Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha az apa táppénzen van, jár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az apa táppénzen van, jár a gyerektartás?

Figyelt kérdés
Fiam után 2 hónapja nem kapok gyerektartást,mert táppénzen van az apuka,de tudom bejár feketén dolgozni!Néha!Mit tehetek?Köszönöm szépen.
2014. okt. 6. 22:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Eddig, hogy kaptad a tartásdíjat? Ő utalta, vagy csekken fizette, vitte, munkáltató utalta? Ha 4 éve volt döntés, akkor nem ártana újra beadni, és kérni, hogy munkabérből vonják.
2014. okt. 7. 00:04
 12/22 A kérdező kommentje:
Munkabérből vonták fizuja 20% -át.
2014. okt. 7. 00:10
 13/22 A kérdező kommentje:
Akkor a munkáltatónak kellett volna küldeni,mikor táppénzen van az apa??Köszönöm a válaszokat!
2014. okt. 7. 00:12
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

A táppénzt ne a munkáltató fizeti, hanem az OEP, igy a munkaltato nem rúd miből vonni, valószínűleg az OEP-nél nem lett le jelentve, hogy tartasdij fizetési kötelezettsége van.

Feljelentést a rendőrségen lehet tenni, kiskoru veszélyeztetése, tartasdij nem fizetése miatt. Eselyes, hogy csak egy ejnyebejnye lesz belole, semmi mas.

A tartasdij allam altali megelolegezesenek feltetelei: minimum 6 havi nem teljesítés, minimum egy nemleges foglalási jegyzék a végrehajtásról es kellően alacsony egy főre eső jovedelem az igenylonel - tehat ez nem jatszik.

Esetleg beszélni az apukaval, nem opció?

2014. okt. 7. 05:54
 15/22 anonim ***** válasza:
69%

#1 vagyok, és úgy látszik sokan nem értették az iróniát, amiért így lepontoztak.

Elmagyarázom lassabban:

Az apa beteg és TP-n van, és emiatt kevesebbet akar fizetni. De egy gyerek ugyanannyiba kerül, akkor is. Nem eszik kevesebbet, nem lesz kevesebb a fürdővíze, a cipője, stb.. Így ilyenkor az anyának kell többet kisajtolnia magából anyagilag.

Bezzeg, ha az anya beteg, és nincs annyi pénze, akkor az apa nem fogja azt mondani, hogy fizet többet, hogy kompenzálja az anya keresetkiesését.

2014. okt. 7. 06:16
 16/22 anonim ***** válasza:
65%

Elsőt!

Azt irta nem kap gyerektartast, nem azt, hogy kevesebbet kap, de ne zavarjon.l.l

2014. okt. 7. 06:23
 17/22 anonim ***** válasza:
69%

Nem tudom, hogy a moderátoroknak mi gondja volt azzal a válaszommal, hogy általánosságban írtam a válaszomat?

Vagy az utolsó kommentelőnek fájt? :)

2014. okt. 7. 07:27
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Menj be a bìrósàgra panasznapon (ingyenes jogi tanàcsadàs) ès kèrdezd meg mi a teendô ilyen esetben.
2014. okt. 7. 08:15
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondanám higy érdeklődd meg valahogy a munkahelyén mert ha kifizetőhely akkor A táppénzt is ott számolják, a táppénzből nem lehet levonni tartozást csak a gyerektartást és a még egy valamit nem tudom pontosan tehát előfordulhat hogy tévesen de nem szándékosan nem vonta le az bérügyintéző a gyerektartást, viszont ha ez igy van akkor a hapsinak kellett volna szolni hogy nem vonták le,
2014. okt. 7. 19:32
 20/22 anonim ***** válasza:
Szóval, a pontosítás miatt:"Az allam nem elolegez meg semmit csak ugy. Eloszor is kellene, hogy legyen egy jogeros itelet a tartasdijrol. Masodszor legalabb hat havi nem teljesites kell es minimum egy nemleges foglalasi jegyzek a sikertelen vegrehajtasrol. Emellett az is kell, hogy a gondozo szulonek kelloen alacsony jovedelme legyen."Egy eléggé hozzáértő válasza egy másik ügyben. Mert valóban így van.
2014. okt. 7. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!