Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös megegyezésesből tényfeltárásos lett a válásunk. Mikorra várható a vége szerintetek?
Visszavonom, már értem, a bérlakás helyére építettétek a házat.
Szerintem annak minimum a fele a tied, a telek bizonyosan és a lakásnak a fele, de keress egy jó ügyvédet!
Persze, hogy mindegy. Hozzá vagyok szokva. A férjemnek se ment mindig az értő-értelmező olvasás.
Tudom, hogy nem a jókedve diktálja a bírónőnek, a perrendnek tesz eleget. Nagyon nem jók a törvényeink. Hathatós intézkedés eddig szinte semmi nem történt.
Nem annyira a bírón múlik bár tény hogy a magyar bíróságok eléggé leterheltek (pl. heti 2 nap szoktak tárgyalni a bírók + ügyelet emellett annyi nemperes eljárásos dolguk van mint égen a csillag), az eljárás szabályai olyanok hogy lehet húzni az időt.
Sajnos ha még közös vállalkozás is van az nagyon meg tudja nyújtani az időt, de ha nem közös megegyezéses egy válás akkor alaphangon 2-3 év. Persze függ attól is, hogy hol laktok. Megalázó, persze az ember életében személyes dolgaiban, pénzében vájkálnak. Sok biztatót nem tudok mondani nem lesz egyszerű.
Igen, én is a perrendre gondolok, az a mérvadó a bírónak is. Szerencsére nem közös a vállalkozás. Az ő nevén van, én csak alkalmazott voltam. Viszont az ÁFA tartozása közös. A munkaügyi pert már megnyertem. Bár, ahogy ismerem, a fellebbvitelihez is elmegy. Menjen csak, bizonyítom az állításom ott is.
Észak-Magyarországon a megyeszékhelyen lakunk. Az nem mellékes, hogy hol? Debrecenben más a törvény, mint Sopronban? Ugyan már!
Ha 2-3 év-re mondod, akkor félúton vagyunk…
Csak zárójelbe megjegyzem, mielőtt leharapjátok a fejem a nagy méltatlankodásban (ami persze jogos,) hogy ha közös ingatlanba maradó féltől (pl. fele-fele arányban vagytok tulajdonosok) kérhetnétek többlethasználati díjat (persze azt peres úton kéne érvényesíteni, mivel gondolom önszántából nem fizetnének).
Nem a törvényekkel van a baj (van amit pl nem lehet jól szabályozni, annyi élethelyzet van, ha nagyon rámennének a védelemre egyik oldalon a mások oldal jogai sérülnek, és fordított helyzetben nem lenne semmi a kezében amivel védje magát vagy a gyerekeit - a családjog ilyen). Inkább az a baj, hogy drága és hosszadalmas az igényérvényesítés. Egy jó ügyvéd szerintem fordíthatna a helyzeten de, hogy ki tudja azt megfizetni az más kérdés.
Settlementnek
Én bíztam a rendőrségben, de már meginogtam. Jó! Nem gondoltam azt, hogy kijönnek és falhoz álltás után sortűz. A bíróságra mutogatnak csak. Ha Te Kelet, én Észak, akkor lassan megállapíthatjuk, hogy igenis nem működik jól az országban a jogérvényesítés. Egy fokkal jobb a helyzetem, mert nincs kiskorú már, mint neked. Fel a fejjel Neked is! Győzzön az igazság.
Először a családjogot tanulmányoztam, hiszen válunk, utána jött a munkajog, ha már pimaszul kihasznált, perlem. Majd a büntetőjog, hogy én zaklatom, de hiába is vádol, bizonyíték semmi. Közben magánindítvánnyal élek, mert magánlaksértést követ el a zárcseréivel. Most a számviteli törvényt tanulmányozom épp… Csak bizonyítékokkal érek el valamit. Gyűjtöm is őket rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!