Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a teendő, ha apukának...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a teendő, ha apukának nincs munkája, és ez miatt nem fizeti a gyerektartást? A második hónapja nem fizet, nincs munkája, egy ismerősénél lakik átmenetileg, aki anyagilag kisegíti.

Figyelt kérdés

Tehetek valamit ez ügyben? Még nem ért véget a per, ideiglenes határozat született, egy ideig fizette rendesen, de most hogy leépítették, nem fizet.

köszönöm!

2014. júl. 15. 12:16
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
16%
Akkor jó, mert akárhogy is utálod a volt feleséged, a gyerek érdeke az első, márpedig az az érdeke, hogy havonta megkapja a gyerektartást tőled.
2014. júl. 15. 15:14
 32/37 anonim ***** válasza:
70%

Amit tehetsz: sürgôsen kérj igazolást arról, hogy nincs munkád (Munkaügyi központtól például), és írj egy kérelmet, hogy az anyagi helyzetedre tekintettel átmenetileg csökkentsék a tartásdíjat. Te lépj elôször, különben már most búcsút inthetsz az autódnak.

Az exeknek üzenem, hogy ha apa anya együtt él, és apa elveszíti a munkáját, akkor sem tud annyi pénzt hazaadni, mint amíg dolgozott. Az egész tartásdíj behajtósdi életszerûtlen. Tízbôl nyolcszor nem arról van szó, hogy apa feketén dolgozik, mert nem akar fizetni, hanem valóban nehéz helyzetbe kerül éppen!

Nekünk 3 éve nincs autónk. Ex 6 havi tartásdíj miatt lefogatta. (Párom munka nélkül volt, és már csak a segélyt kapta.) Itt áll a kertben rendszám nélkül, el nem lehet adni, végrehajtó se kezd vele semmit... Sok értelme volt lefoglalni.

Az nem volt baj, hogy amíg volt mibôl, a többszörösét kapták annak, ami járt... Tévét, zenegépet, számítógépet, telefont... de ha alkalom van rá, nehogy már ne szivassuk exférjet, meg az új családját.

Én azóta családjogi szakértô lettem. Ott segítek elvált apáknak, ahol tudok. Fôleg olyankor, amikor a közös gyereket használja valaki arra, hogy a másiknak fájdalmat okozzon.

egy exférj új párja

2014. júl. 15. 19:14
 33/37 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Köszönöm a tartalmas választ, kérni fogok igazolást! Az a gond, hogy megírom neki, hogy bajban vagyok, erre hőbörög, hogy milyen férfi vagyok én, aztán meg lapít. Hogy ilyenkor ( most ) mi történik, nem tudom. Talán megint azon van egész nap, hogy alámtegyen. Nevetséges, hogy azzal példálózik, hogy milyen boldog az új pasijával ( aminek én szívből örülük, mondtam is neki, tényleg, ha én nem, ő boldogggá teszi ), de közben sértetten ott rak alám, ahol csak tud.

Az autódat pedig sajnálom. Azóta én már eladtam, mert úgy volt, felvesznek a volt cégem dublini központjába.

Mindenki azzal jön, hogy a gyerek érdeke így meg úgy, de közben valójában csak a bosszú eszközeinek tekintik őket, akivel lehet zsarolni. Ettől függetlenül persze igyekszem mindent megadni a gyerekemnek, még úgy is, hogy december óta nem látogathatom. Ugyan a láthatást biztosítaná, de most az új pasija szüleivel él együtt 40 kilóméterre, a láthatás pedig csak kéthetente egy idegen-ideges környezetben, reggel 2 órát jelent. Ebbe inkább a gyerek miatt nem megyek bele, ugyanis nem akarom hogy azt lássa, hogy az apja ideges, az anyja meg az új pasijának a szülei ordibál velem, hogy milyen sz*r ember vagyok.

nem egyszerű, az biztos.

2014. júl. 16. 11:32
 34/37 anonim ***** válasza:
16%
Kérdező, ne duli-fulizzál, hanem akkor jelentsd, hogy nem biztosítja a láthatást.
2014. júl. 16. 11:41
 35/37 anonim ***** válasza:
Biztosítja a láthatást, apuka elmehetne és elvihetné mondjuk fagyizni a kislányt, de ő inkább a kifogásokat keresi.
2014. júl. 16. 11:45
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mekkora a gyerek, de láthatás idejére jogod van elvinni.

Sétáljatok, üljetek be fagyizni, nem kötelezô az ex párjánál töltenetek az idôt.

Tartásdíj és kapcsolattartás az két külön kategória. Ha egy fillért sem fizetsz, akkor is jogod van a láthatáshoz, ex meg perelhet a pénzért... (de a gyereket nem tilthatja el, mert akkor már te is perelheted ôt).

40 km nem olyan sok, ennyit azért lehet utazni egy találkozóért! (Nálunk 180 km-re vannak a gyerekek, és a legtöbbször megoldottuk.)

A kapcsolattartásba a telefonos beszélgetés, és a többi telekommunikációs eszköz (pl. net) használata is beletartozik, tehát ha épp nem találkoztok gyerkôccel, akkor is jogod van felhívni.

Rajtad is érzem a haragot. Jó lenne, ha a gyerek miatt megtanulnád ezt kezelni. Ne felejtsd el, ô nem hibás a történtekért, de mivel gyerek, mégis törvényszerûen saját magát okolja. Sose szidd elôtte az anyját, hiszen ô mindkettôtöket szeret.

Ha most higgadtan tudsz viselkedni, az késôbb, ha a gyerek nagyobb lesz, többszörösen megtérül. Akkor ugyanis már ô is átlátja majd, kinek volt ô a fontos, és kinek csak a bosszú...

2014. júl. 16. 12:02
 37/37 A kérdező kommentje:
A gyerek még három éves sincs. El sem hozhatom, és direkt kommunikáció sincs ha ennyi idős. Nem tudom felhívni telefonon és neten se tudok beszélni vele.
2014. júl. 19. 19:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!