Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szüleim válásánál mehetek ilyen esetben az apukámmal?
A szüleim nagyon úgy néz ki, hogy el fognak válni. 15 éves vagyok, apa 5. éve dolgozik kint Németországban. Anya nem alkoholista és nem is nevel rosszul, de én apával szeretnék menni mert ő kompromisszumképesebb.
Továbbá - most kövezzetek meg, tudom hogy elítélendő, de - apa jóval többet keres és engem megijeszt, hogy harmadannyiból kellene élnünk ha itthon maradok anyával.
16/L
"Amúgy ha az anyukájával marad, akkor apa fizetéséből levonják a gyerektartást és ha németországban dolgozik akkor az nem kevés. Minimálisan 30%ot vonnak, de ez arányosan nő azzal hogy mennyivel keres többet mint a hazai minimálbér. "
Külföldi fizetésből nem vonhatnak semennyi gyerektartást.
És különben, ha az anya nem járul hozzá a lány külföldre menéséhez, azt csak azért tenné, mert kéne neki a pénz, amit utána kaphatna. 2 év múlva úgyis nagykorú, oda megy, ahova akar.
Külfölddel jobban járna a kérdező, mert ott a jövő.
Olvastam a kérdéseidet, kérdező. Nagyon beteg egy anyád van, remélem, apukádhoz kerülsz! Tényleg az az egy baj, ha neki is ítélnek (mivel kérheted így), anyád megvétózhatja a kiutazásodat, mivel külföldre csak mindkét szülő beleegyezésével mehet a gyerek.
De akárhogy is, nyugtasson a tudat, hogy hamarosan megszabadulsz tőle.
Mediáció segíthetne a gyermekelhelyezésben. Beszélj apukáddal, hogy nagyon szeretnék nála lakni, ha mindketten ezt képviselitek, nem fognak anyádnoz kötelezni. Már csak anyádat kell meggyőzni arról, hogy kiengedjen. Külföld macerásabb, mivelhogy mindkét szülő engedélye kell ahhoz, hogy kimehess. Viszont ha apádé lesz a teljes felügyeleti jog, utána anyád nem követelneti, hogy belföldön marad, bár kapcsolattartást biztosan szeretne valahogyan.
Nem akarlak bíztatni nagyon, de Németországban tényleg jobban járnál. Én 7 hónapja élek itt, és nagyon jól érzem magam. Igaz, én már felnőtt vagyok, és szüleimtől léptem le gyorsan, de megértem a helyzeted. Én 17 éveden egyszer egy német családnál laktam hónapokig, ott szerettem volna maradni náluk, még meg ks engedték, de anyám nem hagyta és haza kellett jöjjek. Nem voltam nagykorú, nem tudtam mit tenni. Hát megvártam, míg felnőtt lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!