Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjemmel úgy döntöttünk, elválunk. Két 7 év alatti fiunk van, közös megegyezést, közös felügyeletet szeretnénk, minél kevesebb költséget, kevés macerát és jó viszonyt. Hogy lesz?
7 éve vagyunk házasok, 10 évet voltunk együtt. Én aktív kereső csak 10 hónapja vagyok, előtte a gyerekek után járó családi támogatásokat kaptam csak. Mindent elosztottunk már, megbeszéltünk, elköltöztem a 2 gyerekkel albérletbe. Ő a házban maradt, ami az övé is volt eleve.
Minél gyorsabban szeretnék elválni, a lehető legkevesebb papírmunkával, minél kisebb költségekkel, és minél kevesebb bíróságra járkálással.
a gyerekeket az apjuk hozza el az óvodából,és én a munkából jövet, egy órával később viszem őket haza (5 és 6 között). Apa feladata a vacsoráztatásuk ott nála, minden más az én dolgom itthon nálunk az albérletben. Az ételt nekik én főzöm, és gondoskodom róla, hogy megkapják, azt eszik meg apánál, illetve ő gondoskodik arról, hogy minden más meglegyen nekik, amíg nála vannak. Értem ez alatt a tartalék ruhát, játékokat, nassolnivalót, gyümölcsöt, bármit. Hétvégén az egyik nap szeretne velük lenni.
Anyagilag támogat minket, az óvodai és később az iskolai összes költséget ő állja. Ezen felül (mivel amúgy sem tudná megoldani), nem tartok igényt egyéb pénzre. Ami spórolt pénzünk csak volt, közösen gyűjtve, nekik tettük félre.
Lepapíroznám a gyermekek felügyeletét pontosan, illetve az anyagi dolgokat, esetleg egy közös gyűjtőszámlát még nyitnék a gyerekeknek félretett pénzre, de más formaságot nem akarok.
Hogyan fog működni mindez a gyakorlatban, és milyen költségekkel jár egy ilyen válás? Meddig tart?
# 7/10
Ekkora baromságokat minek kell írni? Aztán még bekamuzni is hogy jogvédett, atyám kik járnak ide.
sziasztok, köszi szépen! :)
a férjemé a ház, én csak odaköltöztem anno, nekem semmiféle ingatlan vagy értékesebb ingóság nincs a tulajdonomban. Az autó is az övé, de nekem jogsim sincs, mindegy is.
Tényleg elvehetik a gyerekeket, mert albérletben lakunk??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!