Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A szüleim élettársak voltak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Patkóka kérdése:

A szüleim élettársak voltak régen apummal élek anyumhoz szeretnék kerülni. Valaki valami segítség?

Figyelt kérdés

17 éves leszek januárban volt már 2 gyerekelhelyezési per mind a kettőt buktuk anyummal. Mind a kettőn ugyan az a bírónő volt és (Borsodban lakok anyum Pesten) a bírónőnek már eleve nem tetszett a Pest. Az első peren legtöbbet Pestről kérdezgetett nem rólam hanem hogy miért Pest, Pest, Pest.

Történet amiért el akarnék menni apumtól:

Mikor kicsi voltam anyummal éltem és tesómmal Miskolcon(Tesóm már 21 éves egyetemre jár és dolgozik és anyummal lakik)Na és ő elérte hogy hozzá kerüljek. Ugye kicsi voltam tetszett az egyik barátnőtől a másikhoz ugrálás a csipszezés meg ezek aztán anyum ugye közben járkált ki hozzánk aztán nem akartam hogy elmenjen anyum haza ezért faterom ideges lett megrugdosta anyumat és megrángatta a hajánál fogva. Anyumnak leszakadt a lépe megműtötték majdnem meghalt kb. 10 percen múlt az élete feljelentette de faterom fenyegette hogy kivisz engem Kanadába ismerőséhez és soha többé nem fog látni anyum engem. Visszavonta anyum a feljelentést és ide költözött hogy velem legyen. Itt rendszeresen verte anyámat és engem. Mikor 5. osztályos voltam anyumnak mondtam hogy menjen fel Pestre mert itt nem jó neki ez a szenvedés engem úgy nem bántott mint őt. Őt napi szinten verte végig ráncigálta a szobán a hajánál fogva, rugdosta a távirányítót a halántékáshoz vágta, késsel fenyegette. NAgy nehezen elment anyum de mentem hozzá rendszeresen aztán velem is elkezdte csinálni 1-esért megvert, végig ráncigált a szobán, kirángatott az ágyból... Apám egy pszichopata idegbeteg állat. Most már engem nem mer megverni mert 2 éve összeverekedtünk és kapott egy szépet nekem kék-zöld lett a lábam mert ököllel ütött feljelentettem a gyámhatóságon ők a rendőrségen de mivel vannak a rendőrségen kapitány ismerősei azt mondták a rendőrök: Egy-két apai pofon nem árt senkinek, sajnos nem tudunk ezzel mit kezdeni.

Voltam a gyámhatóságon nem egyszer hogy nincs mit enni, volt hogy 4 hónapig munkanélküli volt 4 hónapig piritóson éltem minden nap csak azt ettem azzal se csináltak semmit, vagyis de mert védelembe vettek, járkálnia kellett volna ki a családsegítős csajnak ki környezet tanulmányra összesen 2x jött ki a védelembe vétel lejárta előtt. Olyanokat mondott nekem a családsegítős nő hogy: itt vagoyk biztonságban, itt meg van mindenem, nem mondott le rólam... A bíróságon elmondtam mindent a verésről az egész sztorit csak az igazat, faterom végig hazudta az egészet hogy anyum kikezdett velünk és ilyesmiket hazudgált meg hogy vert minket, anyum érzelmileg labilis nem tud ellátni minket, cska hazugságokat. Mi volt az ítélet? Anyám befolyásol engem. A mostani tárgyaláson szembeszálltam faterommal ő hazudott végig szokása szerint mi anyummal az igazat mondtuk ami megtörtént és ugye amit együtt megéltünk az hasonló volt csak más szavakkal lett elmondva (nem beszéltünk össze). Mi volt a bírónő ítélete? Befolyásolva vagyok, hasonló volt amit elmondtunk és ezen is Pesttel volt kiakadva a bírónő. Anyum ügyvédje Borsod egyik legjobb ügyvédje és ő se értette hogy mi van. Nem bírom itt már ki mert attól félek hogy neki fogok menni és nem akarok magamnak bajt és irritál a környezet. Putri, lepra az egész ház, nincs gáz ebből adódóan meleg víz sincs. Anyum már nem tud mit tenni és én tanácstalan vagyok. Tropára dolgozza magát hogy le tudjon értem járni mert nem mehetek vonattal mert nem engedi faterom, de hajnali 4-kor hazajárhatok ismerősömtől elég rossz környékről. Tanácstalan vagyok már nem tudom hogy mit kéne tenni segítséget szeretnék kérni. Az a baj hogy itt mindenki ismer mindenkit és itt nem lesz meg az érettségim se és én nem szeretnék 2-es érettségit tesóm tudna nekem segíteni a tanulásban de így nem tud ilyen távolról. Megköszönném ha kapnék valami segítséget.

2014. szept. 24. 18:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
7-es válaszolónak írnám válaszként, hogy a szülőnek NEM kell a beleegyezése. Amennyiben a gyerek meg tudja indokolni hogy miért szeretne elmenni, és úgy látja a GYH, hogy ez neki jó lesz így, akkor meghozza a határozatát, és ennyi. Nem kell a szülői beleegyezés! A szülőt csak meghallgatják.
2014. szept. 30. 12:32
 12/20 anonim ***** válasza:

A legközelebbi verések alkalmával, ha kapsz apádtól, menj be kórházba látleletet vetetni. Minden egyes alkalommal, majd ha perre kerül megint a sor, akkor fogod magad, és azokkal a papírokkal bemész, megmutatod, hogy 1 hónapban, vagy héten, ez most tök mindegy, hányszor kaptál ki otthon. Vagyis apádnál.

Vagy ha nem is per, de GYH-hoz is beviheted ezt, vagy arra az elbeszélgetésre, amit fentebb a 6-os válaszoló írt.

Nem tudom, hogy ezeket az ügyeket lehet-e másod és harmadfokra vinni, de próbáljátok meg, hátha.

Neked pedig sok kitartást, nemsokára betöltöd a 18-at, akkor oda mész, ahova akarsz.

2014. okt. 4. 10:46
 13/20 anonim válasza:
nekem is fura anyuddal miért nem maradhatták
2014. okt. 4. 22:46
 14/20 A kérdező kommentje:
az a baj hogy faterom olyan hazugságokat mondd meg úgy adja elő magát hogy ő a "szent" és megtesz mindent közben meg semmit és az a baj hogy mindenki ismer mindenkit és nem fűzök sok reményt hogy meg fogják kérdőjelezni a bírósági ítéletet :( a másodfokúnál olyanokat írtak le hogy a gyerek most abba a korban van hogy lázad a szülő ellen és a törvényszék érdeke hogy befejezze az iskolát. Tesóm anyum mellett egyetemre jár 4-es átlaggal és mellette dolgozik és a melóhelyén is megnyerte az ösztöndíjat. Nem értem ezt az egészet hogy mi van :/
2014. okt. 11. 18:35
 15/20 A kérdező kommentje:
Az ügyvéd azt mondta hogy ugye most született meg a bírósági határozat(1 hónapja a másodfokú) és kb. 0 az esély arra hogy odaadjanak anyának... :( fogalmam sincs mi legyen sehogy nem jutok előre
2014. okt. 12. 12:15
 16/20 anonim ***** válasza:

Elolvastad azt a kommentem, hogy menj el látleletet vetetni? És legközelebb add oda azokat a papírokat a bíróságon? Vagy vidd be a gyámügyre? Egyébként meg a kórházba, ha bemész, mivel kiskorú vagy, valószínű, hogy alapból vádat fognak emeltetni. Mármint a kórház.

Lehet, hogy pénzbe fog kerülni, de anyud nem tud neked segíteni anyagilag ebben?

Gyűjtsd az ilyen írásos "bizonyítékokat", és majd viheted magaddal "aduászként". Ha annyira kikapsz, akkor pedig fel is jelentheted apádat, de csak akkor, ha van érvényes, eredeti látleleted.

2014. okt. 12. 14:04
 17/20 A kérdező kommentje:
VOltam bent a gyámon (már jól ismerik a nevem) és mondták hogy nem tudnak sajnos mit csinálni a faterom beleegyezése nélkül nem vehetnek ki innen sajnos nem tudnak mit tenni. Egyéb ötlet? Mert komolyan semmit nem tudok már... :/
2014. nov. 10. 16:21
 18/20 anonim ***** válasza:

Olvasd el még egyszer, hátha most sikerül.

Látleletet a bíróságra, gyámügyre, stb.?

Nem az, hogy te most beslattyogsz és akkor kéred, hogy hadd mehess.

Ha pedig bizonyíték van rá, hogy az apád egy idegbeteg, agresszív állat, akkor kutya kötelességük kivenni onnan. Ha pedig továbbra is ugyanazt hajtogatod, kezdek gyanakodni, hogy ez kamu. Mert ilyen nincs. Még korrupcióval teli esetben sem.

Látlelethez nem kell apád engedélye...

2014. nov. 10. 18:38
 19/20 A kérdező kommentje:
Már nekem jönni nem mer mert tudja hogy nem hagyom magam és visszaütök így ha nem történik bántalmazás nem tudok látleletet vetetni. Ha megver akkor bemegyek persze vetetek látleletet vetetni.
2014. nov. 10. 19:20
 20/20 anonim ***** válasza:
Nyiss bankszámlát, amire ha úgy alakul, anyud tud neked utalni pénzt. A számláról meg ne szól apádnak. A leveleket a banktól küldesd anyudhoz, így nem is fog róla tudni. Fogod magad, ha anyudtól/nagyszülőktől kapsz pénzt, arra kérd, és menj el belőle min. napi egyszer ebédelni. Ez átlagosan 30*1000 Ft, ami sok, de ez van. Anyud, bátyád ha tud neked utalni, vagy anyud szülei, akkor máris többfelé oszlik. Nemsokára betöltöd a 18-at, utána meg úgyis mész, amerre akarsz. Addig csomagolj össze, vagy folyamatosan vidd át a cuccod anyukádhoz. Hogy amikor elmúlsz 18, akkor csak fel kelljen szállni a buszra egy hátitatyóval. Egyébként pontosan mikor születtél?
2014. nov. 11. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!