Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jár-e a rokontartás egy 22 évet betöltött
főiskolásnak, aki önköltséges alapképzésben nappali
tagozaton folytat tanulmányokat?
Jarni nem jar, de igenyelheto. A parod mehet es indithat pert, hogy egyreszt szuntessek meg a gyermektartasdijat, masreszt pedig ne kelljen rokontartast fizetnie. Annak osszege amugy is joval kevesebb, mint a gyermektartasdij.
2014. júl. 18. 19:28
nem kell semmit,a gyerektartás 21éves korig jár úgytudom nappalin....
2014. júl. 18. 19:30
Gyerektartás (itt nem rokontartásról van szó!) egészen addig jár, amíg a gyermeked meg nem szerzi az első szakmáját/diplomáját. Még nem szerezte meg. A diákhitelnek meg a többinek az egészhez semmi köze. És igen, ez esetben lehet mondani, hogy a gyereket nem csak megcsinálni kell, hanem finanszírozni is - 18. születésnapja után is. Az, hogy te még alapítottál egy másik családot is, az a bíróságon sem fog érdekelni senkit. A gyerektartás mindennél előrébb van.
2014. júl. 18. 23:24
14/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó hozzászóló. Valószínűleg érzékenyen érint a téma valami miatt,és el is vagy tévedve. Ha valaki elválik az nem azt jelenti, hogy vége az életének, nem alapíthat másik családot, és vezekelnie kell.Nem írtam a történetbe de Nekem még előző házasságomból van egy szintén 22 éves fiam, aki a gimis évei alatt nyelvvizsgát szerzett,érettségi után a nyári szünetben végig dolgozott, és azt követően is. A főiskolai évei alatt 4 órában bejelentett munkaviszonya volt. Kivéve az utolsó félévet amikor is a szakdogáját írta. Ezt mindet magától vállalta be, a szórakozásait, utazásait, ruházkodását meg tudja oldani. Belátta és ezen van a hangsúly, ezzel is könnyített anyagi helyzetünkön. Míg a párom 80.000-ft.ot hoz haza a mai napig felnőtt gyermekei tartása miatt,akik naphosszat a számítógépes játékok fölött fárasztják magukat. A fiam jelen pillanatban éppen külföldön nyaral, a határozatlan időre kinevezett munka mellett plusz munkákat is vállal így havi 200.000 is megkeres. Na itt a hatalmas kontraszt. Én azt gondolom erről, ha a gyerek nem szorgalmas, a szülő mindent megold helyette, azzal teszi tönkre, soha nem fog helyt állni sem a magánéletben sem egy munkahelyen. Én 18 éves korom óta dolgozom, munka és család mellett szereztem meg a diplomámat. Azzal, hogy az állam az ilyen fiataloknak hitelt és tanulási lehetőséget ad, ezzel nem értelmiségi nemzedéket nevel, hanem elzálogosított buta diplomás munkanélküliket.
"Gyerektartás (itt nem rokontartásról van szó!) egészen addig jár, amíg a gyermeked meg nem szerzi az első szakmáját/diplomáját. Még nem szerezte meg."
Nem igaz mert rokontartás max 25 éves korig jár.
Kérjétek , hogy rokontartást keljen fizetni ne gyerektartást. Rokontartásnál a kiskorú gyermek elsőbbséget élvez.
2014. júl. 19. 10:14
A rokontartasnal csak alsó korhatárát van, mégpedig a be nem toltott 18. életév. Addig ugyanis gyermektartasdij van, felső korhatárát nincs, a 103 eves dednagymama is beperelheti a dédunokákat, ha ugy gondolja.
Kerdezo, a parod indítson pert gyermektartasdij megszüntetésére.
2014. júl. 19. 13:48
A férjed helyében azonnal megszüntetném a gyerektartás fizetését, ugyanis az csak 18 éves korig jár! Utána maximum rokontartás igényelhető, ami már nem az anyjának megy, hanem a gyereknek, amíg nappali tagozaton tanul (csak az elsőn és max 23 éves korig!)!
Lesülne a pofámról a bőr huszonévesen ha bármelyik szülőm rendszeres gyerektartást fizetne rám amikor ott van egy általános iskolás kistestvérem. Huszonévesen minden ember tartsa el magát valamilyen szinten, dolgozzon iskola mellett vagy főállás mellett tanuljon, fizesse magának az élelmiszert, a ruhát, a saját dolgait és örüljön annak hogy még otthon lakhat!
Ne hagyjátok magatokat!
2014. júl. 21. 11:11
18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm G.T.A! Eddig a rokontatásról mint fogalomról sem halottam ezért is tettem föl a kérdést.
Nézzen már valaki utána is a dolgoknak. Amíg első szakma, diploma van nappalin, addig gyerektartás. Én is ebben a helyzetben vagyok, apám is próbálkozott, nem jött be, elküldték. Kérdező, engem nem frusztrál semmi, csak egyszerűen nem értettem, hogy mi köze van a diákhitelnek, meg a síelésnek a rokon/gyerektartáshoz. Mert semmi. Ő így él, olyan hitelt vesz fel, amit akar, de ennek semmi köz nincsen az apuka/anyuka fizetési kötelezettségeihez. Inkább téged frusztrál, hogy valaki nem azt írta neked, hogy "fúj, hálátlan, dög kölyke, helyedben, orrba csapnám!".
2014. júl. 21. 17:57
Utolsó egyetemre nem járhat érettségi nélkül így igen neki már csak rokontartás jár.
2014. júl. 21. 18:08
Kapcsolódó kérdések: