Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Köteles vagyok odaadni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Köteles vagyok odaadni a gyermekem az apjának ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Nem tudtam, milyen kategóriába írjam ki a kérdésem. Nem vagyunk házasok, nem éltünk bejegyzett élettársi kapcsolatban, közös címünk sem volt sosem hivatalosan. 1 hónapos a kisbabám,és szörnyű veszekedés sorozat után sajnos elválnak útjaink. ő az édesanyjával marad otthon, míg én külön élek. Nem akarom, hogy oda vigye a gyereket az anyjához, mert az a nő nem normális agyilag, és sajnos ezt csinálja a fiával is. Nagyrészt miatta mentünk szét a párommal.(meg azért már párom mindenben csak azt csinálja amit az anyja mond neki). Én abba beleegyezek, hogy az apja feljöjjön a gyerekhez, de ő úgy gondolja fel van jogosítva, hogy amikor csak kedve szottyan jöjjön a gyerekért,és akkor vigye el az anyjához amikor ő csak akarja. Természetesen perre megyek, hogy hivatalosan el legyen intézve minden, de addig is köteles vagyok arra, hogy bármikor elvihesse az 1 hónapos babát? Egy héten akár 5x is? Félek attól is, hogy nem adnák vissza, mert sajnos most derült ki,hogy mennyire el vannak borulva agyilag. Ráadásul nem is nagyon ismerik a gyereket, és a kicsi sem őket(egyéb okok miatt, ami nem e miatt a szakítás miatt történt).
2014. júl. 15. 16:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
58%
Ha nincs gyermekelhelyezes, ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint neked. Sot feljelenthet, ha a beleegyezese nelkul viszed el a gyereket mashova lakni.
2014. júl. 15. 16:03
 2/18 anonim ***** válasza:
72%

Nézd, én nem vagyok szakértő, de csak úgy nem viheti el tőled a babádat, hiába az apja. Tekintettel, hogy egy 1 hónapos babáról van szó, akinek szopnia kell és elsősorban az édesanyával lenni, nem foghatja és viheti el. Ki eteti meg, ki gondsokodik róla?

Mindenképp fordulj szakértőhöz és kérdezd meg, mik a jogaid ebben az esetben! Sok sikert! :)

2014. júl. 15. 16:06
 3/18 anonim ***** válasza:
57%
1 hónapos babát akkor sem,ha minden rendben köztetek.
2014. júl. 15. 16:07
 4/18 anonim ***** válasza:
18%
Egy ilyen pici babát nem kellene tárgyként kezelni!UNDORÍTÓ!
2014. júl. 15. 16:08
 5/18 anonim ***** válasza:
58%

Apasagi nyilatkozat van?

Mert a fentiek alapjan meg az se biztos hogy ala tudja tamasztani hivatalosan hogy o az apa.

2014. júl. 15. 16:09
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Első és legfontosabb kérdés:

Az apa elismerte-e a gyermeket (volt-e teljeshatályú apai elismerő nyilatkozat)? Ha nem, akkor nem kell foglalkozni a családdal. Előbb akkor rendezni kell a gyermek jogállását, aztán lehet egyezkedni.

Ha elismerte valamikor (bocs, de nem egyértelmű egy ilyen kapcsolatban...), akkor a következő lényeges kérdés:

Mi a kicsi állandó lakcíme?

Ha az a cím, amin most te élsz vele, akkor semmi teendőd nincsen.

Ismét apuka térfelén a labda: ha az apuka nehezményezi a láthatást, akkor indíthat keresetet és majd a bíróság eldönti, hogy hogyan lesz pontosan a láthatás, a feleknek meg kutya kötelessége lesz betartani. Neked is.

Amennyiben NEM ott él most a baba életvitelszerűen, ahol a ti élettársi kapcsolatotok volt, ahová be lett jelentve, akkor amit tehetsz:

- normális hangon megegyezel az apával (mert a gyermek lakhelyének önkényes megváltoztatása nem túl jó pont...)

- megpróbálod intézni a gyemek átjelentését (kérdéses sikerességel)

- keresetet adsz be a bíróságon láthatás szabályozására azzal, hogy ideiglenes intézkedésként nálad helyezzék el a gyermeket (a kora elég indok, főleg, ha szoptatod is és jelenleg is veled él- ebben nagy meglepetésekre számítani nem kell)

Amit célszerű tudnod:

- az eljárás illetéke 30 eFt

- a nagyszülő is kérhet és kaphat is láthatást

Minden jót.

(és csak lábjegyzet: néha azért nem árt valamilyen szinten legalizálni egy kapcsolatot, főleg, ha már FELELŐSEN vállalunk gyermeket...)

2014. júl. 15. 16:10
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
menj be gyámügyre...általában rendesek és ők tudnak pontos tanácsot adni...
2014. júl. 15. 16:10
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
"agyilag baja van" Mit jelent ez pontosan? Meg lett hivatalosan állapítva valami, vagy csak te mondod ezt? Mert ha ilyenekre hivatkozol, akkor valamivel bizonyítanod is kell a dolgot.
2014. júl. 15. 16:13
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen megoldás most a gyámügy!
2014. júl. 15. 16:14
 10/18 anonim ***** válasza:
55%
De mi a fenének vállaltál akkor egy ilyen gyerekkel közös gyereket, mert nem házasságtól lesz örök kapcsolat köztetek hanem a gyerektől akinek ő az apja.
2014. júl. 15. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!