Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben kérhetem a gyerektartás összegének emelését/módosítását vagy el fognak utasítani (novemberben lett utoljára módosítva)?
2 gyermekünk van. 2013-ban a férjem kérte a csökkentést, mert kevesebb lett a jövedelme, ezt meg is ítéltek neki, havi 15000Ft lett gyermekenként.
Idén vált el a második feleségétől és most zárult le a gyermekelhelyezés. A hölgynek illetve a 2 közös gyermeküknek pedig megítélték a fix összegű 2*35000Ft-os gyerektartást.
Ez így teljesen jól van? Nem ugyanannyi jár minden gyermekének? Nem kellett volna a mi gyermekeink után járó összeget is módosítani vagy ezt nekem külön kell kérnem?
Nem. 2 évenként lehet újratárgyalni a gyerektartás összegét.
"Két éven belül pedig a megváltoztatást csak akkor lehet kérni, ha az a felek kiskorú gyermekének érdekét szolgálja, illetve, ha a körülmények változása folytán a megállapodás valamelyik fél érdekét súlyosan sérti."
A gyerektartás összege nem csak az apa jövedelmétől függ, hanem az anya bevételétől és a gyerekek körülményeitől is (pl. több jár egy fogyatékossággal élő vagy egyéb módon hátrányos helyzetű, tartós beteg gyereknek). Ennyi infó alapján nem tudjuk megítélni, hogy jogos-e a magasabb összeg a második feleség gyerekeinek.
Úgy lenne igazságos, ha mindegyik gyerek ugyanannyit kapna.
Nyilván az ő tárgyalásukkor a te ügyedet nem vizsgálták.
Szerintem ezt neked kell intézni. Elég nagy a különbség 35 és 15 ezer között, úgyhogy nekem biztos nem esne jól.
# 1/4
Ha a 2x15 ezer meg a 2x35 ezer teszi ki a 50%-kát és a 2x35 ezret lecsökkentik akkor a 2x15 ezer igenis nőni fog.
Fizetése 50%-kát kell négy gyerekre elosztani.
Gőzöm sincs, most mennyit keres.
A második feleségének saját cége van. Amikor a csökkentést kérte, pont az volt az indok, hogy gyakorlatilag a felesége tartja el, mert van egy befuccsoló vállalkozása amiben csak a hitel havi 200E környéki + a mi közös hitelünk fele, a fizetése meg nagyon alacsony...
Szerencsére egyik gyerkőc sem beteg. Mi albérletben lakunk, most az exem is albérletbe költözött, az új exfelesége pedig maradt a gyerekekkel a saját házában.
" + a mi közös hitelünk fele,"
Vagyis akkor nektek nem csak a 2x 15ezret fizeti, hanem a közös hitelt is?! Nem??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!