki a saját véleményét, hadd döntse el ő.

3. Ha el is mennél, milyen gusztustalan ötlet az, hogy egyik nap még minden oké, másik nap egy levél és egy üres szekrény várja őt? Ezt érdemelné?

2014. okt. 22. 20:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Ő még nem tudja, hogy "hiteleim" vannak. Neki ott van még a lánya is, nem várhatom, hogy engem is tartson.
2014. okt. 22. 20:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ülj le vele (ük) és mond el, hogy ez van, nem akarsz teher lenni és, hogy szereted őket és nem tudnátok e kitalálni valamit, hogy az anyagi gondjaitok ne legyen egy méreg a hármótok kapcsolatára.

Tedd hozzá, hogy nem azt akarod, hogy most a pasi öntse a fejedre a pénzt és nem kibújni akarsz a felelősséged alól, hanem csak egy olyan megoldást szeretnél, hogy fizesd a tartozást, de ez ne befolyásolja a kapcsolatot.

Ne is mond, hogy elhagynád őket, mert ez eléggé rosszul sülne el. Ne azt mutasd, képes lennél elhagyni őket, hanem azt, hogy bármire hajlandó vagy, hogy nekik jó legyen.

2014. okt. 22. 20:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez inkább kifogásnak hangzik, hogy otthagyhasd őt. Nincs azzal gond, ha el akarsz menni, de legalább ne nézd hülyének.

És ha azt mondja, hogy nem probléma, megoldjátok, akkor meg koppansz, mert te menni akarsz, ez egyértelmű.

Az igazat mondd meg neki.

2014. okt. 22. 20:19
 5/7 anonim ***** válasza:
47%

Szép ez a szöveg, csak nem igaz, viszont nem túl egyenes a gerinced, hogy ezt egyenesen meg is merd mondani a férfinak.

Te a lányát nem óhajtod nevelni, és eszed ágában nincs törődni velük, beleuntál a szerepbe és most nagyon szeretnél jó szinben feltüntetni és sajnáltatni magad-és lelépni.

2014. okt. 22. 20:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor talán egy beszélgetés lenne a megfelelő számotokra. Ha szeret, és egyértelmű, hogy te sem akarod anyagilag kihasználni, akkor szerintem nagyon rosszul esne neki a bizalmatlanságod, mert feltételezed, hogy a terhére lennél. Ha ő is partner benne, megoldjátok. Ha pedig nem, akkor mindketten továbbléptek. Nekem is van hasonló módon rám maradt hitelem, amit félve adtam elő a páromnak, de egy pillanatig nem gondolta, hogy emiatt ő elhagyna engem. Megölelt, és annyit mondott, megoldjuk. A kapcsolatunk még ezzel együtt is szebb, mint amit a legtöbbek elmondhatnak. Remélem a te párod is melléd fog állni, de ez legyen az ő döntése. Észre fogod venni, ha csak kötelességből próbál úgy tenni, mintha elfogadná..
2014. okt. 22. 20:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha már a "párod", akkor esetleg vele kéne megbeszélni, hogy neki mi a jó, nem? Minek ez az elhagyós, önkínzós melodráma?
2014. okt. 24. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!