Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Terhelhet engem valami emiatt?

Hát nem fogadod el az örökséget te okos, de ezzel nem akkor kellene foglalkoznod ha ez a sajnálatos esemény be is következik?
Egyszerüen nem értem.

hadd tudja már ő, hogy mikor mivel akar foglalkozni!
építeni akarja a jövőjét, és mivel nem ért a dologhoz, utánajár, hogy lehet-e ebből kellemetlensége a jövőben!
meg nehogy már a kérdező kérjen bocsánatot, mert ki mert írni egy kérdést! még akkor is, ha naponta van ilyen (de maúgy nincs)
ha csak olyan kérdést engedne kiírni a rendszer, ami még nem volt, akkor igencsak megcsappanna a kérdések száma ezen az oldalon!

egyébként anno engem is érdekelt ez a kérdés, méghozzá hasonló okokból.
nem jó a kapcsolatom az anyámmal, mert 20 éve nem dolgozik, volt egy hitele, akkor 6 millió volt, de akkor még a ház is jó állapotban volt.
mivel szoc.segélyen van, mert lusta (aktív korú, egészséges, csak büdös neki a munka, meg mindgi van, aki eltartsa), nem fizeti a törlsztőket 8 éve. nem is értem, hogy nem árverezték még el a házat.
szóval a tartozás ma már minimum 12 ezer, de a ház már durván le van amortizálva, lehullott a vakolat, beázott, penészes, stb.
megpróbálta eladni, de az ingatlanos majdnem kiröhögte. szerintem ez már egy bontandó ház, telekárban lehetne eladni, max. 4-5 milliót érhet, azaz a tartozás felét sem fedezné.
időközben nekem lett családom, vettünk egy házat, és igenis engem is foglalkoztatott, hogy az ő tartozása rám szállhat-e.
függetlenül attól, hogy nem halt meg és nem is haldoklik. nem akartam úgy élni még 20 vagy ki tudja hány évig, hogy féljek, mert amiért én megdolgoztam, azt elveszíthetem más hülyesége miatt.
de így van, ahogy mások is leírták, vissza lehet utasítani az örökséget ilyen esetben. ingóság a mi esetünkben nins, max. a ruhái, mert mindenét eladta és felélte. szóval nyilván nem fogok majd a jövőben elfogadni egy 4-5 milliós örökséget, hogy aztán törlesszek 10-15 milliót.

De ahhoz hogy te örökölj neki el kell hunynia, nem? Talán ezért sarkalatos pont itt az hogy te honnan is nézed a világot.
Tehát neked nem azon jár az agyad, hogy milyen színűre fesd anyukád lakását, hanem azon hogy ha meghal akkor mennyit fogsz örökölni.
Lehet hogy itt hozzászólt másik kettő ugra-bugra aki helyesli a gondolatmented, de hidd el hogy nem szólt hozzá másik száz aki teljes mértékben helyteleniti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!