Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyen tényleg létezik? Követel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen tényleg létezik? Követelheti ezt az exfeleség?

Figyelt kérdés

A párom exneje, amióta tudja hogy gyerekünk lesz, minden fronton megpróbál rajtunk bosszút állni. (Pedig ő akarta a válást, még jóval azelőtt, mielőtt mi megismerkedtünk volna a párommal.)

Nekik van egy közös lakásuk, amiből a párom önként elköltözött, és lemondott a lakáshasználati díjról is. Ezen felül a teljes hiteltörlesztést, vagyis az exnejére eső részt is ő fizeti. Pontosabban MI fizetjük, mivel közös kasszán vagyunk.

Az exneje rögtön azután, miután megtudta hogy gyereket várunk, azzal a kéréssel állt elő, hogy a párom a közös lakásuk rá eső részét, amint az tehermentes lesz, ajándékozza az ő közös gyereküknek, és erről írjon alá most egy szándéknyilatkozatot. A párom természetesen nemet mondott erre a pofátlan kérésre.

Az exnej ezen megsértődött, és most azt követeli, hogy amennyiben nem lesz szándéknyilatkozat, úgy a párom a közös lakásban felmerülő minden amortizációs vagy annak megelőzésére irányuló költség felét fizesse ki a jövőben.

Jogosan követeli ezt? Ő azt állítja, hogy létezik ilyen törvényi rendelkezés, mi viszont semmi erre vonatkozó jogszabályt nem találtunk, illetve a válási papírokon sem találkoztunk ilyesmivel. Ügyvédhez egyelőre nem szeretnénk menni ha nem muszáj, igyekszünk minden pénzt félretenni, hogy mire megszületik a babánk, vehessünk egy családi házat.

2014. okt. 10. 09:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%
Mivel közös a tulajdon, így a felújítási költség is közösnek kellene lenni elvileg. Menjetek ügyvédhez, mert a hitelt egyedül fizeti, talán van valami lehetőségetek.
2014. okt. 10. 09:45
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha ő fizeti az ex után is a hitelt, akkor szerződésmódosítás is volt a bankkal, hogy a törlesztés után övé legyen a teljes ingatlan és ne csak a fele(nem úgy tűnik)? Ha spórolni akartok, akkor neked az megfelel, hogy az ex nem fizet semmi lakáshasználati díjat(érdekes)? Végül pedig, a párod normális ember? Fizeti az ex lakását, nem kér a lakáshasználatért pénzt, veled fizetteti a részletek egy részét a közös kassza miatt, ráadásul hagyja magát zsarolni is. Csak hogy tisztázzunk pár dolgot...
2014. okt. 10. 09:46
 3/19 A kérdező kommentje:

Értem. De hiába nem lakik ott a párom, akkor is így működik?

Vagy követelhet legalább lakáshasználati díjat, ha anno a váláskor lemondott róla?

Sajnos bizonyítani elég nehéz lesz, hogy a hitelt a párom fizeti, mert benne van az önként vállalt gyerektartás összegében, így havi 150ezret fizet az egy szem gyereke után. :(

2014. okt. 10. 09:48
 4/19 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy nekem megfelel-e, hogy anno, amikor mi még nem is ismertük egymást, ők hogy állapodtak meg a váláskor? Eddig nem érdekelt, és most sem érdekelne, ha nem arról lenne szó, hogy az ex bosszút akar állni rajtunk, amiért gyerekünk lesz. Meg persze most már a gyerekemről is szó van, inkább rá költeném a pénzt, mint hogy a párom exnejét tömjem hatalmas összegekkel.
2014. okt. 10. 09:51
 5/19 anonim ***** válasza:
34%
Akkor el kell adni az ingatlant, hogy ne vigye tovább a pénzt. És tényleg nem zavar? Elolvastad amit írtam? A volt felesége lakását fizeti! Nem a tiédet, az övét! Ez téged nem zavar? Lehet hogy nem ismert akkor, de ma már veled van és a ti családotok kerül emiatt hátrányba. 150,000 Ft hiány a kasszából talán megér némi változtatást nem? Érdekes: ügyvédet nem akartok fogadni, de a 150K az rendben van havi szinten. Ha pedig annyira vastag a párod hogy kitermeli a két család eltartását, akkor nincs miről beszélni. Exfeleség is boldog, te is. minden ok. Lehet hogy nem vesztek olyan szép házat, de legalább a másik feleség is rendben van tartva.
2014. okt. 10. 09:55
 6/19 anonim ***** válasza:
73%
Első vagyok. Így már egészen-egészen más a helyzet. Mivel nem tudjátok bizonyítani a hitel fizetését, igen közösen kellene állni a felújítási költségeket. Ha megszületik a ti gyereketek, akkor kérhetitek a gyt csökkentését esetleg.
2014. okt. 10. 09:56
 7/19 A kérdező kommentje:

#5,

bármekkora patáliát csapnék, a párom akkor is fizetné tovább az exe hitelét. Ugyanis a nő elég ramatyul keres, egyedül nem bírná kinyögni a rá eső havi törlesztőt. És se a párom, se én nem akarjuk, hogy a gyereke utcára, vagy akár "csak" rossz körülmények közé kerüljön emiatt. Az sajnos nem opció, hogy mi neveljük az anyja helyett, mert a gyerek nagyon anyás, és ha csak kéthetente láthatná, az súlyos traumát okozna neki. És ezt nem én mondom, hanem szakember (gyerekpszichológus), alaposan utánajártunk már a témának.

2014. okt. 10. 10:10
 8/19 kovpet ***** válasza:
64%

Neki adott egy (fél) lakást és még a költségeket is állja? Mi a mérleg másik oldala? Valami nem teljes nekem itt.

A havi 150 ezer is irreálisan sok egy gyerekre. Miért fizet annyit?

2014. okt. 10. 10:14
 9/19 anonim ***** válasza:
59%
Tehát a párodat nem érdekli, hogy mi a te véleményed a dologban. És mi az hogy a gyereket nem vállalhatnátok? Ahhoz kell alkalmazkodni, ami éppen történik. Persze ha csak teher a gyerek és apuka lemondott róla, akkor nyilván érthető hogy neki ez így megfelel. Az "anyás" csak kifogás itt. És mi a baj az eladással? Erre még légy szíves hozzál fel egy kifogást, és akkor mindent megtárgyaltunk, és követelőzhet tovább az ex, nehogy megsérüljön a pici lelke.
2014. okt. 10. 10:19
 10/19 A kérdező kommentje:
Semmi baj az eladással. De egy 12 milliós kis lakás árának a feléből anyuci bizony nem tud másik lakást venni, menjen a gyerekkel az utcára? Egyébként kedves 9-es, nem értem,miért beszélsz velem ilyen ellenségesen. Én csak próbálom a gyerek érdekeit szem előtt tartani, annak ellenére is, hogy az idióta, élhetetlen és pofátlan anyját szívből rühellem, és meg tudnám fojtani egy kanál vízben.
2014. okt. 10. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!