Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha apuka manipulálj a gyereket láthatás alatt? (LENT)
Sziasztok! Segítsetek, ti mit tennétek? Apuka az ő hétvégéje alatt folyamatosan azt beszéli bele óvodás kisfiúnkba hogy azt mondja hogy őt szereti a világon a legjobban, hogy mondja azt nekem, hogy apuka mikor jöhet hozzánk, hogy "mondd azt anyukádnak, hogy engedjen hozzám tobbet". Csak arra nem gondol, hogy a gyerek nem úgy adja elő, ahogyan szeretné, hanem elmeséli hogy az apukája kéri ezeket a dologkat hogy mondja nekem.
Valamint játékokkal manipulálja és mindenre azt mondja neki, hogy az anyukánál lévő játék nem jó, az a legjobb és a legszebb ami apukánál van. Hazajön a gyerek és nem akar játszani a játékaival, nem akarja felvenni a cipőjét, mert azt mondja hogy az apukám azt mondta hogy nála van a legszebb cipőm és ez nekem nem kell.
Fordulnátok hatósághoz a problémával? Apuka fanatikus bírósági pert indító...
Vigyem pszichológushoz?
Legyintsek rá???
Apukával nem tudok beszélgetni erről, mert ha látja hogy zavar, csak jobban élvezkedik :(
De talán ha többet engednéd hozzá a gyereket akkor apuka megnyugodna és nem csinálna ilyet. Miért nem lehet adni neki egy esélyt és kipróbálni?
A gyerek nemcsak a tiéd és ne próbáld meg kisajátítani. Tök lényegtelen a bíróság mit állapított meg, a normális szülők megtudnak egyezni abban hogy amikor apuka ráér akkor elviszi a gyerkőcöt. Lehet akkor nem érezné úgy apuka hogy teljesen kimarad a gyerek életéből ès versenyeznie kell a szeretetéért. Próbáljatok meg felnőni és ne azzal foglalkozzatok hogy kit szeret jobban a gyerek hanem azzal hogy mindkettőtökkel tudjon sok időt tölteni. Sok sikert hozzá.
Szerintem egyhuzamban legyen nála néhány hétig. Akkor majd egyrészt látni fogja, hogy ez felelősség, mert nevelni kell a gyereket, másrészt a gyerek magától elkezd majd hiányolni és sírni utánad. Apuka meg nem fogja megvigasztalni a szép cipővel.
Ezután talán hajlandó lenne hideg fejjel leülni megbeszélni a dolgokat és te is engedhetnél neki több láthatást.
Csodálom a naivitásotokat....
vagy csak nem voltatok még ilyen helyzetben.
Apuka nem kérte, hogy többet láthassa a gyerekét, hanem a gyereket piszkálja vele... a saját gyerekét.
Megváltoztatni a láthatási viszonyokat, mert apuka buta, sunyi, és kárt okoz a gyerekének, arra fel hogy HÁTHA???? nebazz!
Mi nagyon hülye agresszív módon váltunk nejemtől (a mediátort is lazán elküldtem az anyjába...)
Aztán valahogy kijózanodtam ezekből, meg az akkori magas fizetésem keltette nagyképűségből... és akkor nehezen, meg lassan de mégis csak normalizálódott a helyzet annyira az asszonnyal, hogy lényegében korlátlan láthatásig jutottunk.
De az egy másik út.
A legfontosabb, hogy ne süllyedj apuka szintjére le és ne is vedd fel vele a kesztyűt az ő játékszabályai szerint. Vele legyél távolságtartó és láthatóan ne érdekeljen ez a dolog.
A gyereket meg próbáld minél nyugodtabban, természetesebben a jó irányba terelni. Ha pedig egyedül nem megy, akkor el kell vinni őt egy pszichológushoz, ahol ha megállapítják, hogy az apa negatív hatással van a gyerekre és fejlődésére, megkapja a dorgi-dorgit. De ez a végső megoldás legyen.
Az idő egyébként neked dolgozik, ahogy nő a gyerek egyre kevésbé lesz befolyásolható és egyre gyorsabban megérzi hol a jó neki, hol kap őszinte szeretetet. Ez már most is megmutatható neki, csak türelem és nyílt beszéd kell irányába.
Semmit. Az apukák ilyenek. Majd ha a gyerek megnőtt, eldönti, hogy kinek hisz. Neked, aki vele volt és törődött vele, vagy apukának, akitől egész idő alatt hülyeségeket hallott.
Ha jól neveled, apuka egyedül fog megrohadni egy idősotthonban, és a gyerek a temetésére sem megy el.
Addig meg át kell vészelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!