Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kell-e fizetnem tovább a tartásdíjat, ha a gyerek elmúlt 18, befejezte a középiskolát, nem vették fel egyetemre és elmegy dolgozni?
Most az anyja követeli az e havi tartásdíjat rajtam, holott a lányom leérettségizett és elmúlt 18. Azt mondja, hogy lehet, hogy ősztől beiratkozik majd valamilyen suliba és akkor majd folyamatos lesz a tanulmánya, ezért fizessek nyárra is. A nyár eddigi részét nálam töltötte a gyerek, de nemsokára dolgozni fog, csak még az nem biztos, hogy nyári munka lesz vagy végleges. Az őszi iskolakezdés viszont még bizonytalan, nem iratkozott be még sehova.
Kell-e tovább fizetnem a tartásdíjat, és mi lesz ha nem fizetek?
9-es: igen, sőt, még a kommentjét is elolvastam, hiszen abból idéztem a hozzászólásomban.
miért köti iskolához a gyerektartás? ha együtt élnének, nem tartaná el ugyanúgy? esküszöm, nem értem.
8as, akkor újra:
'A gyereknek természetesen fogok adni, ha elkezd valamilyen sulit, csak lássam, hogy akar tanulni. De jelenleg bizonytalan, hogy mi lesz vele. Eddig is adtam neki a tartásdíjon felül, egy csomó mindent én vettem meg neki, nyaralni vittem, ellentétben az anyjával, stb. "
vagyis a kérdező fizetett, ezen felül adott, nyaraltatta, stb. Anyuka meg zsebretette a zsét, ami oké, megy a rezsibe, aláírom. De ne tegyünk már úgy, mintha apuka tojt volna a gyerekre, mert nem
2 nagy változás:
-A tartásdíjat addig kell fizetned, amíg a bíróság megszüntető végzést nem ad ki. Ezt minél előbb kérvényezd a bíróságon
-A tartásdíjat 18 éves kortól nem a feleségednek kell fizetni, hanem a GYEREKEDNEK. Szóval az asszonyt állítsd takarékra, a zsét meg a gyereknek add ezentúl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!