Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 éves kislányom esetében mennyi lehet a maximális láthatás, amit megigényelhetek? Hétvége? 1 vagy 2 nap? Hétközbeni fix napot is ítélhet a bíróság? Vagy csak esetit? Apuka vagyok
3 éves kor felett már el lehet vinni a gyermeket láthatásra. 3 kor alatt az anyuka lakásán találkozhatnak pár órát!
Te esetedben már jó esély van arra, hogy 2 hetente kapsz 1 hétvégét. Iskolás gyermeknél sokszor már pénteken iskola után vasárnap estig. Nálatok lehet, hogy pl. csak szombat reggeltől vasárnap délutánig. Az órákat nem tudom, az mindig más.
Kérjetek valamit, pl. Péntek 18 órától vasárnap 18 óráig. Vagy szombat reggel 9 órától vasárnap 18 óráig.
Nyáron általában 2 szer 2 hetet ítélnek meg, plusz a szünetek fele.
Egyre több esetben ítélnek meg hétközi láthatást, ez általában minden héten 1 napot jelent és csak pár órában. Pl. Szerdánként 15 órától 18 óráig.
Közel laktok az anyukával? Ha igen akkor nincs akadálya annak, hogy hétköznap is megítéljék!
4-es vagyok! nem vagyok szakmabeli! Csak átéltem egy 4 évig! tartó válópert! Egyáltalán nem volt közös megegyezés, és mégis megítélt a bíróság minden kedden 3 órát az édesapukának!! Egyszerű az indok: a gyermek érdeke ez volt! Az édesapuka bebizonyította, hogy a gyermek érdeke is, hogy még több időt lehessen a különélő szülővel!
Szóval nem lehetetlen,és mint mondtam az anyuka pedig azt adta be, hogy nem szolgálja a gyermek érdekét. Bíró nem neki hitt!!
Igazából ez úgy néz majd ki, hogy mindkét fél leírja/elmondja hogy mit szeretne, mit vállal a másik. A bíró meg dönt.
nyilván esetetekben az anyuka daffke azért is nemet fog mondani mindenre. Te azt mondod, hogy péntek 6 óra, ő azt, hogy péntek 8 óra. Csak azért is ezt fogja mondani! DE ne nekem legyen igazam!!
Megpróbálni mindenképpen megkell, aztán a bíró dönt! Ha nagyon eldurvul a helyzet, akkor kérjed, hogy vizsgálja meg a gyermeket egy szakember, hogy milyen hatással lenne rá a láthatás (nyilván jó hatással) De ha szakember is ezt mondja, akkor a gyermek érdeke, hogy minél többet láthassa a külön élő szülőt! Ez pedig kezdetnek azt jelenti, hogy kapsz hetente 1 szer pár órát a 2 hetente hétvégén felül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!