Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit várhatok a gyerekek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit várhatok a gyerekek láthatása és az anyagi téren?

Figyelt kérdés
Válás előtt állok. Egy éve külön élek a családtól albérletben. Van egy házam 50-50%-ban de hitel terheli. Három kiskorú gyermekem van őket nagyon szeretem, akiknek ha tudtam küldtem anyagi juttatást, mivel hogy munkanélkülin vagyok. Azt hozzá kell tennem hogy a válás okozója én vagyok hűtlenség miatt. végeredményben arra lennék kíváncsi mire számolhatok,a gyerekek láthatási,ház és az anyagi téren
2010. jan. 6. 10:59
1 2
 1/11 Lelenc Kutyamentő válasza:
79%

Legjobb volna megegyezni. Ha fele-fele a ház, akkor annak újrafelosztására nem kerül sor, hiszen a tulajdonlás egyértelmű, az maradhat is fele-fele.

Kérdés, a hitel is 50-50%-os-e...Kérdés, ki fizet ki, kit - hiszen együtt nem éltek...

Ha magadtól nem ajánlasz gyerektartási díj fizetésére összegett, megítéli a bíróság, 3 gyereknél a jövedelmed min. 50%-át.

2010. jan. 6. 11:10
 2/11 anonim ***** válasza:
79%

A ház fele valószínűleg a te tulajdonodban marad,viszont ha kéri a kizárólagos lakhatást az ex,akkor meg fogja kapni.Ha a legkisebb gyerek is betölti a 18-at,ez megszűnik,értékesíthető(magyarul:pénzt a házból nem látsz mostanában,hacsak nem akarja eladni az ex.)

Gyerekek:nincs ha tudtam.Róluk gondoskodni kell.A bíróság meg fog állapítani egy összeget,amit fizetni kell(visszamenőleg is,ha most nem fizetsz)szóval,akivel leléptél,az most segítsen ki.Vagy vár a dutyi.Ha úgy mész be,hogy nincs munkahelyed a bíróság a minimálbér után állapítja meg,ez három gyerek esetén 50%.Tehát ennyit küldjél minden hónapban,akkor baj nem érhet(kb 35000 ft)Egyébként leesett a hó,lehet lapátolni.

A gyerekeket válásig megállapodás szerint láthatod ítéletig.A bíró ált minden második hétvégét és a szünetek felét ítéli meg.

2010. jan. 6. 11:12
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Az mindegy ki az okozója a válásnak.Láthatás ugy van hogy hétvégén minden második hétvégén bizonyos idöbe láthatod a gyermekeket vagy az exed jelenlétébe vagy ha már akorák a gyerekek hogy elvihesd akkor nálad lehetnek a hétvégén.Gyerektartást elvileg gyeremekenként a fizetésed 20% de csak a fizetésed 50% át tudják levonni.Ha nincs fizetésed bejelentett munkahelyed akkor egy bizonyos összeg (nekem 1 gyerekre minimum 10ezert kell fizetni)A ház bonyolultabb mivel hitel van rajta,közös a hitel?Mert akkor te lemondasz a házrol és ö fizeti tovább a hitelt egyedül vagy ha csak a tied a hitel ö akkor átválalja a hitelt és kifeziti a részed.Én is válo félbe vagyok Én jöttem el a kisfiammal a férjemtöl ö nem viheti el a gyereket csak az én felügyeletemben lehet vele,a ház fele önerö fele hitel(én vagyok az adós)tölem vonják a mai napig a törlesztöt ö él benne.Nálunk elvileg vagy kifizeti a hitelem nekem és én akkor befizetem a banknak és övé a ház vagy kifizeti az eddigi öszeget mit befizetem és átválalja a hitelt és övé a ház.Kicsit macerás mi már 6 hónapja válunk:(remélem tudtam segiteni ha gondolod irj privibe kérdést és válaszolok.amugy szerintem nem ártana egy ügyvéd szegénységi alapon ingyen megkapod!!!
2010. jan. 6. 11:16
 4/11 anonim ***** válasza:
50%

minél gyorsabbn megegyeztek, annál gyorsabban lezajlik. és a gyerekeket is kevésbé viseli meg.

ha még ennyire az elején tartotok, nem akartok visszafordulni? sok bánattól megkímélnétek a gyerekeiteket és magatokat is. senki nem ígérte, hogy a házasság fenékig kakaó lesz... próbáljatok meg egy kicsit magatokba szállni, végiggondolni dolgokat - hátha sikerül, és újra egy család lesztek.

2010. jan. 6. 11:21
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.De annyit még hozzá szeretnék tenni hogy ,végeredményben a ház nem érdekel mivel a gyerekekkel nem akarnék semmi rosszat tenni.
2010. jan. 6. 11:30
 6/11 anonim ***** válasza:
20%
Már tettél elég rosszat nekik azzal, hogy elhagytad őket.Remélem nagyon jó p..a lehetett, hogy ezért 4 ember életét tetted tönkre.Nem próbáltátok meg rendbe hozni a dolgokat a feleségeddel?Vagy nem is akartátok?
2010. jan. 6. 11:43
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem az volt a kérdés,hogy mekkora szemét ember, elhagyta a családját, hanem mi lesz a válás után.

Mivel a gyerekekkel nem akarsz rosszat tenni, akkor a ház téma szerintem adott, a fentiekben le lett írva az anyagi vonzata a dolgoknak, ha munkát kapsz számíthatsz a változtatásra. Láthatás általánosan 2 hetente péntektől vasárnapig, de vannak más alternatívák, ill. a másik féllel milyen kompromisszum köthető.

2010. jan. 6. 12:04
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Írt itt valaki olyat, hogy szemét ember?Mert én nem olvastam ilyet.Csupán valaki megpróbál egy eltévedt embert visszarángatni az egyenes útra, hátha még nem túl késő.Nem hiszem, hogy olyan menthetetlenűl sanyrú sorsa lett volna olyasvalaki mellet, akivel még korábban 3 közös gyermek KÖZÖS felnevelését tervezték.
2010. jan. 6. 12:09
 9/11 A kérdező kommentje:

Mielőtt még vita alakulna ki miattam.hagy tegyem hozzá hogy kértem a nejem segítsen visszamennem,hazapakolni mert az anyagi helyzetem ezt se tudja fedezni.De semmi.

Akkor már mit tehetek??

2010. jan. 6. 12:17
 10/11 anonim ***** válasza:

hát, én a helyedben nem a rossz anyagi helyzetemmel állnék elő... mert ezzel annyit mondasz csak: fizetésképtelen vagyok, jaj, segíts.

inkább a támogatásodról kéne biztosítani. elmondani neki, hogy mit értettél meg ebből az egészből, mit nem vettél korábban észre. és azt, hogy mennyire fontosak neked a gyerekek.

meg nem történtté már semmit nem lehet tenni, de a jövő még előttetek áll.

nyilván neki is nagyon nehéz már most is, és később is, egyedülálló anyaként 3 gyerekkel. el kéne mennetek, csak ketten vmi nyugodt helyre 1-2 napra, és átbeszélni a dolgokat.

utána meg ezerrel állást kell keresned, minden álláskereső oldalra be kell regisztrálnod, mindenhová küldeni az önéletrajzodat, nem lacafacázni. ha már lesz állásod, utána már könnyebb lesz a megfelelő munkahelyet megtalálni.

2010. jan. 6. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!