Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Terhelhet engem valami emiatt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Terhelhet engem valami emiatt?

Figyelt kérdés
A szüleim elváltak, apum nevel és arra lennék kíváncsi de ez csak feltételezés. Ha az anyámnak tartozása van az állam felé x összeg és a testvéreim közül valamelyikünket belevenne a végreneletbe ő esetleg meghalna akkor a végrendelet szerint nekünk kellene kifizetni az ő tartozását vagy mivel elváltak ezért közünk nem lenne hozzá?

2014. szept. 18. 18:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Titeket terhelne, DE! Ha lemondotok az örökségről, akkor a tartozást sem öröklitek.
2014. szept. 18. 18:14
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Öröklöd legalább a köteles részt a vagyonából. Ha azt elfogadod, akkor felvállalod, hogy az örököse vagy, így feltehetőleg a tartozását is öröklöd a tesóiddal megosztva (amennyiben ők is örökösök).
2014. szept. 18. 18:16
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell LEMONDANI az örökségről, hanem amikor meghal az örökhagyó és több a tartozása, mint a vagyona akkor van lehetőség VISSZAUTASÍTANI az örökséget.
2014. szept. 18. 18:17
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Az örökségnek semmi köze nincs a válóperhez. 2 külön téma.

Ha van végrendelet, és van örökség akkor az örökösösök a hagyaték erejéig öröklik az adósságot is.

2014. szept. 18. 18:18
 5/17 Különlegescsajszi ***** válasza:
0%
Öröklöd az adósságot is igen! Micsoda szopacs!:DD
2014. szept. 18. 18:33
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
Te azon gondolkozol mi lesz majd az örökséggel ha anyukád meghal?
2014. szept. 18. 18:35
 7/17 anonim ***** válasza:
Nézd, attól, hogy a szülők elváltak, csak mint férj és feleség szűntek meg létezni, de mint apa és anya továbbra is megmaradnak. Így hiába a válás, közöd van hozzá, mivel a gyereke maradtál így is, ha meghal, akkor ugyanúgy örökölsz, ha lesz mit és nem csak vagyont, hanem ha van tartozás, akkor azt is.
2014. szept. 18. 18:43
 8/17 anonim ***** válasza:
45%

# 6/7

Mintha nem lenne itt naponta 2-3 ilyen kérdés. Ekkora egy álszent mű kérdést, inkább ne írj kérdésre.

2014. szept. 18. 19:15
 9/17 anonim ***** válasza:
17%

Hát majd azt én eldöntöm cica hogy mit irok ide.

Ha naponta több ilyen kérdés is van akkor az már igazolás arra hogy ez helyénvaló?

2014. szept. 18. 19:38
 10/17 A kérdező kommentje:

"Te azon gondolkozol mi lesz majd az örökséggel ha anyukád meghal?"

Engem nem az öröksége érdekel, azt akár szét is osztogathatja, csak nem szeretném ha az ő adosságai végétt én vagy a testvéreim szívnánk meg az egészet, és mi törlesszünk az ő hülyeségei végett. Szimplán csak ennyi.

"Mintha nem lenne itt naponta 2-3 ilyen kérdés.

Ekkora egy álszent mű kérdést, inkább ne írj kérdésre." Érzek némi kötekedést az írásodban de nem tudom hogy miért.? Szerintem semmi álszentség nincs abban ha gondolok a tesóim jövőjére vagy a sajátoméra.

Érdekes módon én nem láttam hogy hasonlóakat írtak volna, főleg nem napi rendszerességgel. Ha meg igen akkor elnézésedet kérem.

2014. szept. 18. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!