Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen tényleg létezik? Követelheti ezt az exfeleség?
A párom exneje, amióta tudja hogy gyerekünk lesz, minden fronton megpróbál rajtunk bosszút állni. (Pedig ő akarta a válást, még jóval azelőtt, mielőtt mi megismerkedtünk volna a párommal.)
Nekik van egy közös lakásuk, amiből a párom önként elköltözött, és lemondott a lakáshasználati díjról is. Ezen felül a teljes hiteltörlesztést, vagyis az exnejére eső részt is ő fizeti. Pontosabban MI fizetjük, mivel közös kasszán vagyunk.
Az exneje rögtön azután, miután megtudta hogy gyereket várunk, azzal a kéréssel állt elő, hogy a párom a közös lakásuk rá eső részét, amint az tehermentes lesz, ajándékozza az ő közös gyereküknek, és erről írjon alá most egy szándéknyilatkozatot. A párom természetesen nemet mondott erre a pofátlan kérésre.
Az exnej ezen megsértődött, és most azt követeli, hogy amennyiben nem lesz szándéknyilatkozat, úgy a párom a közös lakásban felmerülő minden amortizációs vagy annak megelőzésére irányuló költség felét fizesse ki a jövőben.
Jogosan követeli ezt? Ő azt állítja, hogy létezik ilyen törvényi rendelkezés, mi viszont semmi erre vonatkozó jogszabályt nem találtunk, illetve a válási papírokon sem találkoztunk ilyesmivel. Ügyvédhez egyelőre nem szeretnénk menni ha nem muszáj, igyekszünk minden pénzt félretenni, hogy mire megszületik a babánk, vehessünk egy családi házat.
Értem. De hiába nem lakik ott a párom, akkor is így működik?
Vagy követelhet legalább lakáshasználati díjat, ha anno a váláskor lemondott róla?
Sajnos bizonyítani elég nehéz lesz, hogy a hitelt a párom fizeti, mert benne van az önként vállalt gyerektartás összegében, így havi 150ezret fizet az egy szem gyereke után. :(
#5,
bármekkora patáliát csapnék, a párom akkor is fizetné tovább az exe hitelét. Ugyanis a nő elég ramatyul keres, egyedül nem bírná kinyögni a rá eső havi törlesztőt. És se a párom, se én nem akarjuk, hogy a gyereke utcára, vagy akár "csak" rossz körülmények közé kerüljön emiatt. Az sajnos nem opció, hogy mi neveljük az anyja helyett, mert a gyerek nagyon anyás, és ha csak kéthetente láthatná, az súlyos traumát okozna neki. És ezt nem én mondom, hanem szakember (gyerekpszichológus), alaposan utánajártunk már a témának.
Neki adott egy (fél) lakást és még a költségeket is állja? Mi a mérleg másik oldala? Valami nem teljes nekem itt.
A havi 150 ezer is irreálisan sok egy gyerekre. Miért fizet annyit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!