Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A válóper beadása után menyi hét hogy papírtvkülgyenek a tárgyalásra?
30 napon belül kitűzik a tárgyalást, ez nem azt jelenti, hogy ezen belül tartják...sőt.. de eddig kitűzik
viszont ha van gyerek előbb lesz egy békéltető tárgyalás..
ez most nem lesz rövid, mert augusztusban a bíróság nem működik, úgyhogy éppen fel fognak halmozódni az ügyek
1. Nem a "válópert" adtátok be, hanem keresetet, ami arra irányul, hogy a bíróság peres eljárást folytasson le.
2. Rövidített határidők vonatkoznak a bontókeresetekre, ugyanakkor tény, hogy mindenhol (igen, természetesen Budapesten is) kezdődik két hét múlva az ítélkezési szünet. Egyébként nem tilos a szünet alatt sem tárgyalni, csak nem nagyon szokás.
Változó esetről-esetre.
Én esetemben tavaly novemberben lett megindítva, most júniusban lett vége 3 tárgyalás+ pszicho szakértői vizsgálat.
Bár ezen a gyorsaságon az ügyvéd is meglepődött.
Főváros, Pest környéke, Észak-Dunántúl hosszadalmasabb, kevés a bíró, sokat nyugdíjaztak.
2012.szeptember válóper beadása a bíróságra
2013.február első tárgyalás
2013.május második tárgyalás
2013.október harmadik
2014.január negyedik
2014.április ötödik
..., mert nem vagyok hajlandó közös megegyezéssel válni. Érzelmileg lezártam, de az új házasságához nem kívánok hozzájárulni a hozománnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!