Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A párom két gyermek után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom két gyermek után fizet tartásdíjat. Ha most csökkentést kér, mennyit fognak megítélni?

Figyelt kérdés
Úgy van megállapítva, hogy 2*20% vagy minimum 10000Ft. Ez a fizetése alapján kb 2*22000Ft volt. Most sajnos fizetés nélküli szabin van az édesanyjával, még nem kapott egy fillért sem, de ha megkapja az ápolásit, az is maximum br 28500Ft. Ebből lehetetlen még a havi 20000Ft kifizetése is. Én sajnos nem tudok neki besegíteni, mert már így is forintra ki van számolva a fizetésem, hogy mindenre jusson, mindent be tudjunk fizetni.
2014. máj. 22. 10:52
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Sajnos nem tud 4 órában sem dolgozni, mert 24 órás felügyeletet igényel az ápolása. Fél oldala lebénult és folyamatos hasmenése van (valamelyik gyógyszer mellékhatása), a pelenkát folyamatosan letépi magáról. Szellemileg sem a régi már, minket sem nagyon ismer meg, van, hogy segítségért kiabál, mert a páromat betörőnek nézi vagy engem az anyja kísértetének...

Néztünk már otthonokat, de mindbe olyan hosszú a várólista, hogy csak remélhetjük, hogy pár éven belül bekerülhet, bár még akkor ott van a havi térítési díj kérdése is, mert még azt sem tudjuk, hogy miből tudnánk majd kifizetni. Otthoni ápolót is néztünk, aki addig otthon van vele, amíg mi nem, de a legolcsóbb is majdnem annyit kért, mint párom fizetése.

Az anyukája még nem nyugdíjas, igényeltük a rokkantságit, azt mondták, kb 35-38000Ft-ra számíthat. Kap közgyógyot (már régebben is kapott), de az messze nem fedezi az összes egészségügyi kiadását.

Nem ez volt a legegyszerűbb megoldás, hanem ez volt az egyetlen, mert nem találtunk semmi mást. Aki szerint számtalan más lehetőségünk volt, az kérem írjon párat, mert nekünk nem sikerült mást kitalálni.

2014. máj. 22. 11:55
 12/29 anonim ***** válasza:
73%
Előre is bocsánat, hogy érdemben nem tudok válaszolni, csak arra szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, aki szerint a gyermektartást a saját megélhetése rovására is fizetni kell, hogy a törvény szerint több letiltás (több gyermek) esetén a nettó jövedelem 50%-a vonható le (eddig gondolom mindenki ismeri a tv-t), azonban a mindenkori öregségi nyugdíjminimum (jelenleg 28.500 Ft) összegét a tartásra kötelezettnél kell hagyni!
2014. máj. 22. 12:13
 13/29 anonim ***** válasza:
45%

...szomorú lehet annak a férfinak a gyermekének lenni, aki képes lenne csökkentést kérni, mert nem dolgozik.

Ha a "párod" édesanyja ilyen beteg (amit tényleg nagyon sajnálok), akkor NEM otthon van a helye, hanem akár krénikus belgyógyászati osztályon, szakszerű segítséggel is (ott is lehet kb. fél évet lenni, ott is lehet lelkiismeretesen látogatni, fürdetni, beszélgetni vele munka UTÁN).

A krónikus kórházi osztályokra NINCS éves várólista, NINCS egyszeri bekerülési költség, NINCS horror havidíj.

Tényleg normálisan, segítő szándékkal írom: a beteg édesanyának miért nincsen ellátás? Nem dolgozott? Ha nyugdíjas korú, akkor miért nincs elindítva neki a nyugellátás? Ha nem nyugdíjas és ilyen magatehetetlen, nyilvánvalóan dolgozni képtelen akkor miért nem indítottátok el a leszázalékolását? (a háziorvost kell első körben felkeresni, ő tudja, hogy mit kell kiállítania).

Egyébként tudjátok ugye, hogy pl. az idős beteg asszony kérhet az önkormányzattól ún. nyugdíjasok szociális segélyét- amit ráterhelnek az ingatlanára és majd ennyivel csökken a hagyaték.

Lehet, hogy ez nektek nem szipmatikis, de nehogy már azért legyen két kisgyereknek kevesebb pénze, mert:

- apuka egy nem kórházi vagy ápolási intézményi ellátásra szoruló hozzátartozóját ápolja a munkanélküliség alternatívájaként

- a beteg nagyinak is valami hiányzik (munkaviszony, befizetés stb.) a normális nyugellátáshoz vagy rokkantsági ellátáshoz

- ti nem adjátok a "koncot"- a majdan megöröklendő ingatlan megterhelését nem akarjátok, mert akkor nem jut a "párodnak" semmi, ami szerinte "jogos".

Tudod nekem is vannak gyermekeim és a szüleim rákos betegségben haltak meg, bizony tudom, hogy mit jelent ápolni egy arra rászolruló idős embert. Ennek ellenére komoylan mondom, hogy iszonyú lelkiismeretfurdalásom lenne, ha saját ötlettől vezérelve, vagy az új "párom" duruzsolásának hatására egyáltalán felmerülne bennem, hogy a saját kisgyerekeimtől vegyem el azt a MINIMÁLIS hozzájárulást, amivel felelős szülőként MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT tartozom nekik.

Ha kell, akkor eljárnék éjjeli őrnek (hiszen akkor nap közben el tudnám látni az idős beteg édesanyámat, a "párom" meg amellett, hogy a saját pénzét kuprogatná, éjszaka is rá tudna nézni a beteg asszonyra), vagy éjszakai árufeltöltőnek- ha egy héten 2* akkor annyiszor, vagy állandó hétvégés munkát keresnék. Ha kell füvet kasználnék a szomszédnak, ha kell gazdálkodónak besegítenék, ha kell zöldséget-gyümölcsöt szednék napszámban.

Itt a nehéz élethelyzet (betegség) mellett a tenni nem akarás a legnagyobb baj.

Azt azért tudja a kedves "párod" és te is ugye, hogy a keresetlevél illetéke 30 eFt? (azt máris odaadhatné a gyerekeknek illeték helyett).

De akár a gyerekek édesanyjával is megpróbálhatna beszélni a "párod" (és nem te, hiába nem szimpatikus, hogy egy elvált férfinek illő és kötelessége gondoskodni a gyermekeiről, főleg ilyen csekély mértékben...), hogy nyári szünet idejére esetleg az anyának hátha segítség, hogy nem kell szabadságot kivenni és akkor elvállalhatná őket az édesapjuk egész nyárra, akkor arra a 2 hónapra nem fizetne tartásdíjat, hanem "természetben" letudná (technikailag odaadná, aztán a volt feleség visszaadná neki).

Persze ez neked, a "párocskának" is "némi" kellemetlenséggel járna: bizony kerülgetni kellene a gyerekeket, ételt adni nekik stb.-- úgyhogy nem csodálkozom, hogy ez fel sem merült, mint megoldási alternatíva. pedig megfontolásra érdemes lenne.

Tudom, nem népszerű, amit leírtam... de a véleményen túl javaslatot, ötletet is tartalmaz.

Jobbulást az idős asszonynak és töübb felelősséget a "párod"nak.

2014. máj. 22. 12:55
 14/29 anonim ***** válasza:
81%

Keress fel egy ügyvéded és vele konzultálj.

Biztos megítélik a csökkentést a károgókkal meg ne törődj.

Aki azt állítja, hogy tudja milyen egy magatehetetlent beteget 24 órában ápolni, majd erre mégis azt javasolja, hogy éjszakai műszakban el lehet mondani, az finoman szólva is bolond, de legalábbis félre beszél. Hiába, ma már tényleg meleg van a napon...

2014. máj. 22. 13:35
 15/29 anonim ***** válasza:
68%
Bocsánat elírtam. Tehát mondani helyett el lehet menni éjszakai műszakba dolgozni. Elnézést, az utolsó okos kiverte a biztosítékot a fejemben.
2014. máj. 22. 13:36
 16/29 A kérdező kommentje:

Néha én is úgy érzem, hogy ennél sz*rabbul már nem is alakulhattak volna a dolgok.

A párom édesanyja egyedül nevelte fel a páromat és a nővérét, aki sajnos beteg volt, és az ápolása mellett hol volt munkája, hol nem, hol be volt jelentve, hol nem, szóval nem túl sok ledolgozott éve van. A párom nővére 5 éve halt meg, utána az édesanyja takarítóként dolgozott.

1,5 éve volt agyvérzése ill. valami hasonló, mert a dokik szerint egy az agyában betokosodott mészrög szabadult el és az okozta az agy bizonyos részének az elhalását. A történtek után azt jósolták, hogy néhány hónapja van hátra, talán fél éve. Volt már 8 hónapot rehabilitációs intézetben is (elfekvőben), de onnan is kitették, mert csak foglalta a helyet. Most ott tartunk, hogy sehová nem akarják bevinni, mert igazán semmi ok nincsen rá, az állapota stabilt, akár még 20 évig is elélhet így. A háziorvos azt mondta, hogy évente egyszer néhány napra be tudja utalni kivizsgálásra, hogy szusszanjunk egy kicsit, de mást ő sem tudott mondani. Ami pénzt összespóroltunk, most abból fizetjük a gyerektartást, amíg még tudjuk. Utána nem tudom mi lesz.

Most jelenleg az én 2 szobás házamban élünk, az egyik szobában a párom és az anyukája, a másikban én és a gyermekeim.

Nem kuporgatom a pénzemet, mert nincs mit, mindent felélünk.

A párom anyukájának nincs semmije. Eddig egy szobát bérelt havi 10000Ft-ért, de ezzel nem megyünk semmire. A rokkantságit már megigényeltük, de az sem ment simán, mert ugye az édesanyja mentálisan hanyatlik, tehát előbb gondnokság alá kellett vonni (nem tudta pl. a hivatalos iratokat sem aláírni, mert elfelejtett írni), ami még ilyen állapotra hivatkozva is majdnem egy év volt.

A párom már próbált beszélni az exével, de az ő tanácsai után már biztosan tudjuk, hogy semmi jóra nem számíthatunk tőle. Már a gyerekeket sem adja láthatásra, mert megijednének a "szörnytől" és az rossz hatással lenne a szellemi fejlődésükre.

2014. máj. 22. 13:46
 17/29 anonim ***** válasza:
12%

"Aki azt állítja, hogy tudja milyen egy magatehetetlent beteget 24 órában ápolni, majd erre mégis azt javasolja, hogy éjszakai műszakban el lehet mondani, az finoman szólva is bolond, de legalábbis félre beszél. "

Na azért vannak különbségek beteg és beteg között már ne is haragudj.

Akiről szó van, egy szellemileg is leépült, félig bénult ember akit pelenkázni kell.

Nekem volt ismerősöm aki magatehetetlenül feküdt otthon, ő is 24-ben magatehetetlen volt, ennek ellenére dolgozott a férje, /34 éves volt akkor a barátnőm/ meg az anyósa is.

Mégis meg tudták oldani.

Nézd a teendőket.

Mivel szellemileg nem ép ezért beszélgetni felolvasni stb nem igen lehet.

Többnyire a fizikai szükségleteit kell kielégíteni, még sétálni se lehet elvinni ami időigényesebb.

Tehát napi 3 étkezés /igény szerint tízórai uzsi, az kb 10-10 perc /amikor a gyógyszereket is be kell adni, no meg többször tisztába tenni.

Kedves kérdező.

Szerintem is az éjszakai műszak lenne a legideálisabb, hiszen a tétlen időkben tudna nappal aludni a párod.

Azt senki ne akarja nekem bemesélni, hogy egy beteget reggeltől estig az ágya szélén ülve kell őrizni.

Amikor pl. kórházba kerül akkor is maximálisan gondoskodnak róla, azaz etetik és pelenkázzák, azonban ez időben nem egy egetrengető valami.

Gondolom éjjel se kell őrizni, mert talán néha ő is alszik. Ha meg felébred, te otthon vagy, tehát párod igenis dolgozhatna.

Én csak a sírást látom, meg a félremagyarázását a 0-24 órának.

2014. máj. 22. 14:03
 18/29 anonim ***** válasza:
20%

13-as válaszoló vagyok.

Én vagyok az a "bolond", aki azt merészelte válaszolni, hogy ha OTTHON lehet a beteg édesanya, akkor BIZTOSAN NEM szorul NAPI 24 órában SZAKápolásra (vagy az ápolási díjon otthon lévő férfi egyébként gerontológiai szakápoló?????)

Ezért írtam, hogy bár tényleg teher az idős hozzátartozó ápolása, NEM lehetséges, hogy valóban 24 (!!!) órát mellette kell lenni. (ez egyébként hogy kivitelezhető egyetlen ember esetében? vagy a kérdező párja SOSEM alszik???)

Azért "köszönöm" a letámadást és a kevéssé sem elegáns hozzászólásokat az utánam íróktól.

Gondolom lesznek kedvesek kifejteni a véleményüket a rendszeres, FOLYAMATOS 24 órás SZAKszolgálatban szerzett tapasztalatukról.

Mint írtam, ÉN IS VOLTAM hasonló helyzetben két daganatos betegségben, hosszú szenvedés után elhunyt szüleimmel.

Azon kevesek közé tartozom tehát, akik TUDJÁK, hogy miről beszélnek és valamennyire átérzem a kérdező helyzetet, de ezt korrekten írtam is.

Azt KÉTLEM, hogy a férfi NEM TUD SEMMIT TENNI a gyermekeiért, vagy legalább annyit, mint az édesanyjáért.

Szülő is vagyok, tehát ezt az oldalát is megértem, átérzem és IGENIS mindent megtennék, akár a saját kényelmem feladása árán is, csakhogy a kicsi gyermekeim se szenvedjenek hiányt.

Egyébként emberek havi 20 eFt-ról beszélünk, amit itt a kérdező élettársa kiírt, amit az apa csökkenteni akar.

Mégis hová már?

Nem inkább az lenne az életszerű, hogy ha kell többet vállal, megy a munka vagy pénz vagy megoldás után?

Kiragadtátok azt, hogy én elmennék őrnek is (IGENIS ELMENNÉK a gyermekeimért, a beteg szülőmért!), de arra miért nem reagált senki ilyen nagy sebbel lobbal, hogy az idős asszony ingatlanát fedezetül adva az önkormányzattól is lehet kérni idős korúak járadékát?

Az nem volt használható ötlet?

Azért köszi a lehurrogást és a beszólogatást, de ha lehet inkább ötleteket, megoldási javaslatokat adjatok, ne engem minősítsetek ismertlenül.

Azzal a kérdező is jobban járna.

Köszönöm.

2014. máj. 22. 14:11
 19/29 anonim ***** válasza:
66%

Jaj, most "ismertem" csak meg a 77%-os tüneményt.

Javasoltad, hát tényleg megnéztem a százalékokat... ;)

Tényleg menj sétálni, mert a munka, vagy az otthon lét az agyadra ment.

Gondoztál Te me már mentálisan sérült és fizikálisan is korlátozott embert?? Tuti, hogy nem, különben nem írnál ilyeneket.

Mondom, sétálj egyet, szépen süt a nap.

Kérdező,

Ne törődj az itteni válaszadókkal, velem sem többek között, mert csak szeleteket látunk, olvasunk az életedből.

Menj ügyvédhez vagy bíróságra panasz napra (az ingyenes) és kérdezd meg a ténylegesen hozzáértőket, hogy milyen lehetőségek vannak, majd üljetek le a férjeddel és az exfeleséggel együtt, ha lehet és beszéljétek meg.

Sok sikert és kitartást ehhez a nehéz időszakhoz!

2014. máj. 22. 14:13
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia 18-as!

Lehet, hogy nem ténylegesen 24 óra, de meséld már el, hogy hol vesznek fel valakit úgy, hogy "bocs, de később megyek, mert reggeliztetek, most elmegyek mert ebédeltetek és sorry de vacsoráztatnom is kell." Kisgyerekes anyukák horrorisztikusan nehezen találnak állást és ez a helyzet sajnos nagyban hasonlít rá. Ebbe nem gondoltál bele?

2014. máj. 22. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!