Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az anya közös felügyeletet szeretne, de az apa ebbe nem egyezik bele, akkor hogy dönt a bíróság?
Kérdező, a felügyeleti jog - mint a neve is mutatja - JOG, tehát nem kényszeríthető rá senkire.
(amiről beszélsz, az meg nem a közös felügyelet, hanem a megosztott gyermekelhelyezés, nos az meg pláne nem kényszeríthető rá senkire) A bíróság nem helyezhet el gyereket senkinél sem az akarata ellenére, és a felügyeleti jogot sem ítélheti meg senkinek az akarata ellenére. Szóval ez esetben a bíróság simán úgy fog dönteni, ahogy az apa szeretné.
Amit az anya szeretne, az csak közös megegyezés alapján működik, amellett, hogy egész korrektnek tűnik.
Közös szülői felügyeleti jogot valóban csak akkor ítélhet a bíróság, ha mindkét szülő ezt akarja. De, ebben az esetben ennek egyáltalán nincs is jelentősége, fölösleges ezt erőltetni.
Az apának ez az anyai ajánlat előnyös, nem értem, miért nem tetszik neki, de az az ő gondja legyen. Ha a szokásos forgatókönyv érvényesül, azaz az apa szülői felügyeleti joga szünetelni fog, és tartásdíjra, na meg kapcsolattartásra kötelezik, az anya a fentiek jó részét azzal is megkapja. A kapcsolattartásnak része az iskolai szünetek fele is. Persze, hogy heti egyszer ő menjen a gyerekért, az lehet, hogy nem megoldható, de, akkor ezt is bele kell kalkulálni a tartásdíjba. Már, ha anyának emiatt fizetett kísérővel kell ezt megoldania.
A "táppénzt" nem értem. Ilyen a tartásdíj, kapcsolattartás körben nincs. Valami másra gondolhatsz.
Igen, a táppénzt így értettem.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!