Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit kell tennem, hogy nálam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kell tennem, hogy nálam maradhasson a gyerek?

Figyelt kérdés
A barátnőmről lenne szó. Nem házasok a párjával,de a kapcsolatuk borzalmas. A barátja és egyben a gyermeke apja azt akarja, hogy hagyja el a házat (a ház az övé), de hagyja ott neki a 3 éves fiúkat. Hozzá kell tennem, a pasi nem akarta a gyereket, még akkor sem mikor a barátnőm terhes volt. Állandóan azt hajtogatta, hogy kelepcébe lett csalva mindez 5 évnyi együttélés után. Egyébként a barátja az aki megcsalta őt, miközben ő otthon volt a gyerekkel és a mostani barátnője (az a rib.nc)ragaszkodik ahhoz, hogy a gyerek legyen nálluk. A barátnőm talált egy sms-t a párja telefonjában, amiben az állt, hogy majd ők lesznek szépen hárman egy kis család. Én felrúgnám azt a ku.vát. Hogyan tudná elérni a barátnőm, hogy ő kapja meg a kisfiát? Van hova mennie és dolgozik is, de fél, hogy mégse a javára döntenek.
2010. jan. 6. 14:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
14:51-nek: neked volt már gyermekelhelyezési pered? Mert nekem igen. Környezetvizsgálat még úgy is volt, hogy az apa a bíróság közelébe sem szagolt és nem is mondott olyat, hogy nála jobb helyen lenne a gyerek. A 60%-ot szakirodalomban olvastam, igaz, az 1999-es, több mint 10 éves, de ha akkor ezt írták, nem hiszem, hogy ez olyan gyorsan változó folyamat lenne.
2010. jan. 6. 15:47
 12/15 anonim ***** válasza:

Igaz, hogy nem a 14:51-es vagyok, de a bátyámnál is hasonló volt a helyzet. Ott se volt se környezettanulmány, se családlátogatás, pedig érdekeslett volna. A volt felesége semmit nem csinál a lakásában, nem takarit, nem mosogat, nem föz, a gyerekeknek nincs heteken keresztül tiszta ruhájuk (a kislányoknak egy hétig egy fehérnemüben kell járniuk, mert különben megveri öket - meg mindegyiknek van 3!!! váltás). Az anyukának viszont két szekrény van tele új és még használatlan ruhával, de azért veszi az újakat.

A biróságot ez nem érdekelte a válóper során, annak ellenére, hogy fényképekkel is alátámasztották ezeket a kijelentéseket.

Szóval nem mindenhol egyforma az igazságszolgáltatás - és vidéken meg különösen nem.

2010. jan. 6. 22:25
 13/15 anonim ***** válasza:
Akkor elnézést, én azt hittem, hogy mindenhol ez a gyakorlat. Mert nálunk volt környezettanulmány, meg az ügyvéd mondta, hogy nevezzem meg a 3 tanúmat, mert különben nem lehet tárgyalást tartani. Mondom, mindezt úgy, hogy alperes (azaz az apa) nem is volt, nem lehetett beidézni.
2010. jan. 7. 00:54
 14/15 anonim ***** válasza:
Amint látod, sajnos nem mindenütt megy úgy, ahogy kellene - de ezen nem tudunk változtatni.
2010. jan. 7. 08:58
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Talán sürgősen gyerekelhelyezési pert kéne indítani (amelyben benne foglaltatik a tartásdíj is, természetesen, de erről a bíróság úgyis hivatalból is rendelkezik), és reméljük, azután megnyugszanak a kedélyek.

A gyerekelhelyezési perben mérlegelik azt is - illetve szinte csak ott -, hogy melyik fél felelős a kapcsolat felbomlásáért. Ezért nem árt több tanúval is készülni.

Nem tűnik reménytelennek, sőt, számomra úgy sejlik, hogy a barátnőd fogja megkapni a gyermeket.

egy ügyvéd

2010. jan. 9. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!