Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi ideig zajlik egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi ideig zajlik egy válás? Ha szeptember 29én az ügyvédnél közös döntés alapján aláírt válóperipapíroknál mire mondanák ki a válást? És nem Budapesten.

Figyelt kérdés
2014. okt. 7. 09:14
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
jah és csak az hogy nem férj és házasok az a legfontosabb,ugyanis majd utána fogják a vagyonmegosztást tárgyalni,addig a feleség zsarolja a férjét,így megvárja az utolsó tárgyalást mikor a bíró megkérdezi.De az hogy mire záródik le mindegy.De mikor mondják ki hogy nem házasok már?
2014. okt. 7. 09:20
 2/13 anonim ***** válasza:

Én is vidéken váltam el. Közös megegyezéssel, vagyis mi mindenben megegyeztünk, mindent elintéztünk. Mi még a válópapírok beadása előtt eladtuk a közös ingatlanunkat, elfeleztük, ahogy az ingó vagyont is. Mi május közepén adtuk be a válóperipapírokat, de csak szeptember 21-re kaptunk időpontot. 1 tárgyalásunk volt, és az is lement 10 perc alatt. (közös gyerek is van) Én megkérdeztem miért kellett ennyi ideig várni. A válasz: a szabadságolások miatt, meg hát jött a nyár.

Lehet nálad is várni kell, mondván jönnek az ünnepek, és szerencsés leszel ha januárra kapsz időpontot.

2014. okt. 7. 09:23
 3/13 A kérdező kommentje:
de nyáron 1 hónapig nincs bíróság :( ezt tudom jól,de most nincs 1 hónapos szünet,ünnepek,stb.
2014. okt. 7. 09:25
 4/13 anonim ***** válasza:

Már bocsika, de ha zsarolja az egyik a másikat akkor ott nincs szó közös megegyezésről.

Közös megegyezés lényege, hogy mindenben közösen, egyetértve megegyeznek, nincs vita, nincs zsarolás. Még ügyvéd sem kell. Ha zsarolás van, ügyvéd van, akkor nincs közös megegyezés, és így tovább is tart a válóper,

2014. okt. 7. 09:25
 5/13 anonim ***** válasza:
Dehogy nincs: Halottak napja, karácsony, szilveszter.. Ha jönnek az ünnepek, már nem vállalnak be tárgyalásokat, hanem a benti munkákat végzik el..
2014. okt. 7. 09:26
 6/13 A kérdező kommentje:
de beadták azt a papírt hogy közösen döntöttek úgy hogy elszeretnének válni,szóval ez el van indítva.És most mikor a vagyonmegosztást is elindítanák,azt nem írja alá,addig amig ki nem mondják a válást.
2014. okt. 7. 09:29
 7/13 anonim ***** válasza:
Beadták a bíróságra a papirokat, majd amikor ott sorra-kerül, akkor megtartják az első (jogszabály szerint kötelező békéltető) tárgyalást. Ettől számítva 30 napot törvény szerint várniuk kell, talán a felek meg-gondolják magukat. Ha ilyen irányú jelzést a bíróság nem kap, akkor tűzik ki a második tárgyalást. Ha valóban közös megegyezés a válás tekintetében, akkor a bíró meghozza és ott kihirdeti a határozatot. Ugyanezt elküldik a feleknek írásban is. Az írásos határozat átvételétől számított 15 nap van adva fellebbezésre bármelyik fél részről, ha ilyen a bírósághoz nem fut be, akkor a határozat = válás jogerőre emelkedett. Ekkor van vége!!!!
2014. okt. 7. 09:53
 8/13 A kérdező kommentje:
még idén lezárulhat ez? és fellebbezést milyen ügyből kifolyólag tehetnek? hogy mégsem akartak elválni,csak a békítő tárgyalás után jöttek rá? vagy az mégis takar?
2014. okt. 7. 11:05
 9/13 anonim ***** válasza:
Mi is szeptemberben kezdtünk válni közös megegyezéssel. anyagiakban, gyerekben mindenben. Így is 2 tárgyalás volt, és február végén mondták ki.
2014. okt. 7. 11:07
 10/13 A kérdező kommentje:
utolsó megkérdezhetem hogy melyik évben és városban történt?
2014. okt. 7. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!