Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben nagyjából mennyi gyerektartásra számíthatok?
3 közös gyermekünk van, én jelenleg a kicsivel vagyok GYED-en. Nem voltunk házasok. A volt párom fizetése kb netto 163000Ft (br. 250000Ft). Van egy 94000Ft-os lakáshitele (4 hitel, ebből 1 jelzálog, a többi személyi hitel). A lakásban az anyukája és az egyik tesója (még tanul) él, ők nem tudnak besegíteni a törlesztőbe, a rezsivel is el vannak maradva. A lakás eladhatatlan, mert több rajta a hitel, mint amennyit ér.
Ráadásul albérletbe kell mennie, mert a lakás vidéken van, ő pedig Pesten dolgozik.
Ilyenkor ítélnek meg gyerektartást vagy csak ha letelik a hitel (még kb. 6 év).
3 gyerek esetében 50% szokott lenni a nettó fizetésének
az h az apának hitelei vannak az nem érdekli a bíróságot
hiszen a gyt elsőbbséget élvez és akkor is fizetni kell ha a saját ellátása nem marad !
elso a gyerekek,azutan csak a hitel.. a biro letolja hogy mennyi hitele van..........
altalaban 1gyerek 25%.. de mivel 3 van igy 50% ( valoszinuleg)
szoval 81500 ft a gyt.. de mint irtam elvileg...
A gyerektartási kötelezettség elsöbbséget élvez, minden más elött fizetendö.
Magyarul: elöször levonják a nettó jövedelem 50%-át három gyerek esetében, és a maradékból azt fizet még ki, amire jut.
ma 19:40
Ez nem egészen van így.
Amikor mi váltunk el, a férjemnek szintén volt hitele, és albérletbe kellett mennie. Nagyjából 120 ezer forintot keresett, ami a hiteltörlesztés, és az alap életszintvonal levonása után olyan 60 ezer forintja maradt. Na ennek a 40%-át kaptam 3 gyerekre. Vagyis 24 ezer forintot. Igaz a gyerek az első, de nem olyan áron, hogy az apuka éhen haljon
Azért ennyire nem szemetek a bíróságon sem,mit előadjátok. Különben sem lenne sok értelme, hisz akkor apa elmenne feketén dolgozni.
Éhen halni azért az apát sem fogja a bíróság, mégha sokan szeretnék is.
Mekkora egy balfacan a parod.
Neked is gratula hogy egy ilyen idiotaval szurted ossze a levet, remelem a gyerekeid intelliganciajan nem fog meglatszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!