Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi történik, ha külföldre költözöm miközben válok?
Magát a válást már kimondták, de a vagyonmegosztás miatt évek óta tart a per, megegyezés nem lesz, gyerek nincsen. Én, mint alperes elköltözöm elég messzire (nem EU). Elegem van már, nem halad az ügy, nincs mire várnom. Hogy megy tovább a per, ha elköltözöm és nem mondom meg, hogy hova, mert a felperes még külföldön is zaklatna sajnos és a biztonságom érdekében jobb, ha jó messzire elköltözöm egy életre és soha többet nem jövök ide.
Hova küldi a bíróság a leveleket, ha nem tudják a címemet és az ügyvédemnek felmondok? Nyugodtan csináljanak amit akarnak, felperesé minden, kikészültem.
Olyan messze leszek, hogy azt se tudják hol keressenek. Mi van ilyenkor? Csak hogy tisztázzam, a felperes tartozik nekem, én viszont feladom, nem érdekel!
Milyen jogi szankciókkal számoljak? Kőröztethetnek azért, mert nem jelenek meg a tárgyalásokon? Mire számítsak? Tisztában vagyok vele, hogy nem a legszebb megoldás ez, de ilyen idegi állapotban inkább vállalom, hogy elbukok mindent és azt is, hogy megbüntet a bíróság, mert nem jelenek meg, de már most sincs semmim, nincs min behajtani, mert nincstelen lettem a válóper miatt.
Külföldön kaptam egy lehetőséget és új életet kezdenék! Segítsetek!
Van még egy ilyen is
Az alperes
távolmaradása . Ha a megidézett alperes nem
jelenik meg és kellő mentséget sem hoz fel
távolmaradására, a bíró köteles őt a pertől
távolmaradottnak (absens) nyilvánítani, és
elrendelni, hogy az ügy a szabályok megfelelő
megtartásával folytatódjék a perdöntő ítéletig és
annak végrehajtásáig (1592.k. 1.§).
Azt kéne eldöntened, hogy érdekel tényleg, hogy megkapod-e ami jár, vagy se? Bíróságon nem kell megjelenned, és szerintem lehet kérvényezni azt is, hogy exed véletlen se tudhassa a címedet meg. Kérdezd meg az ügyvédedtől, biztos tud rá megoldást, ha még is érdekel a dolog.
Amúgy szerintem, ha kimész kezdj inkább új életet, sz@rd le, hogy mi lesz a per eredménye, kinn biztos, hogy megfogod találni a számításaidat, és eszedbe se lesz úgy se haza jönnöd, az exed meg legyen vele boldog.
Hiába mondom, mert a felperes ki akar készíteni és amikor azt mondom, hogy vigyen mindent, akkor az sem jó neki. Mindegy, lényeg az, hogy rég nem a pénz miatt pereskedik velem, hanem azért, mert még mindig szeret csak nem fogadja el, hogy nem fogadom meg miután egy csapat nőcel megcsalt és megmondta, hogyha máshogy nem, akkor úgy maga "mellett" tart, hogy nem szanadulok tőle és a pertöl.
Ezért csak így tudok elköltözni, hogy szó nélkül elköltözöm külföldre!
Hát, de ne neki mond, hogy fogadja el, hanem a bírósággal közöld, hogy te lemondasz mindenről, és ezzel el is dőlt a per. Hogy ő mit fogad el ebből, az már az ő baja, de hivatalosan ezzel le van tudva az ügy.
De én a helyedben tényleg azt tenném, amit írtam korábban is neked, sz@rd le, és menj el, kezdj új életet, ha én kapnék egy lehetőséget kintre én is így tennék, az se érdekelne, hogy a bank mit visz el tőlem stb. :D Te lépj tovább, és ne törődj vele, hogy ő nem akar elengedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!