Köteles vagyok-e saját költségemen lefénymásolni 28 példányban egy tanagyagot a tanuló gyermekem számára angolórára?
Tavaly júniusig én szedtem az osztálypénzt, de ezt szeptembertől megszüntette az iskola (mivel törvénybe ütközik, nem lehet osztálypénzt gyűjteni). Ma beállított a gyerekem egy 14 oldalas paksamétával, amit le kellene fénymásolnom jövő hét keddre. Az osztályfőnök bízta rá, mert az új rendszerben (ami kész katasztrófa) még nem kaptak festékpatront a másológépbe, a tananyaggal meg haladni kell.
Felhívtam az osztályfőnököt: szerinte én ezt a munkahelyemen ingyen le tudom fénymásolni. Igaz, két éve meg tudtam csinálni minden további nélkül, de komolyabban veszi a főnök a kopizást már, spórolnak a cégnél - mondtam én. Erre ő utasító jelleggel: kedden szeretné ő szétosztani, nem ér rá foglalkozni ilyesmivel, oldjam meg valahogy. Megértem, hogy nem tud mit tenni, de nehogy már nekem kerüljön 28x14x20 = 7840 forintomba a dolog. Hónap vége van nálam is.
Ti mit tennétek? Nyelnétek egyet és lefénymásolnátok?
ha ezt teszi az ember elötte fel kell hivni a figyelmet hogy a beszélgetést rögzítjük ami ilyen esetben rendkivül kellemetlen lehet
különben az ember megütheti a bokàjàt
szülöi értekezleten felhìvnám a problémára a figyelmet
tudomàsom szerinta lehet osztàlypénzt gyűjteni ha az bankszàmlàra érkezik
javaslom az igazgato felkeresését mert a tanàr nem kötelezhet ilyenre senkit
ma màr minden lakàsban van internetelérés:
-létrehoznék egy az osztàly részére nevesitett email cimet majd beszkennelném az anyagot és feltölteném rà!
mivel a kodot és a felhasznàlònevet mindekivel közölném igy mindenki hozzàfér és ki tudja nyomtatni magànak 100-200 forintér
nembeszélve arrol hogy ez a fiòk màsra is jò pl. hasonlo problémàk megoldása
remélem hogy tudtam segítteni
Meg lehet venni a szülőknek a foglalkoztató könyveket.
Ezt akarta Hoffmann R nem?
Én meg visszaadnám a tanárnőnek.
Elvégre ő az oktató, szépen menjen el a szalonba, és másoltassa le - neki kell készülnie az órára.
Ma már a szalonok többségében elfogadnak pedagógus igazolványt is.
Osztálypénzt meg már évekkel ezelőtt is törvénytelen volt szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!