Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Feljelentett. Mire számíthatok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feljelentett. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Próbálom röviden írni: válófélben vagyok a férjemtől, a per tavaly július 26. óta folyik. A gyermekelhelyezés kérdésében nem tudunk megegyezni. Közös kiskorú gyermekünk (4 éves) felügyelete megegyezés, illetve bírósági döntés hiányában jelenleg közös. A kislányt feltett szándéka elvenni tőlem. A több, mint 1 év alatt mára már eljutottam oda, hogy láthatom hétvégente, és néha hétköznap is 1-2 napot. Élettársam van tavaly óta, kislányom és élettársam között a kapcsolat nagyon jó. Élettársam teljesen el tudja látni felügyeletét, ha dolgozom. Nagymamához, játszótérre viszi, közös programokat csinálnak, játszanak, együtt néznek mesét, stb... Nagyon jó kapcsolat alakult ki köztük. A kislány egyre jobban szeret nálunk, és kb. 1 hete azt mondta, hogy szeretne velünk élni. Nem lett belőle kikényszerítve, hogy ezt mondja, semmilyen módon nem utaltam rá, hogy ezt kell mondania. Magától mondta egyik este, amikor éppen nálam volt és alváshoz készültünk. Másnap vitte vissza élettársam a kislányt az apukához (akitől jelenleg válok) és a nagyszülőkhöz, mert ők egy lakásban élnek. Apuka megkérdezte Hannát, hogy ki tömi a fejét ilyen hülyeségekkel, hogy lakjon nálam, mire a kislány rávágta, hogy anya. Apuka azonnal feljelentett. E-mailben értesített róla, hogy fel vagyok jelentve és készülhetek a 2 hetente 2 nap láthatáshoz, sőt jobb, ha már most felkészítem magam rá. Azzal vádol, hogy tönkreteszem a gyereket. Nem térek magamhoz, hogy ez mire volt neki jó. Soha nem oltottam a gyermeket az apja ellen, nemrég volt pszichológus szakértői vizsgálat, ahol a szakértő is megállapította, hogy nyoma sincs olyannak, hogy uszítanám a gyereket a felperes ellen. Az apa úgy tűnik ennyire nehezen nyugszik bele, hogy a kislány nálam is szeret és élettársamat is megszerette. Szerintetek mi lehet ebből? Lecsuknak? Köszi a válaszokat!
2014. szept. 8. 15:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A 7-es bejegyzésedhez: ha jól értem a válóper még folyik, a te körülményeid meg rendeződtek, elég jó esélyed van, hogy nálad helyezzék el a gyereket.

Ahogy tanácsolták: higgadtság, - és fogadj egy ügyvédet!

2014. szept. 8. 19:06
 12/19 A kérdező kommentje:

9. válaszolónak:

Számodra mit jelent a "harc"? Hogyan harcoljak szerinted? Én már tavaly július óta vívom a harcomat. Kíváncsi vagyok, hogy szerinted milyen eszközökkel kellene harcolnom. Ha leírod, utána én is leírom, hogy én hogyan csinálom tavaly óta. Hátha tudsz valami ötletet adni, mert én már kifogytam.

2014. szept. 8. 19:08
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
pl. elhozom a gyereket lathatasra, es aztmondom az apanak, hogy a hetvegere elviheti, utana hozza vissza.
2014. szept. 8. 19:36
 14/19 anonim ***** válasza:
Ez mondjuk nem igy mulodik, utolso. Nyilvan van egy ideiglenes gyermekelhelyezesi hatarozat, ami az apanal helyezte el a kislanyt. Anyuka nem tarthatjja maganal csak ugy....
2014. szept. 8. 19:40
 15/19 A kérdező kommentje:
Ez így van. Ha erővel magamnál tartanám, akkor apuka ellenem gyámhivatalhoz fordulhatna... Sajnos ez a dolog nagyon összetett...
2014. szept. 8. 19:44
 16/19 anonim ***** válasza:

14-es ilyen hatarozatrol nem irt a kerdezo, igy kozos dontes lehetseges csak.

Kerdezo,

Ilyen alapon te is mehetsz a gyamugyre.

2014. szept. 8. 19:50
 17/19 anonim ***** válasza:

Evidens, hogy volt ilyen döntés, miután tobb mint egy eve tart a per. Illetve kellett volna hogy legyen, de a kerdes le írásában az van, hogy nincs birosagi döntés.... Ami erdekes....

Igy viszont elméletileg ugyan azonos jogaik lennének, gyakorlatilag viszont eselyes, hogy anyuka költözött el, igy viszont o nem viheti magával csak ugy az apuka címere bejelentett gyereket.

2014. szept. 8. 20:06
 18/19 anonim ***** válasza:

Szerintem a Kérdező jól csinálja, tudom milyen egy négyéves kislány, nem szabad cincálni.

Amúgy meg ott van Salamon király döntése is a kisfiúról!

Jóra fog ez fordulni, csak nehéz lesz kivárni.

2014. szept. 8. 20:21
 19/19 anonim ***** válasza:
Az uszítást akkor is nehéz bizonyítani, ha tényleg igaz, sajnos. Azt is be kell látnotok a pároddal, hogy a gyerekek érzik, hogy mit szeretnél hallani és igen, hajlamosak pusztán szeretetből azt mondani. Nem jókor jött ez, főleg most, hogy javult a helyzet. Mindenesetre sok sikert neked
2014. szept. 9. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!